Įkraunama...
Įkraunama...

Kokie galimi sunkumai įsivaikinus?

Neseniai prisijungia prie shio forumo...visisshkai atsitiktinai... bet ish kart kilo klausimas... nors esu jauna ir dar tikrai neplanuoju tureti vaiku, na bent jau metu begija, bet nuo vaikystes svarsciau apie galimybe isivaikinti... kaip manote, kokie rupesciai gali uzgriuti? O gal turite patirties? na butu malonu ir jusu nuomone ishgirsti!
smile.gif
Atsakyti
Tie patys, kaip ir auginant savus vaikus biggrin.gif
Ir dar plius galybė biurokratijos mad.gif

Pasiskaityk:
Įvaikinimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Motina: 24 lapkričio 2004 - 18:45
sivaikinat negali zinoti vaiko paveldimu genetiniu ligu, ir jos gali pasireiksti su amziumi, o buna labai baisiu.
Atsakyti
Tikriausiai ir savi vaikai ne visada sveiki gimsta, ar ne? Niekad negali zinoti, cia jau kaip Dievas duoda...
Galvojame apie isivaikinima... Kai kurios is Jusu baugina neiveikiama biurokratija... Kaip yra is tiesu? Nejau tai taip sunku ir brangu? Skaiciau nurodyta puslapi www.ivaikinimas.lt, pasirode pakankamai normali ir paprasta procedura, o ir vaikuti jau po puses metu gali tureti smile.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, tai paprasčiau yra įsivaikinti vaiką, kurį pasiūlo įvaikinimo agentūra.
Nes jie siūlo jau 'paruoštus" vaikus, t.y. kurių visi dokumentai yra sutvarkyti.
Sunkiausia, kuomet pirma apsilankai vaikų namuose, 'įsimyli" vaikutį, ir tada nori jį įsivaikinti. Nes daugumos jų popieriai nesutvarkyti, tėvai kažinkur dingę ir t.t. Tada gali tekt laukt ir vienus ir dvejus metus.
Pats įvaikinimo procesas trunka ne taip jau ilgai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Motina @ 2004 11 25, 16:36)
Kaip suprantu, tai paprasčiau yra įsivaikinti vaiką, kurį pasiūlo įvaikinimo agentūra.
Nes jie siūlo jau 'paruoštus" vaikus, t.y. kurių visi dokumentai yra sutvarkyti.
Sunkiausia, kuomet pirma apsilankai vaikų namuose, 'įsimyli" vaikutį, ir tada nori jį įsivaikinti. Nes daugumos jų popieriai nesutvarkyti, tėvai kažinkur dingę ir t.t. Tada gali tekt laukt ir vienus ir dvejus metus.
Pats įvaikinimo procesas trunka ne taip jau ilgai biggrin.gif

Tai va man vyras siūlo: tu pirma i vaikų namus, nueik, aplankyk vaikučius. Bet aš bijau... Man tikriausiai plyštų širdis, kai pamatyčiau galybę paliktų vaikelių... Kadangi visų priglausti vistiek negalėsiu, norėčiau padėti ir išauginti bet vieną (o gal keletą?) iš jų. Vakar kažkokį reportažą parodė apie vaikų namus, tai ir šiandien visą dieną man prieš akis stovi tie visi mažuliukai. Jiems juk taip blogai be mamos...
Atsakyti
Na, man panašiai buvo. Nuėjau, įsižiūrėjau, o pasirodo to berniuko bobutė tvarko dokumentus globai. Ir jis vaikų namuose tik todėl, kad iš valstybės pinigus globai išmušt.
Blogiausia, kad dabar man tik jis prieš akis... Todėl sakiau, kad nebelankysiu vaikučių. Gal tik leliukus, pas juos man ašarų nespaudžia.
O kai "subręsiu' įsivaikinimui, tada tik į agentūrą ir aklai imsiu tą kurį pagal mano kriterijus pasiūlys.
Negaliu vaiko išsirinkt. Negaliu paimt vieną, ir prisimint kitus jo grupės mažulius kurie liko laukti...
Atsakyti
gal ir teisingai raso motina... kaip paskui su tu kitu vaikuciu akim bus, juk istrigs. ir man atrodo, juk negali vaiko issirinkt. bet ka tada daryt?
pasiimti aklai man irgi neatrodo iseitis. kaip tai jis bus mano vaikas, jei as jam nieko nejauciu?
kai savo nesioji tai juk sitiek menesiu jau ji myli, glostai, mintyse matai, sapnuoji. kai gimsta myli is karto, is anksto. o cia?
as mastau, juk gali buti kad nebus kibirksteles ir viskas. juk ne kiekvienam zmogui jauti prielankuma. juolab is pirmo zvilgsnio?

o ka turit galvoje - per agentura? vtat ar kazka privataus? as kazkaip girdejau kad agenturos dirba uzsieniui. o oficiali procedura yra per vtat.
ivaikinimo tarnyboje tikrai viskas atrodo cool ir zmones normalus. bet vtat tai personalas neparuostas, mazai info, kazkaip is karto atmusa nora.

labai mastom su vyru apie ivaikinima, bet ir baime kazkodel jauciu. ir nerandu pagalbos is salies, kad psichologiskai buti nusiteikus
Atsakyti
dareme dirbtini apvaisinima nepaviko ,per kiek laiko galetume isivaikinti.
Atsakyti
AS TURIU DU VAIKUCIUS IR VIS DAZNIAU PAMASTAU APIE IVAIKINIMA VIENO VAIKIUKO. BET TA NEZINIA VARO I NEVILTI-GAL PER DAUG KALBAMA APIE NEGERUS DALYKUS( APIE "IGIMTA"BLOGA CHARAKTERI IR PAN...). GERAI, KAD NOMEDA TA PROJEKTA PRADEJUSI PO TRUPUTI DAUGIAU INFORMUOJA. BAISUS TIE TEVAI, KURIE APIE SAVE GALVOJA PALIKDAMI VAIKA, O NE APIE TA MAZYLI. LAZDA TURI DU GALUS....
Atsakyti
viskas priklauso nuo to kaip greitai susirinksit visas med. pazymas 046\a forma jei teisingai atsimenu ( pediatras,neurologo,kraujo tyrimai, rengenogramos, narkologas ir tt.)
toliau gyvenamos vietos deklaracija turi buti. ateina paziureti gyvenamos vietos,per dvi savaites issiaiskins teistuma. savivaldybej uzpildai pora lapu kur nurodai norimo vaiko amziu, sveikatos bukle, lyti. ir lauki kol atsiras vaikutis kuris atitinka nurodytus duomenis.......cia jau kaip Dievas duos
(mes esame jau sioje stadijoje, uztrukom 4 men, nes esam dirbantys zmones, ne visada iseidavo is darbo pas gyditojus isbegti)
valio jei jum patikusio vaiko dokumentai bus paruosti ivaikinimui, tada manau teismas gan greitai buna ir vaikutis jau jusu clap.gif
apie puse metu gali uztrukti jei vaiko dokumentai ivaikinimui neparuosti, tai cia viskas priklauso ar mama vaikuti lanko,ar yra lankanciu tetu, mociuciu, ar zinoma kur mama gyvena, jei ne tai kol ja suras laikas bega,vaikutis auga, nu vienu zodziu kaip as suprantu sioje vietoje ir pasidaro reikalingiausia kantrybe, kol sutvarkai vaiko ivaikinimo dokumentus.
sekmes
Atsakyti

Не верьте - тем кто говорит, что проблемы с детьми, при усыновлении , как со своими doh.gif
Первое зависит от ген, кто родители
Зависит - в каком возрасте взят ребенок
Зависит- от здоровья
Зависит- от вашей мнительности, потому что всегда вас будут мучать сомнение и чувство - а не обидел ли, а не уделяю своим детям больше внимания...
Зависит - готовы ли вы слышать от своих детей почему нам меньше внимания, меньше любви,

Если вам не повезет, всю жизнь мучаться и сожалеть. Я знаю о чем говорю
Atsakyti