Įkraunama...
Įkraunama...

Keletas klausimų apie maisto produktus

Bendra situacija: vaikui - 10,5 men. Alergologe tyrimais nustate stipriausias leto tipo reakcijas: grikiams, sojai, kiausiniui (pastaroji buvo ir greito tipo reakcija). Mazesnes reakcijos buvo mieziams, kukuruzams, kvieciai, rugiai, l.mazos - ryziai, avizos. Karves pienui nei leto, nei greito tipo reakcijos nebuvo. Maitinu savo pienu. Ivedinejau po viena ir toleravo naujus produktus, tad valgo darzovienes (kopustas, cukinija, morka, bulve, kalafioras, agurotis), mesa (liesa kiauliena, kalakutiena, triusis, lasiniai, versiena ?), kruopas (ryziai, avizos, kukuruzai), dziovinta rugine duona. kai netinka produktas beria skruosutkus, koju oda tampa siurksti. pasireiskus berimui tepu Linola Fett kremu, maudom lakisiaus vonioje. Padeda.

Turiu keleta klausimu:
1. Zuvu taukai.
Paprastai alergiskiems vaikams zuvies nerekomenduoja, o ar galima vaikui duoti zuvies taukus, kaip vit.D saltini? Kas geriau Moler, Lysi. Kaip suprantu citrinu skonio nereikia duoti?

2. Uogos-vaisiai.
Kol kas neradau jokiu vaisiu-uogu, kurios jam butu tike. Netiko: net lietuviskas obuolys (bandziau net antanini duoti, kuris visai neturi jokios raudonos spalvos), Hip obuoliu tyrele, baltieji serbentai, dynia, arbuzas, bananas, slyvos (ir Hip tyrele isbandziau). Liko pabandyti melynes be cukraus.
Ar labai daug naudingu medziagu negauna musu vaikas, jei jokiu vaisiu negauna? gal tiktu kokie papildai? Ka dar galima butu isbandyti is vaisiu?
ka reiskia, jei jokie vaisiai netinka? Gal ateityje pasireiks kokia sienlige?

3. Pieno produktai.
Juos gydytoja patare ivedineti tik nuo metuku. Ar jam netruksta vitaminu, pvz. kalcio? As pati pieno produktus valgau.

4. Po kiek laiko vertetu is naujo pabandyti ivesti produkta, jei pries tai buvo alergine reakcija?

5. ka duoti atsigerti vaikui? KOl kas gauna tik mamapieni ir tiesiog vandens.

Busiu labai dekinga uz atsakymus.
Atsakyti
1.Žuvų taukus galima duoti, aišku ne citrinos skonio, kurios firmos - skirtumo nėra.
Galite duoti ir gryna Vit.D3.
2Pabandykite spanguoles, bruknes,juoduosius serbentus, atsargiai kivi. Kartais visai tinka egzotiniai vaisiai. Kartais mažiau reaguoja į keptus ar virtus vaisiuis. Bet jei ir netiks jie, didelės bėdos nėra, nes įvairių naudingų medžiagų(vitaminų ir kt.) gauna su kitais produktais. Kas dėl šienligės, tai gali būti, kad su amžiumi alergija maistui perraugs į šienligę, bet 100% to garantuoti negalima.
3,Kadangi maitinate savo pienu, kalcio turetu užtekti. galima ištirti kalcio kiekį kraujyje, ir jei kiekis sumažėjęs naudoti kalcio preparatus.
4.dar kartą pabandyti produktus galima po 6mėn, jei vėl būtų reakcija, tada reiktų palaukti 1m. ir vėl pažiūrėti kaip organizmas reaguos. Žuvies, riešutų geriau išvis nebandykite.
5. Puiku,kad jūsų vaikelis turi galimybę gerti mamos pieną. Jo ir vandenuko pilnai užtenka. Gerti puikiai tinka silpna juoda arbata, jei nebers nuo spanguolių-spanguolinis gėrimas pasaldintas fruktoze.Galite pabandyti duoti obuolių , baltųjų serbentų naminį kompotą pasaldintą fruktoze.
Atsakyti