Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujavimas po menesiniu

Sveiki,
man 19 metu, dabar esu uzsienyje. Paskutines mesnesines prasidejo vasario 2d. paprastai man jos trunka apie 5 dienas, paskui dar pateplioja. Jau jos buvo pasibaigusios ir turejau lytinius santykius su savo suzadetiniu vasario 11 d. be apsaugos. Po to prasidejo kaip ir vel menesines, bet manau, kad tai kraujavimas, nes daug raudonesnes spalvos, negu menesiniu metu. Niekada anksciau taip nebuvo. Dabar esu sunerimusi, nes kraujavimas vis nesibaigia, nors nera labai gausus. Internete paskaiciau apie gimdos gleivines hiperplazija. Ten parasyta, kad gali buti tokie simptomai:
Kraujavimas iš lyties organų tarp menstruacijų;
Gausios mėnesinės;
Mažakraujystė;
Nutukimas;
Ilgai trunkančios mėnesinės.

Mazakraujyste sirgau anksciau, del gelezies trukumo kraujyje, menesines niekada nebuvo labai gausios, nei labai ilgos, esu liekna, gal tik kokie plius 3 kg nereikalingi. Tik tas kraujavimas dabar po menesiniu praejus vos porai dienu. Ar tai gali buti labai rimta, kas tai yra ir ar reikia skubiai pasitikrinti, ar gali tureti itakos pastojant?


Atsakyti
Jūs čia viską supainiojote - hiperplaziją įtarti galima tuomet, kai mėnesinės būna labai ilgos, gausios, o dėl tokio nuolatinio nukraujavimo ir išsivysto mažakraujystė. Be to tokie sutrikimai būdingi kur kas vyresnėms moterims.
Kiekvienai sveikai moteriai kartais gali būti ciklo sutrikimai, jų priežąstys taipogi gali būti įvairios. Jei tokie dalykai kartojasi - būtinas detalus ginekologo ištyrimas.
Atsakyti