Įkraunama...
Įkraunama...

Mikoplazma

Sveiki,
dar karteli noreciau pasiteirauti apie mikoplazmos pavoju nesciai mamai ir busimam vaikeliui. Kadangi tuoj turesime antra leliu, noreciau suzinoti ar gali ji uzkresti vyresnelis (2metai), kuriam rado mikoplazmos 69. Vaikui T nera, jauciasi gerai, sloga praeina,kraujas geras, tik vis pakosti - tai smarkiai atsikosedamas, tai sausai tarsi dusinanciai, ypac nakti. LOR antibiotiku neskyre, o ir jei rekomendavo, tai tokius, kurie mikoplzmos nenaikina (Amoxicillini), kuriu mes taip ir negerem. Bet labai neramu del to kosulio, kuri gal ir sukelia ta mikoplazma. Ar reiktu vaikui vos ne profilaktiskai sugirdyti antibiotikus (Sumamedas, Clacidas), kad uzmustu ta mikoplazma, kuri sako, atgyja, vel pradejus lankyti darzeli. Gal gali kosulys praeiti ir be antibiotiku? Labai laukiu patarimo (savo gyd. nieko nepatare, o LOR siuncia tartis su savo gyd.) arba gal zinot, kas konsultuoja siuo klausimu, nes vienoj konsultacijoj uz 50Lt tik antibiotiku pavadinimus pasake ir dar pora smulkmenu, kurias jau zinojau. Laukiam atsakymo, ACIU.
Atsakyti
Vaisiui mikoplazma nėra pavojinga. Nėščia mama apsikrėtusi ja gali pradėti kosėti. Bet ją apkrėsi gali ne tik namiškiai, bet ir aplinkiniai parduotuvėje, visuomeniniame transporte ar kur kitur.
Jei kosulys praeina, sloga mažėja, antibiotikai nėra reikalingi, nes kai yra tokie maži titrai, neaišku ar šį susirgimą sukėlė mikoplazma ar kitos bakterijos.
Jei kosulys atsinaujins ir vėl pradės stiprėti, reikėtų pakartotinai atlikti imunologinį tyrimą ir žiūrėti ar titrai auga. Jei augs- kalta mikoplazma ir tuomet gydyti reikės.
heart.gif
Atsakyti