Sveikos!
Negaliu vyro priversti valgyti košę, o pati taip noriu... užsiminė, kad kadaise valgė kareiviškos košės ir ji jam patiko, bet aš nelabai įsivaizduoju, kaip ją virti. Gal kas žinote receptukų?
Sveikos!
Negaliu vyro priversti valgyti košę, o pati taip noriu... užsiminė, kad kadaise valgė kareiviškos košės ir ji jam patiko, bet aš nelabai įsivaizduoju, kaip ją virti. Gal kas žinote receptukų?
Šiuolaikiška: makaronai + tušonkė (atsiprašau už nelietuvišką žodį, bet tai, mano manymu, geriausias konservuotos mėsos apibūdinimas).
Negaliu vyro priversti valgyti košę, o pati taip noriu... užsiminė, kad kadaise valgė kareiviškos košės ir ji jam patiko, bet aš nelabai įsivaizduoju, kaip ją virti. Gal kas žinote receptukų?
Šiuolaikiška: makaronai + tušonkė (atsiprašau už nelietuvišką žodį, bet tai, mano manymu, geriausias konservuotos mėsos apibūdinimas).
ačiū už receptą, bet tai - ne tas... kareiviška košė būna su kruopom ir mėsos gabaliukais... kai būna šventės, kareiviai tokią košę dalija...
mes irgi sakom "tušonkė" beje, mano tėvai ją labai skanią naminę daro, turi specialų puodą, su bulvėm
mes irgi sakom "tušonkė" beje, mano tėvai ją labai skanią naminę daro, turi specialų puodą, su bulvėm
Kareiviška košė- grikiai + mėsytė susmulkinta+ vegeta = viską išmaišai:ax:
Manau kareiviška košė tokia skani, nes verdama tuose spec. katiluose, kuriuose gerai ištrokšta. Man tai labai skani iš kelių grūdų-perlinės, žirniai ir dar kažkokių Parduotuvėjė būna toks mišinukas pirkti -penkių grūdų sveikuolių košė. Aišku galima ir vien iš perlinių gaminti. Visada verdu iš akies, tai proporcijų nežinau. Geriau kruopas pamirkyti per naktį. Tada į tinkamą puodą su vandeniu ir druska ir į orkaitę. Baigiant troškintis užpilti pakeptą šoninę, svogūnus.
Prieš kelis metus ragavau kareiviškos košės, tai jei kam dar norisi jos išsivirti, tai galiu padėt Nežinau ar visada patiekiama tokia pati košė, tačiau pasakysiu kokią aš ragavau:
Reikia grikių, mėsos, druskos, sviesto.
Išvirti grikių košę, ją patroškinti su virtos mėsos gabaliukais, įdėjus gabalėlį sviesto ir žiupsnelį druskos. Mano ragautoje kareiviškoje košėje nežinau kokia buvo dėta mėsa: kiauliena ar veršiena Tokia raudona, minkštutė... Košė, man pasirodė, gausokai pasūdyta, labai gerai ištroškinta.
Reikia grikių, mėsos, druskos, sviesto.
Išvirti grikių košę, ją patroškinti su virtos mėsos gabaliukais, įdėjus gabalėlį sviesto ir žiupsnelį druskos. Mano ragautoje kareiviškoje košėje nežinau kokia buvo dėta mėsa: kiauliena ar veršiena Tokia raudona, minkštutė... Košė, man pasirodė, gausokai pasūdyta, labai gerai ištroškinta.
O,mes tai darome is perliniu kruopu ir pupeliu,visa ta miksiuka per nakti palaikau vandenyje ismirkimui,paskui verdu,beriu pritarkavusi morkyciu,ant pacio galo pagal skoni sultinio arba vegetos ,ir siaip visokiu prieskoniuku,nu ir koses uztvirtinimui kelias itarkuoju bulves (ir patiekiu su spirguciais.Nu ir dar kartais jei turiu verdu su paukstienos krutineles gabaliukais.