Įkraunama...
Įkraunama...

Krupteli, netiketai iejus

Mano maziukui po savaites bus 7 men. Tik kartais kai jis zaidzia ir ieini i kambari ar pasakai ka nors, jis krupteli? Ar reikia sunerimti? Siaip jis gana ramus vaikas.
Atsakyti
Kruptelejimas nuo netiketo garso, vaizdo ar net kvapo - yra apsaugine igimta reakcija, kuri pries tustantmecius apsaugodavo musu protevius nuo besiartinancio pavojaus ir padedavo isgyventi.

Naujagimiams budingas apsauginis refleksas, vadinamas Moro refleksu, kuri galima stebeti staiga paleidus mazylio rankytes, suplojus ar truktelejus patiesala, tada naujagimis krupteli ir sumojuoja placiai isskleistomis rankomis.

Per pirmuosius 2-4 menesius, brestant nervu sistemai, sis refleksas darosi vis maziau isreikstas ir veliau islieka tik kruptelejimas, stebimas vis reciau, dazniausiai tada, kai vaikutis kuo nors labai susidomejes ir nepastebi prie jo prisiartinusio zmogaus ar staigus garsas ar vaizdas yra neiprastas ir netiketas, juk krupteli ir suauge, tik zymiai reciau, nes aplinkos vaizdai ir garsai jiems yra daug geriau pazistami ir iprasti...

Taigi del Jusu vaikucio kartais stebimo kruptelejimo, manau, tikrai nereikia pergyventi, o kad jis maziau gasdintusi ir krupciotu, i kambari ieikite niuniuodama ar garsesniais zingniais, kad jusu prisiartinimas nebutu netiketas, stenkites ir pati nerodyti savo isgascio ar baimiu, pamate ar isgirde ka nors netiketo (pvz. griaustini), o bandykite islikti rami, paaiskinti vaikui jam dar nesuprantamus reiskinius.
Atsakyti