Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiku naktinis slapinimasis

[GLOW=blue]Mano dukarai 9metai.Nuo pat gimimo ji nebuvo nustojusi slapintis i lova.Isbandeme ivairiu vaistu,kreipemes pas psichologus,pediatrus i privacias gidyklas,bet niekas negali mums padeti.Visi kaip vienas kartoja,kad vaikas sveikas,reikia laukti kol isausgs.Bet kiek laiko laukti?Juk tai nenormalu.
Atsakyti
mano vaikui 5 metai, nuo 2 metų į lova niekada nebesišlapino, 3 metukų pradėjo eiti į kitą darželį, kuriame patyrė didelį stresą, turime rimtą pagrindą manyti, kad auklėtoją vaiką mušdavo ir uždarydavo į spintą. vaikas pradėjo šlapintis naktimis. nuo to įvykio praėjo beveik metai, bet niekas nesikeičia, naktį prisišlapina po 4-5 kartus. dabar paskirė mirivyna man rodos , geriam jau antra mėnesį, bet padėtis pagerėjo tik iki 1 karto per naktį:( ką daryti? vaikas labai blogai dėl to jaučiasi.
Atsakyti
Slapimo nelaikymas vadinamas enureze, kas isvertus is graiku kalbos reiskia ''negalejimas kontroliuoti slapinimosi''. Enureze buna dienine, naktine ir misri. Tai labai dazna vaiku liga, kuria serga apie 10 procentu visu vaiku. Sulaukus 5-6 metu nakti i lova slapinasi apie 15 procentu vaiku, augant (gydant ir savaime) dauguma vaiku isgyja, taciau 1-1,5 proc. sia problema turi ir suaugusiame amziuje. Pradeti gydyti specifiniais vaistais rekomenduojama nuo 5-6 metu, kadangi nors ir galimas savaiminis pasveikimas, taciau siuolaikiniai vaistai (tokie kaip desmopresinas, oksibutininas, tricikliai antidepresantai ir kt.) gali padeti greiciau isspresti sia problema (nors ir ju efektyvumas nera 100 procentinis). Tokiais atvejais reikia kreiptis i vaiku nefrologa, kuris turetu parinkti tinkama gydyma, o nepavykus siusti i Vilniaus Universiteto Vaiku ligonine auksciausios
kvalifikacijos nefrologams.
Atsakyti