Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl skiriasi tą patį rytą matuojama BT?

Gerb. Gydytoja,

Jau antrą mėnesį planuojam lialiuką. Pirmą mėnesį mylėjomės ir tiek ir rezultatų jokių nebuvo. Šį mėnesį pradėjau matuotis rytais bazinę temperatūrą (BT).
Matuoju kiekvieną rytą net ir savaitgaliais tuo pačiu metu 6:20. Miegoti einu kartais ir 1 valandą nakties, t.y. kad išmiegu iki matavimo 5-5,5 valandos nors kaip skaičiau rekomenduojama ne mažiau 6 valandų.
Prieš kelias dienas atsirado vaisingos gleivės, iš pradžių jų buvo nedaug, o paskutinėm dienom nemažai. Tačiau temperatūra ryte 6:20 vis nekyla - tai 36.5 tai 36.6. Vakar pasimatavus 6:20 vėl užmigau, nebuvau išlipus iš lovos, atsikėliau apie 11 val ir pasimatavau dar kartą - rodė 37.1. Tas pats buvo ir šiandien ryte 6:20 temperatūra buvo 36.6 o va 10:40 jau 37.1. Nors kaip sakiau po pirmo matavimo nebuvau atsikėlusi ir išlipusi iš lovos, toliau miegojau.
Tai va mano klausimas būtų kodėl taip svyruoja temperatūra ir ką man galvoti ar ovuliacija įvyko ar ne? Nes jeigu žiūrėt pagal vėliau matuotą temperatūrą tai kaip ir įvyko o jeigu pagal tą rytinę tai lyg ir ne g.gif
Ir dar vienas klausimas: ar gali būti daug vaisingų gleivių o ovuliacija neįvykti?
Atsakyti
Sunku pasakyti, nes neteko susidurti su tokia BT matavimo metodika.
Tačiau apie ovuliacijos įvykimą reikia spręsti kompleksiškai - vertinti pojūčius, gleives. Taipogi labai gerai būtų atlikti ovuliacijos testą.
Atsakyti