Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti kopūstai

QUOTE(ewacka @ 2010 10 11, 17:11)
ismislas ar ne, bet tai tikrai tiesa. Ir ne tik kopustus, o aplamai nieko negalima rauginti, konservuoti, nes sugenda. Irgi patikrinta. Turincioms savo darza, tomis dienomis negalima eit ten, nes neaugs nieks. Geliu persodineti negalima. Daugelio pazistamu moteru patikrinta. smile.gif 

P.S. parasiau tai ir pamaniau, juk atsiras ir tokiu, kurios netiki ir pasakys, kad kazka netaip darem jei sugedo, o tos dienos ne prie ko. Bet juk visa laika pagal ta pati recepta darydavome: tik tom dienom pagaminti nesigauna, issauna ar sugenda.

Gal konservų fabrikuose iš darbo tomis dienomis atleidžia?? bigsmile.gif arba iš šiltnamių? Patikrinta taip pat. Man neveikia bobučių prietarai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 06 vasario 2012 - 19:29
QUOTE(Liorka @ 2012 01 21, 00:05)
Neturiu emaliuoto indo ir jokios statines, kuo tai galima butu pakeisti?

As darau visada emaliuotam kibire,o mano mama deda i plastmasini kibira. Na aisku gal cia nelabai gerai,bet skonis normalus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2012 02 06, 19:28)
Gal konservų fabrikuose iš darbo tomis dienomis atleidžia?? bigsmile.gif  arba iš šiltnamių?

hihihi.gif neblogai butu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ozhkaragoshka: 09 vasario 2012 - 16:37
Sveiki

Uzraugem kopustu per delcia apie 20kg viskas pagal ta pati recepta, kaip ir kas met. Ale ziuriu, kad po keliu dienu kopusteliai minksteja, o ne rugsta ir tas skystis toks tasus daros, ir slidus doh.gif
Kas cia per blogumas, patarkit ar dar gelbet kazkaip ar jau galim iskart mest lauk?
Atsakyti
Druską kokią naudojot? Jeigu joduota - kaltininkė ji.
O kaip ištaisyti nežinau...
Aš bandyčiau nuimti viršutinį sluoksnį ir išnešti šaltai, pabarstyti paprastos druskos
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2015 11 11, 21:13)
Sveiki

Uzraugem kopustu per delcia apie 20kg viskas pagal ta pati recepta, kaip ir kas met. Ale ziuriu, kad po keliu dienu kopusteliai minksteja, o ne rugsta ir tas skystis toks tasus daros, ir slidus  doh.gif
Kas cia per blogumas, patarkit ar dar gelbet kazkaip ar jau galim iskart mest lauk?

galit mest lauk, nebeišgelbėsit, nes lygiai tokius pat išmetėm schmoll.gif verysad.gif kaip supratau mūsų atveju kalti kopūstai - pirktiniai, matyt ankstyvesnė rūšis kuri netinka raugimui, o parduodant visai ką kitą sakė... taip gaila verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 12 lapkričio 2015 - 13:35
QUOTE(katanelis @ 2015 11 12, 13:34)
galit mest lauk, nebeišgelbėsit, nes lygiai tokius pat išmetėm schmoll.gif  verysad.gif kaip supratau mūsų atveju kalti kopūstai - pirktiniai, matyt ankstyvesnė rūšis kuri netinka raugimui, o parduodant visai ką kitą sakė... taip gaila verysad.gif

Sveikos!
Manau, ne kopūstai kalti, o šeimininkė blush2.gif
Rauginti reikia šiltai, kambario temperatūroj. Druskos reikia 10 kg/150 g, cukraus 10 kg/100 g. Po 3 dienų pradėti "badyti" lazdele, išleisti susikaupusias dujas. Iš viso kopūstams raugti reikia 7-8 dienų. Po to išnešti šaltai. Glitumas (ir visos kitos blogybės) susidaro, kai kopūstai rūgsta šaltai.
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2015 11 12, 15:47)
Sveikos!
Manau, ne kopūstai kalti, o šeimininkė  blush2.gif
Rauginti reikia šiltai, kambario temperatūroj. Druskos reikia 10 kg/150 g, cukraus 10 kg/100 g. Po 3 dienų pradėti "badyti" lazdele, išleisti susikaupusias dujas. Iš viso kopūstams raugti reikia 7-8 dienų. Po to išnešti šaltai. Glitumas (ir visos kitos blogybės) susidaro, kai kopūstai rūgsta šaltai.

Kaip gerai, kad buvot ir viską matėt kas ir kur pas mus buvo laikoma lotuliukas.gif
Atsakyti
As sakyciau, kad kopustu minkstejimo ir glitumo pasekme yra cukraus padauginimas.Man taip sakydavo.Tad as stengiuosi visai mazai deti.
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2015 11 12, 14:34)
kaip supratau mūsų atveju kalti kopūstai - pirktiniai, matyt ankstyvesnė rūšis kuri netinka raugimui,

Aš kaip tik nusipirkau " pirktinius" kopūstus... blink.gif
Raugti ar neraugti- štai kur klausimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2015 11 30, 20:44)
Aš kaip tik nusipirkau " pirktinius" kopūstus...  blink.gif
Raugti ar neraugti- štai kur klausimas g.gif

Aišku, reikia raugti. Ankstyvųjų jau prekyboje nėra.
Atsakyti
QUOTE(Margarita3 @ 2015 11 15, 12:54)
As sakyciau, kad kopustu minkstejimo ir glitumo pasekme yra cukraus padauginimas.Man taip sakydavo.Tad as stengiuosi visai mazai deti.

Kiek teko girdėti, tai svarbiausia yra tinkamas mėnulis Nuo to priklauso kietumas.. Tinkamiausios veisles mano žiniomis yra Brigadier. Is lietuvišku galima rinktis Dotnuvos baltarusiškas.
Atsakyti
10 kg nevalytų kopūstų reikia 100 gramų akmeninės nejoduotos druskos;

1 kg tarkuotų morkų,

kelių saujų kmynų,

galima įberti spanguolių.

Sutarkuoti sluoksnį kopūstų, berti trečdalį druskos, morkų, kmynų. Nestipriai padaužyti su storu vėzdu, kad išsiskirtų sultys. Vėl berti sluoksnį tarkuotų kopūstų, druskos, morkų,kmynų, vėl padaužyti ir t.t.kol suberi druską, morkas, kmynus. Tada prispausti su dangčiu, kad jį apsemtų kopūstinės sultys, prispausti dangtį akmenimis ir palikti. Kitą dieną vakare pradurti su smailu plonu pagaliu skyles, kad putotas skystis išsiburbuliuotų. Po kokių 5 valandų vėl prispausti dangtį su akmenimis, kad būtų sulčių. Taip 5-6 dienas laikyti kambario temperatūroje kartą į parą praduriant skyles ir po kokių 5-6 val. prispaudžiant su svoriu.. Kai skystis nustoja putoti ir pasidaro skaidrus, statinę galima tempti į patalpą, kurioje būtų 0 laipsnių. Kadangi mieste sunku rasti tokią vietą, laikome balkone.
Atsakyti