Įkraunama...
Įkraunama...

Ausu uzdegimas trunka jau antra menesi

Sveiki,
Esame toli nuo Lietuvos todel labai lauksiu Jusu atsakymo

Dukryte (jai dabar 9.5 menesio) pries du menesius susirgo ir gana greitai nuvykus pas daktara suzinojome, kad turime abieju ausyciu uzdegima. Gereme amoxicilina 10 dienu. Lyg ir praejo... po menesiuko pussesere parnese virusiuka nuo kurio mazute vel pradejo trinti ausytes - daktaras israse Augmentino ir sake, kad gali buti, jog pirmasis uzdegimas nebuvo iki galo praejes...sad.gif Ausytes atrode ne taip blogai kaip pirma syki, bet gana negraziai jo teigimu. Po Augmentino (t.y. po 2 savaiciu) vel pasirodeme pas daktara, bet kadangi persikrausteme, nuejome pas kita daktara. Jis teigia, kad ausytes vis dar raudonos, nors ir nelabai baisiai - jo nuomone tai gali buti viruso sukeltas ausu uzdegimas, kurio niekaip paveikti antibiotikais negalima. Dabar lasiname nuskausminamus lashiukus ir jo teigimu laukiame... jei pats nepraeis, sake reiks keisti antibiotikus... O po dvieju kursu antibiotiku dukrytes skrandukas sunkiai atsigauna... ir man labai neramu dar ir del to, kad nerandu jokios informacijos apie virusinius ausu uzdegimus...
ar tikrai nieko negalima padaryti tik laukti? Patarkite ka daryti... kaip padeti dukrytei? Lauksiu bet kokios informacijos.
Atsakyti
Jeigu dabar mergaitė rami, nekarščiuoja, po 2 antibiotikų kursų, gydyti jais jau nereikia. Juo labiau, kad parausti būgnelis gali ir nuo lašų.
Dabar (kaip sakiau,jei mergaitės būklė yra gera), pakaktų šildomųjų kompresų 1-2 kartus dienoje ir gerai išsiurbti nosį, jei ji užsikemša-įlašinti gleivinę sutraukiančius lašus.
O po antibiotikų mergaitei reikėtų probiotikų- bent jau savitę.
O ausų uždegimų virusinės kilmės nebūna- tai jau bakterinė infekcija ir kūdikiams dažniausia būna kaip komplikacija po slogos, prisidėjus bakterinei infekcijai. Todėl labai svarbu gydyti, plauti, siurbti nosį,jei ji užkimšta- lašinti lašus, kad vėliau nesikomplikuotų ausų uždegimu.
Atsakyti