Keletas receptėlių iš mūsų stalo:
Apkepas:
Puodą virtų bulvių sutrinti grūstuve, įdėti prieskonių, aliejaus. Padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškloti į formą. Ant tos dalies dėti grybų įdarą. Įdaras kiekvienos šeimininkės išmislas, svarbu, kad grybai būtų. Kartais darome iš džiovintų, kartais marinuotų, kas neturite - pasikepinkite pievagrybių su morkomis ir svogūnais. Įdarą išskirstome per visą plotį. Ir užklojame kitu bulvių sluosniu, apspaudome, patepame aliejumi. Kepame, kol apskrunda.
Mišrainės:
Nevirtas kalafioras, žirneliai, konservuoti pievagrybiai, svogūnas, aliejus
Burokėliai, žirneliai (pupelės), svogūnas, rauginti agurkėliai, rūkyta skumbrė ar kita panaši, aliejus
Pekino kopūstas, avokadas, obuolys, razinos, pomidoras, aliejus ar saldžiarūgštis padažas.
Baltas kopūstas permaišu su fioletiniu sutarkuotas burokine tarka arba smulkai supjaustytas, sutarkuota morka, aliejus.
Sumuštiniai:
Batonas, ant jo skiautė avokado, apibarstyta citrinpipiriais (ne pipirais), šaukštukas raudonos ikros, bet galima ir be ikros.
Karpis:
Imamas didelis karpis ir pjaunamas per NUGARĄ išilgai visą iki žiaunos. Žiauna pjaunama įkypai, kol jis visas "išsikloja". Pribarstome prieskonių, įtriname. Klojame išklotinę į skardą, galima patiesti foliją, kad neprikeptų. Kepame, bet neilgai, nes greitai iškepa. Verdame ryžius permaišu su juodaisiais ryžiais. Į ryžius dedame žalių žirnelių, išmaišome.
Pastaba: karpis veidrodinis, kad neskusti. Jei paprastas, skusti irgi nereikia. Iškepus, oda lengvai nusilupa. Galvos, uodegos, pelekų nenupjauti. Turi būti kaip "gyvas".
Desertas:
Tarkuota sultinga morka, riešutai (saulėgražos), razinos, medus. Sumakaluojame.
Skanaus
Keturi dalykai niekada nesugrįžta: ištartas žodis, paleista strėlė, praėjęs gyvenimas ir praleista galimybė