Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Kuznecova @ 2007 01 30, 14:34)
sveikos, perskaičiau šį skyrelį, radau panašių skaičių kaip pas mane, bet kilo keli klausimai. taigi, 5 c.d.

LH 6,07 [0,110-198,0]
FSH 6,37 [0,110-198.0]
Estradiolis 51,70 [5,10-4250]
Testosteronas 0,522 [0,020-14,90]

mano diletantiškom akim žiūrint, į normas reikšmės telpa, bet kodėl tokios plačios normų ribos?  g.gif čia turbūt visų lyčių ir amžiaus grupių? o tam tikram amžiui normos kitokios? nesuprantu...  blush2.gif
dar noriu pasitikslinti: kaip suprantu, LH ir FSH į normas telpa, bet jų santykis blogas? kuris turi būti kitoks, LH aukštesnis arba FSH žemesnis? ir ką tai reiškia?
dar nieko nežinau apie estradiolį blush2.gif . ar jis ne per žemas?
ačiū visoms, kas ras minutėlę pakomentuoti  4u.gif

Atsakyti
4u.gif Laba

kas galetu paaiskinti ka reiskia tokie rezultatai

PRL - 11,8
T- 1,51
P - 0,168

DEKUI
Atsakyti
Kuznecova, neaišku kur cituoji, kur klausi mirksiukas.gif

Dėl FSH ir LH santykio nesuk galvos, jis blogas tik tuo atveju jei viršyja 1,5.

Kastute, be laboratorijos normų negalima komentuoti. O vat jeigu jas turi, tai ir pati turėtum matyti, ar telpi į jas ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Kuznecova @ 2007 01 30, 14:51)
sveikos, perskaičiau šį skyrelį, radau panašių skaičių kaip pas mane, bet kilo keli klausimai. taigi, 5 c.d.

LH 6,07 [0,110-198,0]
FSH 6,37 [0,110-198.0]
Estradiolis 51,70 [5,10-4250]
Testosteronas 0,522 [0,020-14,90]

mano diletantiškom akim žiūrint, į normas reikšmės telpa, bet kodėl tokios plačios normų ribos?   čia turbūt visų lyčių ir amžiaus grupių? o tam tikram amžiui normos kitokios? nesuprantu...  
dar noriu pasitikslinti: kaip suprantu, LH ir FSH į normas telpa, bet jų santykis blogas? kuris turi būti kitoks, LH aukštesnis arba FSH žemesnis? ir ką tai reiškia?
dar nieko nežinau apie estradiolį  . ar jis ne per žemas?
ačiū visoms, kas ras minutėlę pakomentuoti 

LH, FSH ir Estradiolio reikšmės nėra pastovios, jos yra kintančios ciklo metu. Dėl to svarbu šiuos hormonus daryti būtent ciklo pradžioje. o duotos normos apima visas reikšmes mirksiukas.gif
kitur būna aiškiau išskirta, kokioje fazėje kokia hormono norma: pvz.
LH
Norma
· vaikai < 10 metų <2,6 IU/l
· moterys:
folikulinė ciklo fazė 1,6 – 10,2 IU/l
ciklo vidurys 7,4 – 65 IU/l
lutealinė fazė 0,9 – 14 IU/l
postmenopauzė 10 – 42 IU/l
nėštumas < 1,1 IU/l
· vyrai 0,6 – 6,0 IU/l
apie hormonus gali pasiskaityti čia: http://www.eksmosmtc.lt/gydanciam/

Svarbus yra LH ir FSH santykis, idealus, kai yra apie 1, o jei santykis viršyja 2 (kartais ir 1.5), tai jau policistinių kiaušidžių požymis. Mano LH buvo apie 9, FSH 6, į normas atskirai paėmus tilpo, bet sankykis akivaizdžiai blogas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 31 sausio 2007 - 11:15
Mergaites, norejau paklausti, kaip su tuo testoteronu, siandein tik skambinau gydytojai, tai sake, kad testoteronas padidejas tris kartus, kazkas apie 10. Bei neaisku, kokia klinikose norma? Kapi gydo visa sita grozi? Ar hormonai padeda? Sius pas endokrinologa. Gal kas turi kokiu minciu.
Aciu!
Atsakyti
Ir aš su savo rezultatais prašau komentarų.

5 c.d.
FSH 4.76 (1,7 - 21,5)
LH 8.62 (1-95,6)

Testosteronas 1,02 (0,22 - 2,9)

12 c.d.
FSH 5,69 (1,7 - 21,5)
LH 12,7 (1 - 95,6)

Ką reiškia tas didėjimas, santykis ir t.t. Pakomentuokit, prašau. Gal Daiva gali?

Man rado cistą kairėje kiaušidėje 3,4x1,5 cm dydžio. Kietu paviršiumi su skaidriu užpildu. Taip pergyvenu, kad ko blogai nebūtų...

Atsakyti
QUOTE(Li ute @ 2007 02 01, 11:32)
Ir aš su savo rezultatais prašau komentarų.

5 c.d.
FSH 4.76 (1,7 - 21,5)
LH 8.62 (1-95,6)

Testosteronas 1,02 (0,22 - 2,9)

12 c.d.
FSH 5,69 (1,7 - 21,5)
LH 12,7 (1 - 95,6)

Ką reiškia tas didėjimas, santykis ir t.t. Pakomentuokit, prašau. Gal Daiva gali?

Man rado cistą kairėje kiaušidėje 3,4x1,5 cm dydžio. Kietu paviršiumi su skaidriu užpildu. Taip pergyvenu, kad ko blogai nebūtų...

nelabai suprantu, kokiu tikslu darytas tyrimas 12 c.d.? g.gif
o šiaip LH/FSH santykis blogas, galima įtarti policistines kiaušides ir nevykstančią ovuliaciją...
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2007 02 01, 09:38)
nelabai suprantu, kokiu tikslu darytas tyrimas 12 c.d.? g.gif
o šiaip LH/FSH santykis blogas, galima įtarti policistines kiaušides ir nevykstančią ovuliaciją...

Gaila verysad.gif Tikriausiai sunkiai aš susilauksiu vaikelio...
O įdomu ar turi įtakos cista, kurią man rado? (3.4cmx1,5cm)

O dėl 12 c.d. neįsivaizduoju, kam man liepė? Gal norėjo pamatyti ar didėja tie hormonai pas mane? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Li ute: 01 vasario 2007 - 11:49
Liute. cista gali daryti įtaka hormonams.
Nelabai ir aš matau prasmės daryti šiuos hormonus 12 c.d. Paprastai šie hormonai, kiek man žinoma, daromi bet kada ir kelis kartus, jei moteris neserga mėnesinėmis.

Beje, net 5-a c.d. jau ribinė. Aš asmeniškai kartočiau tyrimą 2-3 ciklo dieną ir tik tada daryčiau išvadas.
Nebent gydytoja turi kažkokių savų sumetimų. Kas paskyrė tokius tyrimus, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 02 01, 10:54)
Liute. cista gali daryti įtaka hormonams.
Nelabai ir aš matau prasmės daryti šiuos hormonus 12 c.d. Paprastai šie hormonai, kiek man žinoma, daromi bet kada ir kelis kartus, jei moteris neserga mėnesinėmis.

Beje, net 5-a c.d. jau ribinė. Aš asmeniškai kartočiau tyrimą 2-3 ciklo dieną ir tik tada daryčiau išvadas.
Nebent gydytoja turi kažkokių savų sumetimų. Kas paskyrė tokius tyrimus, jei ne paslaptis?

Daiva, ačiū. Esu visiškai pasimetus. Pradėjau lankytis pas gyd. Petruliavičiene, Antakalnio klinikose. Kaip minėjau turiu cista (skaidriu užpildu), bet ji kietu apvalkalu. Mėnesines nereguliarios. 45-75 d. Šiandien gyd. patikrino 5 c.d. rezultatus ir 12 c.d. pasakė, kad 12 c.d. piko LH nepasiekė. Tai reiškia ovuliacija nevyksta. Išsigandau baisiausiai, nes liepė daryti kiašidžių vėžio markerį. Sėdžiu ir žliumbiu. Baisu man. Sakė, jei atsakymas geras, tada stimuliuos mano ovuliacija 5 dienas Costy.. kažkokiu, o jei atsakymas blogas - iškarto laparoskopija. Tai ką man vėžį įtaria? Bijau, nervinuosi, ką daryt???

Testosteronas 1,02 (0,22 - 2,9) - ką čia reiškia? Gerai ar blogai? Telpa į normas, bet gal pas moterį jo turi būti mažiau?

Patarkit kur man kreiptis. Esu labai išsigandus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Li ute: 02 vasario 2007 - 10:48
Liute, tik be panikos smile.gif
Ar seniai cistą turi? Ar bandė ją naikinti kokiais nors būdais? Kokiu būdu nustatė, kokia ji - kad tipo skaidriu užpildu? kad kietu apvalkalu? kiek aš įsivaiduoju tai nesimato be laparaskopijos....

nereguliarios mėnesinės ir tavo FSH ir LH santykis leidžia įtarti, kad tikrai turi policistines kaiušides ar bent polinkį į jas....tuomet normalu, kad ir piko nėra, ir kad ovuliacijos nėra...ir be jokio vėžio...tik nesigąsdink - čia daug merginų su policistinėm kiaušidėm ir didelė jų dalis jau turi leliukus.

Jei leidžia finansai, siūlyčiau nueiti pas gydytojus, kurie specializuojasi gydant nevaisingumą - siūlyčiau arba ggydytoją Bogdanskienę (www.fertility.lt) arba gyd. Usonienę (www.vaisingumas.lt). Ten tikrai gausi bent kvalifikuotą konsultaciją (jei nenorėsi ten gydytis).

Aukščiau nosytę - man atrodo tave visai be reikalo prigąsdino wub.gif

Tiesa, testosteronas pas tave labai netgi geras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 02 vasario 2007 - 11:30
Ačiū, kad guodi 4u.gif Bet esu ant ribos. Nebegaliu. Noriu žinoti atsakymą - ką reiškia jei tas markeris bus virš normos. Kam man jį skyrė? Visiškoj panikoj esu. Kur apie jį pasiskaityti?

Cistą man rado echoskopuojant. Ir, kokia ji - pasakė echoskopijos metu. Kažkaip manau, kad ji gana seniai pas mane. Gal buvo pradingus, nes kurį laiką nejaučiau. Dabar gal jinai vėl padidėjusi. Esu gėrus tik KT. Daugiau nieko. Aš visada jausdavau, kad su ta kiaušide kažkas netaip, kažkas ten yra. Bet viena gydytoja, kai pasakiau, kad skauda, kai paspaudžia, tai sako "tai gal kokia žarnelė". Ir tik dabar, kai rimčiau pradėjau tirtis, pasakė, kad yra cista...

Ir prieš savaitgalį tokie neramumai. Atrodo, kad jau nebegaliu daugiau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Li ute: 02 vasario 2007 - 11:47