Sveikos, mielosios kulinarės...
Gal galėtumėte man pagelbėti ir patarti, ką galėčiau pasigaminti su "Ricottos" sūriu?.. Laukiu Jūsų pasiūlymų..
Viską, ką ir su Maskarponės sūriu, o temų apie jį šiame forume yra tikrai daugiau nei viena
Pabandykit Varškinės Šarlotės receptuką. Laaabai skanu ir gana paprasta
Galima daryti lazanija su rikota ir spinatais. Spinatus pakaitinti, kol sukris, nusausinti, supjaustyti ir sumaisyti su rikota, paskaninti muskato riesutu, pipirais, druska. Toliau kaip klasikineje lazanijoje - sluoksniuojam su lakstais ir besamelio padazu
Tiesa, receptai siulo 1kg spinatu ir 250g rikotos, cia 4 zmonems
Tiesa, receptai siulo 1kg spinatu ir 250g rikotos, cia 4 zmonems
O aš namie ricottą pasigaminau gardumėlis, šviežumėlis ir be jokių E
Naminė ricotta
Taip pat išbandžiau ir iš ožkos pieno pasigaminti - dar švelnesnė ricotta gaunasi
Naminė ricotta
Taip pat išbandžiau ir iš ožkos pieno pasigaminti - dar švelnesnė ricotta gaunasi
Saunuole Irmulia
Siaip sunku tik ozkos pieno gauti.. bet idomu butu pabandyti pasidaryti
Siaip sunku tik ozkos pieno gauti.. bet idomu butu pabandyti pasidaryti
QUOTE(Saldainė @ 2009 08 12, 00:12)
Saunuole Irmulia
Siaip sunku tik ozkos pieno gauti.. bet idomu butu pabandyti pasidaryti
Siaip sunku tik ozkos pieno gauti.. bet idomu butu pabandyti pasidaryti
As kazkur radau receptuka kaip is kefyro pasigaminti ir tai buvo pirmas is viso mano susidurimas su ricotos suriu, nes parduotuvinio jo net nesu pirkusi...
Taigi reikia:
kefyro (pirkau 0.5l) kartoninej dezutej
ideti ji i saldikli
palikti uzsaldyti iki visisko uzsalimo (as palikau pernakt)
isemus deti i marle (as dejau i marle, tada tai i sieteli ir pakabinau dubeny) taip pat per nakti nusivarveti... Taigi, isbega 'vandenukas' ir lieka RICOTTA
Sian gamybos procesas baiginejasi, vakare ragausiu
Yra ,yra receptukas ,kaip pasidaryti ricotos sūrį namuose,aš,lig šiol esu dėkinga autorei,kuri mane pamokino reikia tik paieškoti temose.
QUOTE(regna @ 2009 09 09, 11:45)
Yra ,yra receptukas ,kaip pasidaryti ricotos sūrį namuose,aš,lig šiol esu dėkinga autorei,kuri mane pamokino reikia tik paieškoti temose.
na keistas postas jeigu jau ismokote kazkur, tai nejau sunku paaiskinti zmonems kurie tuo domisi dabar per tiek temu ieskoti ir velnias zino ar ras
Nedrįstu teigti, bet spėju, kad receptas mano pasiūlytas Beje, temos autorei, norėčiau priminti, kad ricotta yra ne sūris, o varškė
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 29, 11:20)
Jau buvau įkėlusi šį receptą į naminės varškės temą, bet kadangi čia itališkoji naminė ricotta, tai įdėsiu ir čia, mažu kam pravers
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta
Visą "reportažą" galit pažiūrėti čia.
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta
Visą "reportažą" galit pažiūrėti čia.