Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas plasnoja

Net nežinau ar čia kreipti dėmesį ar ne, bet geriau jau pasikonsultuosiu.
Mano mažius jau seniau vis plasnoja rankelėmis lyg skristų, kai džiaugiasi ar ką nauja pamato. Tai lyg ir nieko tokio, bet dabar, jau jam 6 mėn. ir pastebėjau štai ką: kai valgo iš buteliuko, tai su rankyte daužo į jį, bet valgo noriai. Arba su delniuku daužo sau į galvytę. Tai atsitinka tada kai jis būna pavargęs ir nori miegelio. Tada aš jį nešioju, o rankytės malasi stipriai, mane trauko už rūbų, už plaukų, spurda kojelės. Kartais sugriebiu ranką ir neleidžiu jam taip trankytis. Po 5 minučių užmiega.
Šiaip vaikelis labai mielas ir geras, nenervuotas, jokių komplikacijų nebuvo. Tai kas čia yra, tas toks makaliavimasis?
Atsakyti
Kudykiai atlieka daug ivairiu suagusiojo akimis neprasmingu ar nevalingu judesiu. Jiems budingas ivairiu daiktu tapsnojimas (buteliuko,
mamos ar net savo galvos), ivairus rankyciu ir kojyciu judesiai, kuriais jis isreiskia savo dziaugsma ar nepasitenkinima, nuovargi, kartais ipranta atlikti kokius nars judesius pries uzmigdami, lyg patys save migdydami, pvz. sukioja galvyte ar pleksnoja ranka. Taciau tokiu judesiu neturetu buti miego metu, o ju metu vaikutis turetu islikti samoningas, ramiai kvepuoti, neturetu suglebti ar neadekvaciai issitempti. Jeigu nerimaujate ar kyla abejoniu, pasitarkite su savo vaiku gydytoju ar neurologu.
Atsakyti