Įkraunama...
Įkraunama...

Kruopų dieta

Nagi kurią čia dieną nugirdau, kaip moteriškės energingai diskutavo apie grūdų arba košių dietas, t.y. organizmo valymą jomis. Gal sakau kuri žinote - kiek ten ko ir kaip reikia ir galima valgyti? Šiaip anstvoris nekamuoja, bet labai pradėjo berti veidą, ir akivaizdžiai matau, kad tai nuo maisto - vištienos, apelsinų, šokolado, rūkytų gaminių.....Vien dėl veido grožio ir norėčiau " prasivalyti " organizmą. Taigi gal kuri žinote kaip tuom užsiimti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Stichija @ 2004 11 24, 11:14)
Nagi kurią čia dieną nugirdau, kaip moteriškės energingai diskutavo apie grūdų arba košių dietas, t.y. organizmo valymą jomis. Gal sakau kuri žinote - kiek ten ko ir kaip reikia ir galima valgyti? Šiaip anstvoris nekamuoja, bet labai pradėjo berti veidą, ir akivaizdžiai matau, kad tai nuo maisto - vištienos, apelsinų, šokolado, rūkytų gaminių.....Vien dėl veido grožio ir norėčiau " prasivalyti " organizmą. Taigi gal kuri žinote kaip tuom užsiimti? smile.gif

Skaičiau knygoje
Taunytė F. 9/10 laimės: apie fizinę ir psichinę sveikatą. - Vilnius: Tyto alba, 2003.
Bet nieko neprisimenu blush-anim-cl.gif . Prisimenu tik tiek, kad valgai tik košes, kurias reikia keisti tam tikra tvarka.
Atsakyti
Labutis, as skaiciau kazkokia sveikuoliska knygele apie organizmo valyma. Ir ten buvo pamineta tipo labai efektyvus budas - kuo ilgesni laika valgyti ivairias grudu ar kruopu koses. Jas reikia virti ant vandens, be jokiu prieskoniu neilga laika, o paskui nukelus nuo ugnies dar kokia valandelei pakisti puoda po pagalve kad issustu. Koses galima valgyti kiek tik nori, bet jokiais budais negalima naudoti joku prieskoniu ir druskos. Taip pat si laika reikia visiskai atsisakyti alkoholio , kavos, reikia netgi mest rukyt. Gerti tik zoleliu arbatas ir vandeni. Pradziai rekomenduojama isbandyti 5 dienu tokia dieta, paskui po kiek laio ilginti laika. Idealiausia butu issilaikyt 21-30 dienu. Bet mano akimis ziurint, tai nelabai realu, nes as asmeniskai 5 dienas gal ir istverciau, bet ilgiau tikrai ne.
Tad siulau ismeginti kita dieta, kuri man dave rezultatu.
Tai taip pat organizma valanti kinietiska dieta. Jos esme, viska valgyti taip pat be joku prieskoniu ir druskos, atsisakyti alkoholio ir kavos. Gerti galima zoleliu arbatas.
Taigi, dieta :
3 dienos - virti ryziai
3 dienos - sviezios darzoves
3 dienos - vaisiai, isskyrus bananus ir vynuoges

Sekmes mergaites! As ir pati zadu vel graitai pakartoti sia dieta smile.gif
Atsakyti
as tai kita zinau: savaite valgai pusryciams avizas, savaite- grikius, savaite - ryzius ir vel is pradziu... cia ne dieta, nes valgai ka nori, bet nuo berimu veidelio padeda wink.gif
Atsakyti
gal kuri laiketes šios dietos,as perskaiciau kad tokia yra ax.gif , bet kaip jos laikytis niekur neradau sad.gif
Atsakyti
Apie sulčių vienos dienos dietą (t.y., iškrovos dieną) tai ir aš skaičiau, tą dieną reikia gerti tik šviežiai spaustas sultis, vandenį, ir nieko nevalgyti. Bet taip tikriausiai ir neįmanoma atsilaikyti ilgiau nei vieną dieną? O ir nesveika...
Atsakyti
Labas! 4u.gif Kilo mintis thumbup.gif Surašykit visos, kokias dietas žinot mirksiukas.gif Ir kokie jų laikymosi rezultatai. blink.gif Bus viskas vienoj krūvoj... thumbup.gif Galima bus kaitalioti - taip lašinukai greit negrįš, mes juos bash.gif Ką manot? blush2.gif
Atsakyti
Dieta be pavadinimo

Pusryčiai : 2-3 virti kiaušiniai
Pietūs : 2 pieniškos dešrelės
Vakarienė : 100 g. raudono vyno
Toks meniu visą savaitę ir geriausia šios dietos laikytis per delčią. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Skarsdeilo dieta

14 dienų nevalgoma jokių riebalų, cukraus, pyragaičių, riebių pieno produktų ir negeriama alkoholio. Leidžiama: mėsos, žuvies, daržovių ir vaisių, tačiau per dieną - ne daugiau kaip 1000 kalorijų. Tokios dietos rezultatas - garantuotas suliesėjimas, pasiseka numesti iki 7 kg svorio.

Įspėjame - ši dieta sunki dėl visiško riebalų nebuvimo racione. Jos negalima laikytis diabetikams, nėščioms moterims, žmonėms, patyrusiems stresą ir nuovargį.

Atkinso dieta

Jos principas nevalgyti jokių saldžių produktų - kai kurių vaisių, daržovių ir, žinoma, konditerijos gaminių. Taip pat atsisakyti duonos, kepinių ir produktų, turinčių daug angliavandenių. Rekomenduojama: mėsa, dešros, žuvis, paukštiena, kiaušiniai - kiek norite. Kai dėl sūrio, gyvulinės ir augalinės kilmės riebalų, - būtina riboti jų kiekį. Ši dieta labai tinka mėgstantiems pavalgyti, nes leidžiamos puotos, vertos Gargantiua. Be to, patiekalus galima skaninti padažais, majonezais ir net grietine.

Svorį mesite regimai, tačiau būkite budrūs - galite labai greitai jį susigrąžinti. Per daug riebus maistas gali sukelti daug rūpesčių dėl odos, o plaukai taps sausi ir lūžinės, jei šitaip maitinsitės daugiau nei keturias savaites. Kitas šios dietos minusas - organizmas negauna reikiamo mineralinių druskų ir ląstelienos kiekio, reikalingo tam, kad normaliai dirbtų virškinamasis traktas.

"Mayo-Clinic" dieta

15 dienų reikia vartoti: 6 kiaušinius per dieną, šviežias, termiškai neapdorotas daržoves ir vaisius, be jokių prieskonių. Kartą per dvi dienas leidžiama vakarienei keptas jautienos didkepsnis arba virta žuvis. Taip maitinantis svoris nukrenta labai greitai, tačiau norime įspėti - per šias 15 dienų teks atsisakyti bet kokio aukštuomenės gyvenimo su jo "drakoniškais" įstatymais. Be to, reikia turėti minty, kad ši dieta labai apkrauna kepenis.

Atskirų produktų dieta

Šios dietos principas - kiekvieną dieną valgoma tik vienos rūšies produktų, mažai kaloringų ir ribotais kiekiais. Leidžiami: vaisiai, daržovės, neriebi žuvis, liesa mėsa ir kiaušiniai. Pavyzdžiui, pirmadienį valgomas tik baltyminis maistas, sakykim, mėsa ir sūris, antradienį - tik grūdų produktai, trečiadienį - vaisiai, ketvirtadienį - pieno produktai, ir taip toliau. Taip maitinantis per savaitę galima netekti 1-2 kg svorio. Tačiau ši dieta nėra lengva, nes vienodas maistas visą dieną ištveriamas gana sunkiai.

Visiškas badavimas

Tik vanduo, labai silpna arbata arba žolių nuoviras - ir daugiau nieko. Toks kursas gali tęstis ne daugiau kaip 1-2 dienas.

Bet žinokite, jog ir tai pavojinga, gali imti varginti sveikatai pavojingi negalavimai.

Holivudo dieta


Maistas - be baltymų ir kalcio. Taigi nevalgoma mėsos, sūrio, pieno produktų, kiaušinių ir žuvies. Leidžiami bet kokie angliavandeniai: grūdai, saulėgrąžos, duona, bulvės.

Tačiau įspėjame, kad dėl baltymų trūkumo ši dieta sendina odą, ji sudrimba. Pilvas, sėdmenys sumažėja, tačiau ir jie tampa suglebę. Vaizdas gana liūdnas!

Montinjako dieta
Tai panašu į atskirų produktų vartojimą. Rekomenduojama vengti vienu metu valgyti riebalų ir angliavandenių. Dieta pasirodys efektyvi jau pirmą savaitę, nes pirmenybę teiksite produktams, kurie savo gausia ląsteliena mažina apetitą. Nors daug produktų draudžiama, tačiau kas leidžiama - valgyti galima kiek norite. Tai šiek tiek sumažina kančias, kurias sukelia draudimas. Be to, toks racionas prisotintas baltymų.

Ši dieta gera tuo, kad puikiai suderinama su normaliu gyvenimo būdu. Tačiau negalima taip maitintis labai ilgai, nes juk aukojate organizmui labai naudingus riebalus.

Vegetariška dieta

Ji leidžia valgyti pieno, augalinių produktų ir kiaušinių, tik ne mėsos. Vieni šios dietos variantai rekomenduoja dar žuvies ir paukštienos, kiti - liepia atsisakyti net pieno ir kiaušinių.

Tačiau be gyvulinės kilmės produktų organizmui pradeda trūkti vitaminų D ir B12, kalcio, geležies, jodo ir cinko. Todėl laikantis šios dietos būtina vartoti vitaminų. Yra ir kitas minusas - tai nepakeičiamos aminorūgštys. Jų pradeda trūkti ilgai vartojant tik augalinės kilmės maistą. O užpildyti šią spragą vėliau bus nelengva.

Atsakyti
GRIKIU DIETA

Karstu vandeniu uzplikome grikius ir valgome tik juos visa diena, geriama 1% kefyro 1 lt ir kitu skysciu (arbata, vanduo) apie 2 ltr. Dietos galima laikytis 14 dienu, numetama nuo 7-14 kg.
Atsakyti
O štai, ko prisirankiojau kitose temose thumbup.gif Čia ne viskas, nes ilgai užtrunka blush2.gif Bet šiek tiek radau biggrin.gif
ANGELO DIETA

Pirma diena
Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, 1 pomidoras ir žalios salotos.
Vakarienė: didelis jautienos kepsnys, keptas mažame aliejaus kiekyje.

Antra diena
Pusryčiai: juoda kava be cukraus ir džiūvėsėlis.
Pietūs: didelis jautienos kepsnys su žaliomis salotomis ir pomidoru.
Vakarienė: porcija daržovių sriubos.

Trečia diena
Pusryčiai: juoda kava be cukraus ir džiūvėsėlis.
Pietūs: didelis jautienos kepsnys su žaliomis salotomis.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai ir 2 neriebaus kumpio gabaliukai.

Ketvirta diena
Pusryčiai: juoda kava be cukraus ir džiūvėsėlis.
Pietūs: 1 kiaušinis, 1 morka, sūris.
Vakarienė: vaisių salotos, stiklinė kefyro.

Penkta diena
Pusryčiai: tarkuota morka su citrina.
Pietūs: ant grotelių kepta žuvis ir pomidoras.
Vakarienė: didelis jautienos kepsnys, keptas ant grotelių, ir žalios salotos.

Šešta diena
Pusryčiai: juoda kava be cukraus ir džiūvėsėlis.
Pietūs: be riebalų kepto viščiuko porcija ir žalios salotos.
Vakarienė: didelis jautienos kepsnys ir žalios salotos.

Septinta diena
Pusryčiai: arbata be cukraus.
Pietūs: kiauliena ar kita mėsa, kepta ant grotelių, ir žalios salotos.
Vakarienė: ko tik nori, tik saikingai

13 dienų

NEAGLIMA VALGYTI bulvių, kruopų, makaronų, miltų ir jų produktų, vaisių, kavos su kofeinu, druskos, cukraus, uogų, uogienių, kepinių, alkoholinių gėrimų.

Atsakyti
Ir dar... ax.gif
I-OJI SAVAITĖ - PASNINKO, T.Y. LIESO MAISTO

1. Omletas - 1-as šaukštas mineralinio vandens, 1 kiaušinis (galima su pievagrybiais), 1 šaukštas petražolių arba svogūnų laiškų.
2. Omletas - 1 kiaušinis, 2-3 valg. šaukštai liesos varškės, 1 šaukštas petražolių arba svogūnų laiškų.
3. Lieso kefyro (1 stiklinė)
4. Liesos varškės 1/2 pakelio su šaukštu žalumynų (atskiesti pasukomis).
5. Raugintų pasukų (1 stiklinė)
6. Liesas jogurtas
7. Liesa mėsa - vištiena, jautiena, veršiena, kalakutiena, triušiena (be odelių)
8. Natūralus sultinys (nugriebus riebalus), išvirti su liesa mėsa, įdedant vegetos, lauro lapelių, petražolių, mėlynąjį svogūną.
9. Šašlykas liesos mėsos, vištienos krūtinėlės kotletai su 1/3 varškės, kalakutiena, triušiena
10. Liesos mėsos frikadelės, įmaišant vieną kiaušinį, išvirti sultinyje. Galima truputį garstyčių, krienų (šauštelį)
11. Įvairios žuvienės su žalumynais.
12. Šviežios virtos žuvies arba žuvies konservai savo sultyse, karšto rūkymo žuvis, karšto rūkymo višta.
13. Vieną kartą per dieną salotų (1/2 puodelio, ne daugiau kaip iš 2-jų komponentų) - salotų, pamidorų, paprikos, ridikėlių, agurkų, kalafiorų, kopūstų, porų, salierų, petražolių, krapų (apie 150 g)
PASTABA Nevalgyti: morkų, citrinų, obuolių, svogūnų galvučių, bananų. Nevalgyti silkės. Vienu metu galima valgyti tii vienos rūšies maistą.

II-OJI SAVAITĖ - RIEBAUS MAISTO

Galima valgyti viską, kas išvardyta pirmąją savaitę pridedant grietinės (15 proc. riebumo, 1 valg. šaukštą) į sultinius, kotletus, frikadėles, žuvį, kotletus galima pabarstyti sūriu. Prie visų patiekalų galima 1 šaukštą majonezo, garstyčių, krienų.
1. 2 kiaušiniai arba omletas iš dviejų kiaušinių
2. Paštetas iš žuvies, kepenų, vištų kepenėlių arba skilvelių ir širdelių, pridėti sultinio, česnako, svogūno, žalumynų.
3. keptas viščiukas (be odelės)
4. Mušta mėsa, žuvis, iškepti ir valgyti su trupučiu majonezo.
5. Virtos žuvies sultinys perkošiamas, pridedama vegetos, alyvuogių aliejaus, žalumynų, 1-ną virtą susmulkintą kiaušinį.
6. Šaltiena su garstyčiom arba šaušteliu krienų.
7. Rauginti kopūstai ar kitos daržovės su aliejumi (geriausia alyvuogių)
8. natūralus arba koncentruotas sultinys su grietine
9. Liesa ar riebi mėsa, net lašiniai
10. Šonkauliukai, kalakutiena, triušiena
11. Riebus šašlykas
12. Omletas su sūriu
13. Servelatas (100 g), riebus sūris (2-3 riekutės)
14. Karštai rūkyta žuvis, lašiša, krabai ir kitos jūrų gėrybės.
15. Pievagrybiai, česnakas, krienai, garstyčios
PASTABA Šią savaitę jogurto, kefyro jau nevalgyti.

III-JI PASNINKO SAVAITĖ

Jau galima du vienos rūšies vaisius, t.y. kivių, kriaušių, apelsinų, mandarinų, greipfruktų. Negalima maišyti dviejų skirtingų vaisių.

BŪTINA IŠGERI NE MAŽIAU KAIP LITRUS SKYSČIŲ PER DIENĄ. Vakarieniauti ne vėliau kaip 18-19 val. svarbaus dalyko nepaminejau - butina nuolatos gerti vitaminus ir maisto papildus. cia reikia nemazai pasiskaityti, i viena puslapi nesudesi.

Atsakyti