Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikinė muzika: ar klausotės?

Vakar buvau Gidono Kremerio ir jo "Kremeratos" koncerte. Net ne koncerte, o tokiam koncerte-spektaklyje, nes visi kūriniai buvo surišti Kremerio pasakojimu. Grojo ir rimtai, ir šmaikščiai, su pajuokavimais. Gražus vakaras. Tik kažkodėl manęs nepaleidža toks jausmas, kad per daug popsinis...
Atsakyti
Ką gi, vakar pradėtas ir Valstybinio simfoninio orkestro sezonas Kongresuose. Su puikiu bosu M. Kazakovu. Tikras rusiškas dainininkas.
Jei sudėjus visus privalumus: balsą, dainavimo techniką ir energetiką, - nusipelnė pokoncertinių aplodismentų (tiktai biso neišprašėm, po Boriso mirties scenos kažkaip sunku įsivaizduoti, ką būtų galima atlikti). Viskas savo vietose: ir apačios, ir viršūnės, ir balso spalvos ir stiprumas, ir teksto išdainavimas wub.gif wub.gif wub.gif Vienintelis dalykas, kuris šiek tiek erzino - lėtesniuose kūriniuose kiekvieno balsio patęsimas. Ima atrodyti, kad visi skiemenys kirčiuoti. Todėl mažiausią įspūdį paliko mano dievinama Pilypo arija iš Don Karlo mirksiukas.gif , o Don Bazilis ir Mefistofelio kupletai nuskambėjo įspūdingai.
Dar didelis pliusas, kad II dalyje dalyvavo choras, nes vien solisto dainavimas tokios didybės nebūtų leidusios pajusti.
Net keista, kad tokio lygio dainininko koncerte liko keliasdešimt neužimtų vietų, nes bilietai tikrai nebuvo per brangūs.
Dabar lauksiu, ką pridurs Foxė, - nesitarusios sugebėjom šalimais bilietus nusipirkti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nutė: 01 spalio 2011 - 16:39
nute, nieko nepridursiu. Pirma dalis - Rachmaninovas, Verdis, Rossini, Gounod - kūriniai, su kuriais buvo parodytas gebėjimas visus šiuos kompozitorius atlikti puikiai. Verdis man irgi patiko - būtent dėl to, kad padainavo santūriai, be to tąsymo, kokį mėgsta kai kurie dainininkai, paversdami šią ariją vos ne į romansą...
Godunovas - super!

Vakar nuėjau į dieninį koncertą su Gubaidulina. Nuostabi! Kol jos kas nors neišviliojo iš Lietuvos , reikia eiti ir klausyti...
Atsakyti
Mėgstantys klasikinę muziką, turbūt jau žino apie vienintelį fortepijono legendos koncertą Baltijos šalyse? wub.gif

http://www1.lrytas.l...ngas-darbas.htm
Atsakyti
Vakar Filharmonijoje - Ferencz Liszt (sako, vengriškai rašosi taip), oratorija "Kristus". Fantastika, nuostabu wub.gif wub.gif wub.gif , jokių ten racionalių komentarų, gyvenau kiekvieną valandėlę muzikoje, būčiau mielai ir pristatyme paminėtą 3 val. variantą klausiusi. Jei ne ceitnotas su darbais - būčiau šiandien važiavus į Kauną pasiklausyti antrąkart. Tikiuosi, kad Velykų ar kita proga dar kur nors atliks. Bent taip pagalvojome kiekviena sau su ponia, kuri man pardavė bilietą už kavos puodelį bigsmile.gif . O kavą gėrėm su dviem maloniomis poniomis, su kuriomis važiavau iš koncerto Šešuolėliuose.
Atsakyti
www.youtube.com/watch?v=4r_ndDGoR8A
Atsakyti