Įkraunama...
Įkraunama...

Kukurūzų krakmolas

Sveiki,
betvarkydama spintelę, radau labai daug kukuruzų krakmolo, na MB pasistengė kad jo būtu, nes kurį laiką eksperementavau kinų virtuvę, bet padažai vis tiek nesigaudavoi padažai, tai juos tiesiog nusipirkdavau, tai to kukuruzų krakmolo užsiliko. Bet viena problema, galiojimas šiemet baigiasi, o iš jo nieko nemoku gaminti verysad.gif blush2.gif Kadangi auginu mažą vaiką, tai neturiu kada sedėti prie kulinarijos knygos ir ieškoti patiekalų, kur pagrindinis ingredientas būtu kukuruzų krakmolas (internete ieškojau šiek tiek, bet nieko tinkamo neradau).
Taigi būčiau labai dėkinga, jeigu su manim pasidalinsite visais įmanomais receptais smile.gif

Skolinga neliksiu, jei kas skaniai gausis, pasikviesiu į svečius ir visas pavaišinsiu ax.gif

Iš ansto didelis ačiū 4u.gif
Atsakyti
Aš tai naudoju kepdama vištu sparniukus.
Sparniukus supjaustau, paprieskoniuoju... Truputį palaikius sudedu juos į celofaninį maišelį, įpilu keletą šaukštų krakmolo. Viską gerai supurtau, kad sparneliai apsivoliotu krakmolu ir kepu keptuvėje įpylus aliejaus...
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2007 02 22, 11:46)
Aš tai naudoju kepdama vištu sparniukus.
Sparniukus supjaustau, paprieskoniuoju... Truputį palaikius sudedu juos į celofaninį maišelį, įpilu  keletą šaukštų krakmolo.  Viską gerai supurtau, kad sparneliai apsivoliotu krakmolu ir kepu keptuvėje įpylus aliejaus...

Ačiū Asta 4u.gif
reikės pamėginti bigsmile.gif
Atsakyti
Norejau pasmalsauti, kur gi pirkai ta kukuruza krakmola? As vis dairausi jo parduotuvese, deja, nerandu.
Atsakyti
Aš tai pirkau "IKI" parduotuvėje. Šalia paprasto "bulvinio" sudėtas buvo ax.gif
Atsakyti
Sveikutės. Dar su kukurūzų krakmolu gaunasi geri padažai desertams.
Pvz. Stiklinė apelsinų sulčių, šaukštą cukraus kaitiname ant ugnies, krakmolo šaukštelį supili į stiklinė su trupučių vandens ( nes jei sausą pilsi į sultis, sušoks į gumulėlius) . Supili į sultis ir kaitini , kol sutirštės. geriau , kad neužvirtų. Liuks padažiukas prie pyragų, desertų. Skanaus
Atsakyti
http://gyvenimas.del...s.d?id=37198829 menke galima apkepti smile.gif
Papildyta:
Naujoja tortų, pyragų, desertų tešlos pagerinimui, sriubų ir padažų sutirštinimui.
Į kai kuriuos ruošiamus tortų kremus, tirštas sriubas, padažus ar vaisių desertus būtina įdėti medžiagos, kuri šiuos patiekalus sutirština, tačiau nepakeičia skonio. Dr. Oetker natūralus kukurūzų krakmolas „Gustin“ yra kaip tik toks. Tinkamas naudoti ne tik kaip tirštiklis. Jo galima įberti į pyragų ar sausainių tešlą, kad šie būtų purūs ir trapūs, arba jame apvolioti žuvį – iškepta bus skani ir sultinga.
Atsakyti