Įkraunama...
Įkraunama...

Kolposkopija ar biopsija

Labas vakaras. Man paeme tepineli profilaktiniam patikrinimui. Gavau atsakyma, kad kazkas negerai ir reikia daryti kolposkopija. Pati esu Anglijoj, tai viskas vyksta pastu. Pasiskaiciau apie ja internete ir visai be jokios baimes nuejau. Taciau galvoju, kad man atliko biopsija, o ne kolposkopija, nes gan ilgokai vyko procedura, labai skaudejo, net keleta kartu buvo uzdeje kauke (deguonies ar kazkokiu duju nzn). Kiek skaiciau, tai kolposkopija yra apziura, tik per aparata kuris vaizda didina iki 50 kartu ir ji yra neskausminga. Taciau proceduroje maciau naudojant pinceta (daugiau neziurejau kokie irankiai buvo nes ir taip jau negera buvo), o po jos ir kruvinos vatos gabaliukus. Taip pat buvo pajunge siurbli. Tai tiesiog jauciuosi kvailai, negi man buvo atliekama biopsija man apie ja nepranesus? Ar sitaip galima? Laiske aiskiai buvo rasoma, kad darys kolposkopija.
Beje, po poros dienu labai pradejo skaudeti pilvo apacia, tai antra diena kenciant begalini skausma nuvaziavau i priemima (nes buvo sekmadienis) ir padare tyrimus pasake, kad po to kolposkopijos gavau infekcija. Praejo jau dvi savaites, antibiotikais infekcija isgijo (nebeskauda jau senai), taciau vis dar silpnai taciau kraujuoju, kaip suprantu po biopsijos kraujuoti galima iki 4 savaiciu. O po kolposkopijos kraujuojama? Atsiprasau, kad trumpai nemokejau isdestyti, taciau noreciau suzinoti jusu nuomone ka man dare: kolposkopija ar biopsija? Ir ar gali man nepasake taip daryti?
Atsakyti
Negaliu tiksliai pasakyti, nes ir kolposkopija nėra labai trumpa procedūra. Jos metu kaklelis sutepamas keliomis cheminėmis medžiagomis, taigi tikrai reikalingas pincetas. Apžiūrima po kiekvieno medikamento poveikio. O iš pakitusių kaklelio vietų prisilietus gali ir pakraujuoti.
Negaliu komentuoti gydytojų elgesio, tačiau nemanau, kad dar kur nos būtų atliekama intervencija ir apie ją nesakytų.
Atsakyti