Įkraunama...
Įkraunama...

dėl KT

Laba diena,
jau šiek tiek klausiau Jūsų dėl KT gėrimo ciklo reguliavimui, bet dar šiek tiek man kyla neiaškumų.
Prieš 4 mėn. man daryta abrazija dėl nesivystančio nėštumo. Po jo mano mėnesinės sutriko, nevyksta ovuliacija (matuoju BT). Pirmųjų ir antrųjų mėnesinių trukmė buvo apie 2 savaites. Trečios atėjo gan anksčiau ir tęsiasi jau 25 dienos. Gydytoja buvo išrašiusi leidžiamų vaistų, kurie skatino gimdos susutraukima, kad greičiau jos baigtųsi. Šaindien 26 ciklo diena, gydytoja apžiūrėjo, ir sakė, kad gimda jau švari, taigi mmm turėtų liautis. Praktiškai jau ir baigėsi, tik teplioja labai mažai jau.
Darytas hormonų tyrimas-estrogenų mažai.
Taip pat gydytoja pažiūrėjus echoskopu, sako, kad mato abi kiaušidės policistinės. Pasak gydytojos todėl ir yra tokios ilgos mano mmm, ir mano kiaušidės neatlieka savo funkciju dėl šio hormono trūkumo. Todėl rekomenduoja man pagerti KT "Regulon" 3 mėn. Aš jai išsakiau savo nuomonę, kad nelabai noriu gerti KT, ne vien todėl kad noriu pastoti, bet ir kad kiek skaičiau, tai po KT gėrimo visos ankstesnės problemos paprastai atsinaujina.
Tačiau ginekologė sako, kad jokiais kitais preparatais nieko nepadarysim, nes tas hormonas kurio trūksta, atsakingas už pirmąja ciklo dalį, o ir pastojusi esant tokiam hormonu fonui neišnešiočiau.

Man tiesiog neramu, nes nežinau ar teisingai padarysiu pradėdama gerti KT.
Pagal nupasakota situacija, ar man jas gerti, ar bandyti apsilankyti pas kita gydytoja, ką patartumėte?
Ir koks gydymas paprastai skiriamas tokiais atvejais (jei imanoma suprasti iš aprašymo žinoma)....?

Dėkoju labai iš anksto.
Atsakyti
KT problemos neišspręs. Kol jas naudosite ciklas bus reguliarus, tačiau kaip bus jas nutraukus, nuspėti neįmanoma. Jeigu Jūs jau buvote pastojusi, vadinasi policistinių kiaušidžių sindromo greičiausiai nėra, tačiau kodėl dabar nevyksta ovuliacija- sunku pasakyti. Reikėtų detalesnių hormoninių tyrimų.
Atsakyti