Įkraunama...
Įkraunama...

Uždegimas

Laba diena miela gydytoja.
Pirma labai noriu pasidžiaugti, kad visuomet taip operatyviai atsakote į visų klausimus. Geresnių virtualių konsultacijų nėra, tad ačiū 4u.gif

Reikalas toks. Nesisaugom su vyru jau beveik 2 metus. Mylimės ne dažnai. Prieš savaitę buvau pas ginekologę - įtaria adneksitą, kadangi čiuopia skausmingą kiaušidę ir kiaušintakį. Na aš ir be apžiūros paspaudus papilvę šone kartais jaučiu skausmą. Dabar geriu homeopatinius vaistus. Bet ar galėjo adneksitas visą tą nepastojimo periodą būti ? Ar jis sėkmingai išgydomas? Nes kiek suprantu, kol neišsigydysiu nepastosiu ? Gal galėtumėt plačiau apibrėžti adneksitą ?
Pradėjau matuoti BT , ovuliacija vyksta, pagal visas taisykles. Kaip manote kokios dar galėtų būti nepastojimo priežastys ? Beje su vyru šiuo metu vartojame Detox Kit, ar jis netrukdo pastojimui ar nekenks jei kartais pastočiau ?

Atsiprašau, kad tiek klausimų vienu metu. Iš anksto ačiū už atsakymą.

P.S. Jau turiu 4,5 metukų sūnų , pastojau lengvai ir greitai.

Atsakyti
Adneksitas - išvertus į lietuvių kalbą - gimdos priedų uždegimas. Pirmiausiai, jei nepašalinti kitos pusės priedai- vienpusio uždegimo būti negali. Be to, senai "adneksitu" uždegiminis procesas nevadinamas, nes įrodyta, kad į procesą įtraukiama visi vidiniai lyties organai pilvaplėvė ir t.t. todėl dabar vadinama "uždegimine dubens liga".Tačiau, kaip ir bet koks kitas uždegoimas, jis nepasireiškia vien skausmu. Turi būti ir kiti uždegimui būdingi požymiai - karščiavimas, pūlingos išskyros ir t.t.taigi manau kad šia liga jūs nesergate.
Šeimos nevaisingumą apie 30 proc atvejų lemia vyro nevaisingumas, todėl manau, kad riekėtų ištirti vyro spermą.
Šio preparato įtako nei pastojimui, nei nėštumui ir vaisiui nėra ištirta.
Atsakyti