Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir naminiai gyvūnėliai

Mūsų mažoji auga su katinu kartu, jinai ir ropoti ir vaikščioti drąsiai pradėjo, nes labai jau norisi ate (t.y. kate) pagauti biggrin.gif .
Atsakyti
Gal kas turi patirties ir galėtų pasidalinti? Seniau visada turėdavau kokį nors gyvūnėlį - šunį, papūgų, jūrų kiaulytę ir pan. tačiau šeimoje kol kas neturim jokio gyvūno. o aš labai noriu, be to, mano nuomone, ir vaikams geriau augti su gyvūnais. o mažius kaip tik antrus metukus eina į pabaigą. kaip manot, ką geriausia įsigyti: šunį, katę, triušį ar šešką? na, forumuose paskaitinėjau, bet nuomonės nesusidariau, nes vieni dažniausiai iki vaiko gimimo jau gyvūną turėjo, kitų vaikai jau didesni buvo, kai kažkokį gyvūną įsigijo. beje, noriu pabrėžti, kad gyvūnas būtų laiau man, ne vaikui. bet svarbiausias klausimas, ar dvimetis jau pasirengę priimti gyvūną?
ačiū visoms, pasidalinsiančioms patirtimi 4u.gif
Atsakyti
koks bebutu , garantuoju, kad vaikas netycia pakankins ji NUOLAT,,, kate turbut labiausiai mokes gintis,, AS IRGI UZ GYVUNUS IR VAIKUS KARTU
Atsakyti
nu jo, kad pakankins, tai tikrai... doh.gif pati pamenu, kai draugės metų neturintis berniukas mūsų kurtsharui du pirštus į nosį sukišdavo, o jis tik nuolankiai kentėdavo. bet buvo jau suagęs. o čia vaikiui teks būti supratingesniam g.gif
Atsakyti
Pas mus namie, kiek tik aš prisimenu, visada būdavo ir šuo, ir katė. Mano sūnui dabar pusantrų metų, jis nuo mažiuko auga su gyvūnais ir tiesiog dievina juos. Tiesa, jo amžius dabar toks, kad tie gyvūnai kartais nukenčia, bet netyčia, iš meilės ax.gif blush2.gif . Tačiau kadangi ir šuo, ir katė yra protingi, matė vaiką nuo pat jo gimimo, jiem niekas nedraudė prieiti, apuostyti, palaižyti, susipažinti, tai jie priima mažiuką kaip savą, rūpinasi juo ir visas "glamones" didvyriškai iškenčia. Katė dabar jau po truputį pradeda "auklėti" mylėtoją, vis randu "perspėjimų" nuo nagų ant vaiko rankų ir kojų. Bet taip ir turi būti, nes ta meilė jau be ribų darosi. Manau, tuoj abu vienas kitą supras ir išmokins. Na, o šuo tai kol kas visiškai nusileidžia ir iškenčia visus meilės priepuolius. thumbup.gif drinks_cheers.gif Bet kaip smagu matyti, kaip nušvinta mažiuko veidas, kai pamato katę ar šunį, kaip jis rūpestingai juos šeria, kartu miega. Manau, kai vaikas nuo mažiuko auga su gyvūnais, mokosi jais rūpintis, mylėti, tai užaugs švelnesnis, supratingesnis, rūpestingesnis. Juk ne veltui vaikams su elgesio sutrikimais taikomos terapijos su gyvūnais. Jie savo švelnumu atpalaiduoja, nuramina žmogų.
Papildyta:
Aš manau, kad kuo anksčiau vaikas turės kokį nors gyvūną, tuo anksčiau išmoks juo rūpintis. Dažnai, kai tėvai nuperka kokį nors gyvūną jau mokyklinukui, iki tol neturėjusiam jokio augintinio, tai labai greitai rūpinimasis juo vaikui tampa nemalonia prievole ir neapsiketę tėvai gyvūną kam nors atiduoda. O jei vaikas nuo mažiuko mato, kaip gyvūnu rūpinasi tėvai, pats mokosi po truputį, tai jam tampa įprasta kad šuniuką reikia išvesti į lauką, ar įpilti jam maisto, ar kad žiurkėnui reikia išvalyti narvelį.
Atsakyti
mes prieš 3metus priglaudėme benamę katytę, dabar ji pas mus auga. Mano sūneliui- 1,5m. Smagu žiūrėti į juos bežaidžiančius ar beauklėjančius viens kitą. Mano vaikas labai didvyriškai ateina rodyt savo rankutę jei katė jam kada įbrėžia. Manau, kad jam labai smagu augt ir turėt namie gyvūnėlį.
O Muminukas turėtų apsispręsti, kokio gyvūnėlio pati norėtų. Katės savarankiškesnės, jas galima vienas palikt ilgesnį laiką namie.. Be to, katėms reikia rasti vietos tualetui, kur katė galėtų patekt, o tavo vaikutis- ne.
Šunys gal draugiškesni ir pakantesni vaikams.
Paukščiai, žiurkėnai ar žuvys gali būti lengvai laikomi vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Kad ir ką pasirinktum, tavo vaikas manau apsidžiaugs pamatęs naują šeimos narį biggrin.gif
Atsakyti
Mes pradėjome nuo žiurkėno ir visai atsitiktinai, nes vis užsukdavome į gyvūnų parduotuve pasižiūrinėti.Ten vieną žiurkėnuką ir gavome dovanų.Prisipratinome ir jis tapo mūsų šeimos narys.Narvelį valydavome drauge su sūnum, žaisdavom, eidavom pirkti maistelio, maitindavom, vasarą y lauką nešdavom.Taip jis pas mus pragyveno beveik pusantrų metų.Ir ta diena, kai jis mirė buvo labai jau graudi.Verkė ir sūnus ir aš. Verkšlendavo ir vėliau vos prisiminęs, todėl vėl keliavome į tą parduotuvę ir vėl gavome dovanų žiurkėną.Manau su žiurkėnu mažiausiai problemų ir lengviausia priežiūra, beto vaikas kada panorėjęs gali jį pasiimti ir su juo žaisti. maniškiui buvo šiektiek virš 3metų kai parsinešėm pirmąjį.O dabar jis jau pats rūpinasi naujuoju draugu.Tikrai nesvarbu kokį gyvūną auginsite svarbu , kad vaikas jį augindamas išmoks pasirūpinrūpinti juo.
Atsakyti
kai laukiausi kazkur 3 men nusipirkom suniuka, prancuzu buldoga, gime sunus, is pradziu suniui buvo keista ir pavydu kad visas demesys attitekdavo vaikui, bet paskui apsiprato, augo abu, vaikas eidavo is proto kai matydavo suni, jis taip pat. kai vaikui sukako 10 men isvaziavom i uzsieni, suniukas liko su mano tevais, kitaip negalejom pasielgi, bet kai grysim atostogu butinai suniuka vesimes drauge wub.gif , nu Matas nebepamena musu Grafo, bet pamato koki suni tuoj pat saukia AU AU wub.gif .
Nu as manau kad gyvuneliai viakuciui nekenkia tikrai, aisku jei netasiranda jiems alergijos (plunksnoms, pukams, plaukams ir t.t.), tada jau tektu atsisakyti gyvunelio unsure.gif
Atsakyti
Mes namo parsinešėm katytę kai dukrytei buvo metukai. Jos kartu dabar auga ir yra geriausios draugės. wub.gif Pastebėjau, kad katė daugiau atleidžia dukrai biggrin.gif Jei netyčia užgaunu, su letena kerta man atgal, o dukra tąso katę neitikėtinai ir nieko biggrin.gif

Manau, kad gyvūnas tikrai yra gerai, jei žinoma vaikutis neturi jiems alergijos.
Atsakyti
as tai visa laik buvau uz sunis thumbup.gif ir laikiau tikrai ne viena. o mano svajoniu augintinis taip pat yra suo thumbup.gif wub.gif . bet yra kaip yra ir siuo momentu (jau 2 metai) kaip auginam kate wub.gif . kai as nestuke.gif , tai MB nupirko man kate, nes mes neturejom jokio gyvunelio doh.gif . aisku jis buvo pries, bet nusileido. ir tikrai as matau ne viena pliusa, kad turiu kate, o ne suni. visu pirma, tai jos labai jau nepriklausomos. kai gime mazius, tai ji tik uzsokdavo salia jo pauostydavo ir viskas, nors as labai pergyvenau, kad ko nepadarytu. mes galim kur norim isvaziuot ir kada norim gryzt, nes nereikia vest i lauka, svarbu, kad but pakankamai maisto ir gert. o mazius nuo pat tada, kai eme suprast kas yra kas, tai tiesiog pats eme gaudyt, "glostyt" ta augintine. is pradziu kol jis buvo mazesnis, tai kate leidosi niurkoma, o dabar bando parodyt, kad ne visada ji leidzias skriaudziama tongue.gif ir mazylis buna pamokytas, bet jam tai jokio skirtumo...
jis apsisuka ir vel gaudo kate tongue.gif . ir saip maziui dabar visi gyvumai yra thumbup.gif . as tik uz tai kad vaikai augtu su gyvunais thumbup.gif
Atsakyti
Katinas mūsų namuose atsirado anksčiau nei sūnus. Kai laukiausi, visi gąsdino, kad negerai laikyti gyvūną kai namie yra kūdikis, siūlė atiduoti. Nesutikome ir nė kiek dėl to nepasigailėjome. Katinas vaikui tarsi stebuklas. Antras žodis, kurį jis sąmoningai ištarė buvo "kate". Sūnus labai myli katiną, nori jį paglostyti, įberti ėdalo. Buvo laikas, kai truputį pakankindavo, bet katinas didvyriškai kentėdavo, nors mus su vyru už bet kokį prisilietimą prie jo apdrasko ar apkandžioja. Mat tas mūsų katinas toks supernepriklausomas, poniškas ir nemėgstantis bendrauti.
Atsakyti
QUOTE(nireglina @ 2007 01 23, 14:24)
Katinas mūsų namuose atsirado anksčiau nei sūnus. Kai laukiausi, visi gąsdino, kad negerai laikyti gyvūną kai namie yra kūdikis, siūlė atiduoti. Nesutikome ir nė kiek dėl to nepasigailėjome. Katinas vaikui tarsi stebuklas. Antras žodis, kurį jis sąmoningai ištarė buvo "kate". Sūnus labai myli katiną, nori jį paglostyti, įberti ėdalo. Buvo laikas, kai truputį pakankindavo, bet katinas didvyriškai kentėdavo, nors mus su vyru už bet kokį prisilietimą prie jo apdrasko ar apkandžioja. Mat tas mūsų katinas toks supernepriklausomas, poniškas ir nemėgstantis bendrauti.

skaitau, ir galvoju, kad apie mus rašai...
Labai viskas panašiai - ir dėl sakymo, kad katiną reikia atiduot, kai laukiausi, ir dėl to, kad vaikas labai jį myli. Ir dėl to, kad jis labai nepriklausomas ir poniškas.
Tik va, vienas skirtumas - mūsų Fidelis (katinas) nesileidžia ir Luko (sūnus smile.gif) tampomas. Iš karto kerta ir bando kąst. Bet Lukučiui tai tik juoką kelia. Žino, kad stipriai pire jo lįst negalima. Ir nelenda, nes kitaip gauna atgal rolleyes.gif
Atsakyti