Įkraunama...
Įkraunama...

Ar geriau Pilaitės, ar Mažvydo vid. m-kla?

Dabar maniškės eina į Pilaitės vidurinę, Mažvyde nėra nulinės grupės, o jaunėlė ją Pilaitės vid. lanko, bet ji būtų šiek tiek (1-2 gatvelėm) arčiau namų, saugiau, jei kitąmet pervestume. Ką patartumėt dėl rinkliavų, vadovybės, mokytojų, būrelių, kur geriau leist?
Vyresnėlei tai dabar labai patikusi pirmos klasės mokytoja, gal vien dėl jos nekeist mokyklos, ką manot g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 12 lapkričio 2004 - 15:22
Kiek as zinau,tai Mazvyde pradinuku laabai daug,bet ir mokytojos geros thumbup.gif . Kas del vadovybes ir vyresniu klasiu,tai kiek girdejau-abiejose mokyklose visokiu fintu buna g.gif . Beto Mazvyde yra dvi pamainos,bet labai reaguoja i tevu pastabas smile.gif . Aisku aplinka daug malonesne,vis tik mokykla nauja,sviesi. Del rinkliavu nelabai ka zinau,yra geri chorai,yra sokiu mokytoja,iv.klubai,daromi projektai.
O kad vaikui mokytoja patinka,tai reikia gerai pasvarstyt ar keist,nes nezinai ar kita bus geresne. Siaip apie Pilaites m-klos pradiniu klasiu mokytojas nieko blogo lyg ir negirdejau,tik tiek kad geriausi mokytojai is ten perbego i Mazvyda (tik neaisku kiek ten ilgai isbus smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neglaite: 22 gruodžio 2004 - 16:55
As tik uz Mazvydo smile.gif Vien jau aplinka gerai, ,,šviežiai" nuteikia - šviesu taip,švaru,nauja...
Atsakyti
Apsvieskit mane kur tiksliai tos mokyklos blush-anim-cl.gif Neseniai nusipirkom buta Pilaitej, Smalines gatvej. Bet dar neatsikraustem. Tai apie Pilaites mokyklas nieko nezinau. Maciau, kad netoli Smalines g. (jei neuzsukt i Smalines g., o pro Rimi toliau vaziuot, tai uz kokiu gal 200 m, prie gatves) yra tokia berods sviesiai zalios spalvos mokykla. Tai cia kuri: Pilaites ar Mazvydo? doh.gif
Atsakyti
tai Mažvydo,ta kur Vydūno gatve vaziuojant,šviesiai žalia tokia.O arčiau miškelio,tokia pilka,tai Pilaitės
Atsakyti
Aciu, Mamy wink_3.gif
Atsakyti
Maniskis vaiksti i Mazvydo. Ir labai norejau, kad eitu i Mazvydo. Dabar, kai esu isrinkta i tevu asociacija mokykloje ir zinau siek tiek daugiau gal nei kiti tevai, tai tikrai dziaugiuosi, kad i Mazvydo. Pasirodo, pilaites m-kloj nera taip saugu (tipo narkotikai, shmotikai), nors visur ju yra, bet Mazvydo m-kla dabar ruosiasi kameras statyti. Ir siaip m-kla orientuota i bendruomene, o ne i f-ju atlikima. thumbup.gif
tik... bet... Kadangi Pilaiteje yra 2 mokyklos, tai greiciausiai viena liks gimnazija, o kita negimnazija. Todel bijau, kad jei Mazvydo m-kla pasirinks buti gimnazija, ji tures atsisakyti kazkurios mokiniu dalies - pradinuku arba 5-10 klasiu.. sad.gif
Atsakyti
Mano sūnus pirmąją klasę baigė Pilaitės vidurinėje. Kadangi pati esu mokytoja, turiu ten pažįstamų mokytojų. Manau, kad Pilaitės mokykla yra tikrai gera mokykla. Ir klasės joje mažesnės, nei Mažvydo m-kloje. Mano sūnaus klasėje buvo 19-a mokinių. Manau, kad tai yra gerai. Ir pradinių klasių mokytojos ten tikrai aktyvios ir kūrybingos. Mokiniai ten tikrai nėra mažiau saugūs nei kitose m-klose. Jie turi apsauginį, vaikščiojantį po mokyklą nuo ryto iki vakaro. O narkotikai- tik mitas. Narkomanų yra visose mokyklose, bet mokyklų valdžia to nelinkusi viešinti.
Atsakyti
Na, prie senosios Pilaites mokyklos narkotikais prekiaujama gan atvirai. Ji tam "stategiskai patogesne", nes toliau nuo pagrindines - Vyduno - gatves. Be to ta mokykla ilga laika buvo kaip "siuksliu deze", t.y. priimdavo is kitu mokyklu ismestus mokinius.
O i Mazvydo mokykla atviras tik vienas iejimas - is gatves puses, todel ir sakoma, kad ji - saugesne.
Asmeniskai as pazinojau viena mokytoja is Pilaites vidurines. Nenoreciau ne uz ka, kad ji mano vaikus mokytu tokio esminio dalyko, kaip matematika.
Bet tai tik mano asmenine nuomone. Nes visur yra visokiu mokytoju, o pas koki pataikysi - laimes dalykas.
Atsakyti
Koks skirtumas- atvirai prekiauja ar uždarai. Jau jei ir aš žinau, kur Pilaitėje galima nusipirkti narkotikų... Paeik už koplyčios ir tuoj pamatysi, kur takelis per sniegą veda... Išmintas išmintas... Jei jau aš žinau, tai policija tikrai žino. Tegul kalba apie kokias nori prevencijas, aš jomis netikiu. Mokykla, kurioje aš dirbu, yra netoli Šnipiškių. Mokiniams daviau anketą apie narkotikus. Man adresų prirašė! Man viena mergaitė pasakojo, kad jos kaimynai daugybę metų narkotikais prekiauja. Policija nežino? Aišku, žino.
Tad gal nekaltinkit mokyklų. Kaltinkit tuos, kurie, prisidengdami visokiom prevencijom, užsiima narkotikų populiarinimu.
Atsakyti
Sveikos pilaitiškės! Aš manau, kad jeigu vaikui labai patinka jo pirmoji mokytoja, tai tikrai nereikia traumuoti vaiko ir kasmet keisti mokyklas. Kadangi jam reikes ne tik prisitaikyti prie naujos mokytojos reikalavimų, bet ir pritapti naujame kolektyve. O dėl abiejų mokyklų galiu pasakyti, kad vizualiai Mažvydo gražesnė, sukurta saugumo iliuzija. Mano abu vaikai lanko Mažvydo m-klą /priklauso pagal gyvenamą vietą/, bet muzikos būrelius lanko Pilaitės m-kloje. Todėl gerai žinau, kas kur dedasi. Aš taip pat esu ir tėvų komitete ir asociacijoje, puikiai žinau iš kur tas Mažvydo m. gražumas - iš tėvelių pinigų. Atėjus į pirmą klasę išlaidos nerealios - ne klasės reikmėms, o mokyklos. Nors Mokykla gyvuoja jau 6 metai, bet vis dar renkami pinigai žaliuzėms /nors atrodo, kad jau visi langai apkabinėti/, enciklopedijoms ir t.t. + asociacijos mokestis -20Lt., atrodo tai ne dideli pinigai, bet per visą mokyklą- susidaro nemažai. +spintos batams į rubines, įv. lentynos ir spintelės į klases. Dar mokykla gauna pajamas iš tėvų 2%. Deklaruojama, kad nemažai lėšų yra skiriama mokymosi priemonėm, bet vyresnių kl.mokiniai tampo nerealaus svorio kuprines, nes mokykla negali nupirkti bent po 15 papildomų knygų pagrindinių dalykų/matematika,lietuvių/, kad vaikai netampytų tokių svorių, o mokykloje turėtų po 1 knygą ant suolo. Dėl rūkymo ir narkotikų, brangioji Piene, ilgiau pavaikščiojusi į susirinkimus suprasi, kad tik daug kalbama -labai dažnai tą patį. Nors Mažvyde ir 2 pamainos, bet vaikai neturi pastovių kabinetų net pagrindinių dalykų, pvz. matematika kasdien vyksta cis kitam kabinete. Buvo įvestos uniformos -atliktas didžiulis darbas, bet deja, viskas buvo neoficialu, ir jau nuo šių metų uniformas "turi nešioti"/tam nėra nieko įteisinto, net vidaus tvarkos taisyklėse/ tik pradinukai. Mano giliu įsitikinimu, tai tėveliai finansuoja neaiškią firmą, gaminačią uniformas - ir dar neaišku, kas už to stovi.
Dėl mokytojų tai galiu pasakyti, kad abiejose mokyklose yra puikios pradinukų mokytojos ir stiprios dalykininkės Pilaitėje ir dar pora -dvi lietuvių ir viena matematikos- stiprių Mažvyde.
Poros metų sunumo nuotykis Mažvyde: pradinikų anglistės nusprendė mokslo metų pabaigoje sirinkti pinigus ir nupirkti sekantiems mokslo metas anglų kalbos knygas /30Lt/ ir pratybas/10Lt/ iš viso po 40Lt., pradėjome rinki pinigus, bet kadangi esu tėvų komitete savo vaikų klasėms pratybas užsakinėjame centalizuotai-tiesiai iš leidyklų /taip pigiau-gauname nuolaidas, bei papildomai knygas mokytojoms/. Tai gi pasidomėjau ir anglų kl. knygomis. Pairodo, perkant 15 kompl. gauname 25 proc. nuolaidą. t.y. kiekvienas vaikas pratybas gauna nemokamai. Taigi - iš kiekvienos klasės mokytojos papildomai susirinkdavo po 250-280Lt. po 1500lt. nuo vienos laidos. Kai iškėliau šį klausimą į viešumą - mamos buvo šokiruotos, o anglistės šaltais veidais išdryso pasakyti, kad tuos pinigus jos išleidžia kopijuodamas įv. testus. Pasakykit man prašau, kur normalioje įstaigoje vadovybė sužinojusi tokią savivalią laikytų tokį darbuotoją?!
Taigi lankome Mažvydą - bet daugeliui ten esu rakštis tam tikroje vietoje. Visa laimė, kad abiejose mano vaikų klasėse yra ir daugiau netylinčių mamų.
Galėčiau dar daug rašyti, bet pavargsit skaitydamos. SĖKMĖS VISOMS! mirksiukas.gif
Atsakyti
Milva,gali rašyt dar daug,man visai įdomu... smile.gif
O kad yra tokių mamų-rakščių,tai turbūt mums,tėvams,tik į gera - nepražiopsamos mūsų teisės.
Na o dėl rinkliavų ,,nerealumo" tai irgi buvau girdėjusi,bet kol kas nepavadinčiau jų nerealiomis.Kol kas dėjom pinigus kažkokioms brangioms knygoms bibliotekai ,daugiau dėl nieko nieks neprašė.Gal viskas dar ateity... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amazing: 15 vasario 2005 - 22:26