Įkraunama...
Įkraunama...

Maskvos sargybiniai

Dalyvauju pokalbiuose apie šunis ,pati suginu maskvos sargybinį kas auginat šiuo šunis atsiliepkit pakalbėsim .Žinau kad Lietuvoj jie reti tačiau tikiuosi yra tokių kurie augina . 4u.gif
Atsakyti
Jusu suo su dokumentais? Kokios federacijos? As ieskau Lietuvoje maskvieciu su dokumentais. Jie man labai patinka. Kaukazu sargumas, senbernaro meilumas ir lengvesnis apsidavimas dresurai negu pas abi pagrindines veisles. Puikus sunys.
Atsakyti
Dabar jau žinau kad blogai padariau ,nes mano šunelis taip ir liko be dokumentų .Kai jį pirkom ,tai pirkom visai mažytį iš žmonių su kuriais tikėjausi palaikyti kontaktus ir kai paaugs šuniukas jį ,,dokumentinti'',nes šuns tėvai abu čempionai dabar tik jau nepasakysiu kokie ,nes tuomet tikrai negalvojau kad ryšys su tais žmonėmis nutrūks.Šuns tėvai atvežti iš Rusijos , ten dalyvavę parodose ir kažką laimėję[labai nekonkretu ,žinau] Vyras kalbėjo kad maždaug mums ne dokumentų o šuns reikia aš tuo metu neišdrįsau paprieštarauti[visai be reikalo] .Slapčia audžiau mintį kad susisieksiu vėliau su buvusiaisšeimininkais ir susitvarkysiu viską pati tačiau jų neradau ir viskas tuo ir baigėsi .Kiek žinau yra kažkokių būdų nustatyti tai ar šuo atitinka standartą ,tik nežinau nuo ko pradėti ,patarkit g.gif
Atsakyti
Jus apgavo. Suniukas jau gimsta arba turedamas dokumentus, arba ne. Jiems isduodami dokumentai ir jie tatuiruojami. O tam reikai dar pries kergima vada uzregistruoti klube. Po gimimo viskas, suniukai niekaip negaus dokumentus. Gal jusu suniukas pusiau maskvietis, gal kale nenusaugojo. Kam tituluoto suns seimininkams tureti vada be dokumentu ir pardavineti ja pigiau, negu galetu? Juk patys dokumentai vos ne kapeikas kainuoja. Ikiso jums kazka neaiskaus. Labai gaila. Gal turite suniuko nuotrauka? Kiek jam metu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 13 vasario 2007 - 18:15
Maskvos sargybiniai - FCI nepripažįstama veislė, taip kad apie dokumentus sunku kalbėti. Tiesa, LKD parodose dalyvauja kai kurių nepripažįstamų veislių šunys (atskiram ringe), bet nesu tikra, ar Maskvos sargybiniai patenka į jų tarpą.
Atsakyti
Nuotraukų turiu nemažai tik va kaip iš PICASA jas į forumą perkelti tai nežinau [nemoku] o šuniuko šeimininkai apie tai ir kalbėjo kad dokumentai yra ,tik jie atseit jų nepasiėmę .Mes susitikom ne pas juos namuose ,buvo pavasario polydis jie sakė kad ten neprivažiuojama su lengva mašina.Patys į susitikimo vietą atvažiavo šviežiai purvinu autobusiuku.neatrodė kad meluotų o mano vyras paskubėjo juos nuraminti ,kad jam nereikia dokumentų . Žiūrėjau į maskviečių nuotraukas internete-na grynai toks .Jau dabar esu visai pasimetus ,negi nėra būdų nustatyti ar šuo atitinka veislei keliamus reikalavimus verysad.gif
Atsakyti
Galima pagal tatuiruote (kiek zinau ir visos kitos draugijos ar federacijos irgi tatuiruoja suniukus). Tai gal nors veislyno pavadinima zinot? Taip galima butu rasti draugija ir pagal tai jau suzinoti, ar suniukas gali buti kilmingas.
Papildyta:
Ar atitinka veisles reikalavimus galima suzinoti LGAC'o parodoje. Jie turetu ivertinti, bet dokumentu kaip supratau jie tokiems vistiek neisduoda.
Atsakyti
Na gerai kad jau apsižioplinau iki ausų,tai nors sužinočiau apie atitikimą standartui.Gal žinai kada ir kur parodos ,arba kokių kontaktų kur galėčiau kreiptis tais klausimais .Tame reikale esu visiška neišmanėlė unsure.gif
Atsakyti
www.lgac.lt . Gal ir sutiks apziureti, ivertinti, bet jokio oficialaus dokumento apie atitikima standartui tikrai negausite. Galima ir paciam rasti standarta ir kiekviena punkta patikrinti. Aisku bus subjektyvu, bet vis jau sis tas.
Atsakyti
AČIŪ dideliausias ,pamėginsiu.Gal nors kiek ramiau širdžiai bus .Pamėginsiu ir pati žiūrėti pagal aprašymus tik aš gal ne viską žinau kaip tą daryti .Šiaip tai vizualiai atrodo ir spalva ir stotas viskas lyg ir taip kaip turi būti ,tačiau aš suprantu kad yra visokių plonybių kurios gali būti lemiančios .Kovo5d mano šuniukui bus metai.gražuolis ir kol kas ,,gerietis'' .paloja tik kol žmogus yra toliau ,o prieina prie vartų ir jis nori draugauti .
Atsakyti
Tai ko gero merginos man reikia persikelti į kitą temą .Susiradau internete rusų puslapyje maskvos sargybinių standartą [veikiantį].perskaičiau ir pradėjau abejoti ar tik nebuvo ,,žentas'' koks pripuolęs prie tos maskvietės .Ten rašo kad įrudis turi dominuoti o pas mus įrudis su pilkšvu atspalviu .Po to uodegą maskvietis neša ramybės būsenoje nutįsusią žemyn ,o pas mus uodegos pats galiukas ramybės būsenoje truputį užriestas nors ir žemyn nutįsęs .Tai sakau neverta čia man ,,parintis'' ir ieškoti kažko ko gal būt visai nėra .Reikia prisipažinti kad buvau apgauta ,ir eiti į temą prie mixsiukų .Šuniuką kaip mylėjom taip ir mylėsim kad ir ne ,,mėlyno'' kraujo bet vistiek gražuolis .Ačiū už patarimus ir gerų pokalbių linkiu ,nesipykit rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aisku, nesvarbu, grynas ar ne, myleti vis tiek reikia. Draugas jis nuo to ne kiek ne blogesnis. Geras, zavus suniukas ir tiek. Baisiausia, kai tokius zmones sumano veisti, iesko kalyciu ir pan. Ir prigamina daugiau "maskvieciu". Auginkit savo suniuka, mylekit, lepinkit, puoselekit. Juk suniukas ne veisimui, juk jis - draugas ir sargas. Tegu tokiu ir lieka visa gyvenima.
Atsakyti