Įkraunama...
Įkraunama...

Per radiją skelbiami auklių atlyginimai

Miela Samane- manau, kad neprofesionalui nebūtina iš vaiko daryti superdupergenijaus. Visiškai pakanka šalia visų taip deklaruojamos meilės vaikui suteikti jam ir tam tikrų žinių (paprastai mažiukai mėgsta kopijuoti kokia nors jiems įdomia veikla užsiėmusią auklę- pvz.: mano dukra 1,5 metų puikiai laikė ir valdė rašiklį,nes nuolat, man rašant, zujo šalia, ir norėjo mane kopijuoti), taip pat suteikti būtinų higienos ir tvarkos, bendravimo įgūdžių, supažindinti su aplinka ir t.t. Auklė tiesiog turi daryti tai, ko nori išmokinti savo mažąjį draugą: nuolat įvardinti naudojamo daikto pavadinimą, spalvą, formą, atliekamo veiksmo pavadinimą- patiems mažiausiems- ar pan. užsiimti įvairia veikla:sėsti piešti, lipdyti, rišti lėlei kaspiną, konstruoti ką nors su LEGO ir t.t., lyg tarp kitko viską šalia paruošusi ir vaikui. Šis paprastai susidomi ne vaikiškais žaislais, bet daiktais, kuriais naudojasi suaugęs žmogus. Užsiėmusiam ta pačia veikla vaikui tereikia padėti suformuoti tinkamus naujos veiklos įgūdžius. O tokia veikla užima daug laiko, nors ir nereikalauja įpatingų pedagoginių žinių (praktiškai šį metodą naudojo jau mūsų protėviai, kai mažieji dirbdavo kartu su jais tuos pačius darbelius). Taigi, televizorius ir žurnalai (beje, išvargusiai nuo "vaikiškos" veiklos auklei- labai patartinas dalykas), manau, lieka tik vaiko miego metu.
Na, argi tai labai sudėtinga? Manau, daug auklyčių kaip tik taip ir daro. rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joge @ 2007 12 06, 10:44)
na, manau, šviežiai priimtas įstatymas dėl mokamų pinigėlių iki 2 m vaikui auklėm sparnelius apkarpys. ir nebebus jos tokios mandros.

Idomus tavo poziuris i aukles g.gif
Kiekviena aukle vertina savo darba skirtingai,pencininkes,studentes ir moterys/merginos,kurioms tai pagrindinis pragyvenimo saltinis,o ne papildomos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzne @ 2007 12 07, 00:18)
Na, argi tai labai sudėtinga? Manau, daug auklyčių kaip tik taip ir daro. rolleyes.gif  smile.gif


Deja , kaip tik atrodo vienetai , nors man buvo pasisekę, mažę auklėjo metus labai šauni auklė, kuri nebijodavo ir ant kalniukų lipti su rogėm, ir lopšines dainavo , ir dienos režimą sustygavo , tik aišku jokių pedagogikos mokslų nebaigus, nes man užteko , kad vaikas saugus ,pamaitintas.Kamerų ir kitokių stebėjimo įrengimų nereikėjo , užteko pažiūrėti į mažę, matės ,kad viskas gerai.
O lauke ,kai eidavau pasivaikščioti , sutikdavau nemažai auklių, tai visos tai tėvus apkalbėdavo, tai vaikus bardavo, kad neina už rankytės takučiu, dovanokite schmoll.gif brr nepatiko nei viena ,o tos kur patiko buvo ... močiutės.Žinoma keletą buvau sutikus ir šauniai bendraujančių su vaikais, bet tai irgi draugų ar pažįstamų vaikučius prižiūrinčios.Iki trejų metų reikia mamos arba žmogaus vieno ,prie kurio prisiriša ir jaučiasi saugiai tada mažius.Todėl tikrą auklę surasti -kaip laimėti loterijoje, bet tikrai įmanoma. bigsmile.gif Niekada nenorėjau auklės , kuriai mano mokamas atlyginimas būt pragyvenimo šaltinis, nes mokėti tiek , kad normaliai pragyventų reiktų mano atlyginimo+vyro dalies, tai kam tada dirbti cool.gif ,o prie pensijos vidutinė auklės alga -normalu.O dėl reketavimo ,tai iš nesąmonė, pakėliau kiek galėjau pati , neatsiliekant nuo to mikrorajono val kainų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Samanė*: 07 gruodžio 2007 - 15:26
QUOTE(*Samanė* @ 2007 12 07, 14:11)
Niekada nenorėjau auklės , kuriai mano mokamas atlyginimas būt pragyvenimo šaltinis

Nesupyk,bet tai juokingas pasakymas,jei aukle dirba 40h per savaite,tai kada jai dar gauti papildomu pinigeliu?Dirbti naktimis?
Atsakyti
QUOTE(dawny @ 2007 12 08, 00:33)
Nesupyk,bet tai juokingas pasakymas,jei aukle dirba 40h per savaite,tai kada jai dar gauti papildomu pinigeliu?Dirbti naktimis?

O ko čia pykti ax.gif , juk rašiau , kad būdavo atlyginimas prie pencijos, argi neaišku g.gif .Tai gi jei vienintelės pajamos tik atlyginimas aišku tada galima ir pareketuoti tongue.gif O dėl algos tartis reikia prieš pradedant dirbti ir apsvarstyti ar tinkamas variantas abiem pusėm mirksiukas.gif ir visada maloniau ,kai atlyginimas kyla, bet jei negali pakelti tai tenka atsisveikinti ir ieškoti kitos arba leisti į daržiuką , arba pačiai auginti tongue.gif išeitis visada yra.
Atsakyti
Sutinku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(joge @ 2007 12 06, 13:44)
na, manau, šviežiai priimtas įstatymas dėl mokamų pinigėlių iki 2 m vaikui auklėm sparnelius apkarpys. ir nebebus jos tokios mandros.


Iš savo šviežios patirties galiu pasakyti, kad taip nenutiko schmoll.gif
Dabartinė auklė išeina - mokėjau jai 1'200, o kai pradėjau ieškotis kitos - tai be 1400 niekas net nenorėjo kalbėtis. O man patinkant auklytė - buvusi pedagoge, labai tvarkinga, miela ir šilta moteriškė - pasiprašė 1'600, ir žinot, mokėsiu jai tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(says @ 2008 01 09, 16:56)
Iš savo šviežios  patirties galiu pasakyti, kad taip nenutiko  schmoll.gif
Dabartinė auklė išeina - mokėjau jai 1'200, o kai pradėjau ieškotis kitos - tai be 1400 niekas net nenorėjo kalbėtis. O man patinkant auklytė - buvusi pedagoge, labai tvarkinga, miela ir šilta moteriškė - pasiprašė 1'600, ir žinot, mokėsiu jai tiek  doh.gif

tai čia tikriausiai Vilniuje,nes kaina tai blink.gif kiek reik mamai uždirbt,kad galėtų tiek mokėt auklei g.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzne @ 2007 12 06, 20:06)
Taigi, kai mano (žmogaus su aukštuoju pedagoginiu- psichologiniu išsilavinimu), auklės darbą kas nors prilygina nekvalifikuotam pasisėdėjimui prie televizoriaus- mažų mažiausia nustembu g.gif ir nesutinku schmoll.gif . mirksiukas.gif

Matai, tavo kategorija kita smile.gif Kaip Statkevičius siuvėjas ir tos kur ceche msinius gaminius siuva - siuvėjos... Tu žinai, kokia auklė - kaip senais laikais aukštuomenė savo vaikams samdydavo. O yra ir paprasčiausių babcių, tai jos visai kitaip kainuoja... smile.gif

Nors šiaip gal ir gerai, kad neturėjau tokios auklės, kaip tu. Tam tikra prasme. Būtų - ir paleist gaila - nu kai vaikas paauga, ir išlaikyt brungu biggrin.gif
O kai turi babcę, ir reikia atsisveikint - tai visai normaliai, ate ate... rolleyes.gif
Atsakyti