Įkraunama...
Įkraunama...

Pastoviai beria veiduką ir kūnelį

Sveiki. Norėčiau pasiteirauti, kas gali sukelti vaikui (dukrai 2.2 metų) nuolatinę alergija? Jos veidelis apie lūpas ir kūnas vietomis išbertas šiurkščių rausvų lopinėlių. Dukra jų nedrasko, nekaso, bet matosi, kad kartais jai niežti. Gydytoja buvo rekomendavusi "Advantan" hormonį tepaliuką, bet per daug hormonų naudoti neleido. Tam kartui berimai praeina, bet po kurio laiko vėl atsinaujina. Žinau, kad ji paveldėjo alergiją iš manęs citrusiniams vaisiams. tad mes jų vengiame. Skalbiame antialerginiais milteliais, stengiames neduoti per daug baltimingo maisto. Kas dargali įtakoti tokių berimų atsiradimą? Ačiū už atsakymą. smile.gif
Atsakyti
Visų pirma, Advantan ar kitu hormoniniu tepalu tepti veido negalima. Geriau odą suminkštinti nehormoniniais tepalais. Tinka bet koks kremas be dažų , kvapiųjų medžiagų (Essex, Sebamed, Eucerin), galima tepti alyvų sviestų, avokadų kosmetinių aliejumi. Ant kūnelio esančius bėrimus paūmėjus galima patepti Hydrikortizono 1% tepalu.
Svarbiausia atkreipti dėmesį į tai, ką mergaitė valgo ir stebėti, kada bėrimai paryškėja. Neduokite kiaušinių, žuvies, riešutų, šokolado, gazuotų gėrimų, venkite raudonų vaisių ir daržovių, produktų, kuriuose daug konservantų.
Jei nebuvote pas alergologą, apsilankykite. Gal būt tikslinga būtų atlikti kraujo tyrimą dėl antikūnių prieš maisto alergenus.
Atsakyti