Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiški skalbimo milteliai

Kiek ilgai vaikiskus drabuzelius reikia skalbti su vaikiskais milteliais? Nuo kada galima skalbti kartu su suaugusiu drabuziais? As skalbiu su "Bobu",bet po jo drabuziai visai nekvepia, atvirksciai, igyja nemalonu kvapa.
Atsakyti
Maloniai kvepiantys, su įvairiais priedais milteliai, kuriais mes skalbiame, netinka jautriai, gležnai kūdikio odelei. Skalbiant rūbeliuose lieka miltelių, nors ir mums atrodo, kad labai gerai juos išskalavome. Skalbimo milteliai yra gana stiprūs dirgikliai, todėl gali sudirginti net ir nealergiško vaiko odą-gali atsirasti rausvų odos plotų, spuogelių, gali pradėti niežėti, vaikas gali pradėti čiaudėti, kosėti. Geriausia kūdikių rūbelius skalbti ūkiniu muilu arba antialerginiais milteliais. Ypač svarbu jais skalbti rūbelius ir patalynę, kurie tiesiogiai liečiasi prie odos. Kai vaikutis paūgės, bent iki 1m., ir jei nebus alerginių susirgimų (atopinio dermatito, kvėpavimo problemų ar kt.), viršutinius rūbelius galima pabandyti skalbti įprastais milteliais, tačiau reikia gerai išskalauti (kelis kartus paleisti skalavimo programą, jei skalbiate mašina), vengti minkštiklių, kvapnių medžiagų.
Geriau tegu ne taip skaniai kvepia rūbeliai, bet vaikutis būna sveikas.
Ribos, kiek laiko reikia skalbti atskirai nuo suaugusių rūbų, kaip ir nėra nustatytos, bet iki 2m.geriau skalbti atskirai.
Atsakyti