Įkraunama...
Įkraunama...

Liverpulis

Užsimaniau aplankyti Liverpulį, gal kas buvot? ką galėtumėt papasakoti - ką aplankyti? gal žinot kokių gerų viešbučių?
Atsakyti
QUOTE(zebriukas @ 2007 02 15, 18:42)
Užsimaniau aplankyti Liverpulį, gal kas buvot? ką galėtumėt papasakoti - ką aplankyti? gal žinot kokių gerų viešbučių?

Buvau ir ne kartą (šiuo metu gyvenu ne per toliausia), visai gražus miestas, verta aplankyti. Nors šiaip dienos užtenka viską apvaikščioti.
Ką būtina aplankyti:
Albert Dock'ą - senovinis dokas. Mano nuomone, tai viena gražesnių vietų Liverpulyje. Jei domina menas, viename iš doko pastatų yra Tate modernaus meno galerija. Netoliese ir Bitlų muziejus, bet į jį eiti neapsimoka, labai brangu ir nieko ypatingo. Tam pačiam doke ir nemokamas jūrų muziejus yra, visai įdomus, yra visokių karinių laivų modelių, natūralaus dydžio raketų sviedinių ir pan.
Mersey upės pakrante prie Albert Dock irgi verta pasivaikščioti, yra gražių senesnių pastatų.
Įdomios abi Liverpulio katedros - senovinė anglikonų ir moderni katalikų (originali architektūra, verta ir į vidų užeiti).
Žinoma, būtina užsukti į Mathew street - čia yra "Cavern Club", kuriame vyko pirmasis Bitlų koncertas. Prie baro gatvėje stovi Džono Lenono skulptūra - ilsisi patogiai atsirėmęs į sieną, galima šalia nusifotografuoti.
Galima aplankyti parkelį prie "St Geoge's Hall", gražūs pastatai, yra ir muziejų, jei domina (ir meno galerija, ir Liverpulio muziejus).
Liverpulio centras - kaip ir visi didmiesčių centrai, daug prekybos centrų, mažų parduotuvėlių, pub'ų, kavinukių ir pan.
Jei kas nors konkrečiau domina, sakyk, bandysiu pagelbėti.
Čia oficiali Liverpulio turizmo informacijos svetainė
Dėl viešbučių, deja, nieko negaliu patarti - neaktualu, tai ir nežinau.
Beje, Liverpulis 2008 metais bus viena iš Europos kultūros sostinių, tai dabar daug kur statybos vyksta, ruošiasi tai progai, gražėja miestas.
Atsakyti
dar The Beatles muziejus liko nepaminetas mirksiukas.gif Nors siaip man miestas didelio ispudzio nepaliko.. ax.gif Yra grazesniu vietu UK.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 02 16, 22:15)
dar The Beatles muziejus liko nepaminetas  mirksiukas.gif Nors siaip man miestas didelio ispudzio nepaliko..  ax.gif Yra grazesniu vietu UK..  ax.gif

paminėjau Bitlų muziejų mirksiukas.gif
tik rašiau, kad mums jis per brangus pasirodė: suaugusiems 10 svarų (truputį daugiau nei 50Lt), studentams 7 svarai - nesam tokie Bitlų gerbėjai, kad už įėjimą tiek mokėtume.
Man Liverpulio "Bitlų dvasiai" pajusti užteko apsilankyti Mathew gatvėje ir pamatyti klubą, kuriame jie pirmąkart koncertavo.

Pritariu, kad UK yra daug gražesnių vietų. Liverpulis nėra tas miestas, į kurį verta specialiai keliauti, tai ne Londonas ar Edinburgas. Bet jei pasitaiko proga, galima aplankyti, yra ką pamatyti ir Liverpulyje drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2007 02 17, 16:57)
paminėjau Bitlų muziejų mirksiukas.gif
tik rašiau, kad mums jis per brangus pasirodė: suaugusiems 10 svarų (truputį daugiau nei 50Lt), studentams 7 svarai - nesam tokie Bitlų gerbėjai, kad už įėjimą tiek mokėtume.
Man Liverpulio "Bitlų dvasiai" pajusti užteko apsilankyti Mathew gatvėje ir pamatyti klubą, kuriame jie pirmąkart koncertavo.

Mes tai buvom muziejuj - man labai patiko thumbup.gif O tas klubas jau nebe toks koks buvo kai jie koncertavo mirksiukas.gif O muziejuj viska labai idomiai papasakoja ir parodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 02 17, 17:54)
Mes tai buvom muziejuj - man labai patiko  thumbup.gif O tas klubas jau nebe toks koks buvo kai jie koncertavo  mirksiukas.gif O muziejuj viska labai idomiai papasakoja ir parodo bigsmile.gif

Na gal tada ir reikės kada tam muziejuje apsilankyti g.gif
Nes pati nėjau, viena pažįstama buvo, tai sakė, kad nieko ypatingo ax.gif
Atsakyti
Man taip pat eko pabuvoti. O informacijos apie Liverpuli yra nemazai, mes pasiskaitem ir aplankem kas domino. Tikrai paliko ispudi Liverpulio katedra- tokia didinga... Kol kas ispudingesnes nebuvau maciusi, iejus i ja apima kazkoks jausmas. Helianta labai fainai viska aprase, tik dar siulyciau nueiti i bara (jei domina tokios vietos), ikurta buvusioje lenku baznycioje: keistai taip... sedi tarsi baznycioje, tik su stalais ir geri kazka blink.gif Internetinis puslapis (dabar neveikia, nebent adresui pasiziureti) Baras baznycioje

O del apsigyvenimo, jei neturite ypatingu poreikiu ir uztenka, kad dusas ir tualetas yra koridoriuje, tai siulyciau Formule1, tvarkingas viesbutukas, naujas palyginti (ar motelis) centre praktiskai netoli Albert Dock, mes viska pasiekeme pesciomis. O kaip uz tokia kaina ir gera vieta, tai jis tikrai thumbup.gif Kaina nakciai apie 150 LT gaunasi, kambaryje gali tilpti iki 3 zmoniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 18 vasario 2007 - 22:14
Fainas miestukas,man jis thumbup.gif nors Chesteris ir labiau patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2007 02 18, 23:13)
Man taip pat eko pabuvoti. O informacijos apie Liverpuli yra nemazai, mes pasiskaitem ir aplankem kas domino. Tikrai paliko ispudi Liverpulio katedra- tokia didinga... Kol kas ispudingesnes nebuvau maciusi, iejus i ja apima kazkoks jausmas. Helianta labai fainai viska aprase, tik dar siulyciau nueiti i bara (jei domina tokios vietos), ikurta buvusioje lenku baznycioje: keistai taip... sedi tarsi baznycioje, tik su stalais ir geri kazka  blink.gif Internetinis puslapis (dabar neveikia, nebent adresui pasiziureti) Baras baznycioje

O del apsigyvenimo, jei neturite ypatingu poreikiu ir uztenka, kad dusas ir tualetas yra koridoriuje, tai siulyciau Formule1, tvarkingas viesbutukas, naujas palyginti (ar motelis) centre praktiskai netoli Albert Dock, mes viska pasiekeme pesciomis. O kaip uz tokia kaina ir gera vieta, tai jis tikrai  thumbup.gif Kaina nakciai apie 150 LT gaunasi, kambaryje gali tilpti iki 3 zmoniu.

Gal gali parašyti viešbučio nuorodą? O kaip su transporto kainomis? Gal rekomenduotumėte kokį nebrangų supermarketą dovanoms nupirkti?
Atsakyti
QUOTE(cosma @ 2007 03 21, 12:01)
Gal gali parašyti viešbučio nuorodą? O kaip su transporto kainomis? Gal rekomenduotumėte kokį nebrangų supermarketą dovanoms nupirkti?

Senokai čia besilankiau, tai nebežinau ar reikia doh.gif Bet gal kitoms pagelbės... adresas:
25, Wapping
Baltic Triangle
L1 8LY Liverpool
UNITED KINGDOM

Tel : (+44) 0151 709 2040
Fax : (+44) 0151 709 3420

Follow directions for Liverpool city centre and Albert Dock (which is signed from the motorways). The hotel is opposite the entrance to Albert Dock.

Čia šio viešbučio puslapiukas, kur galima ir kambarį rezervuoti nemokamai. Į laukelį įvesti reiktų LIVERPOOL 4u.gif
Hotel Formule1
Atsakyti
Gegužės ilgaji savaitgali buvau Liverpulyje cool.gif
Buvom nuvažiave į Knowsley Safari Parką
Paliko labai daug neišdildomų įspūdžių thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flo: 29 gegužės 2008 - 13:09
puikus miestas, jau dukart buvau, ir jis vel ir vel traukia... thumbup.gif
Atsakyti