Įkraunama...
Įkraunama...

Sklypai

Kreipiuosi į visas, kurių namas stovi mažutėlaičiame sklypelyje smile.gif Įdomu, kaip galima sukurti bent jau privatumo iliuziją, atsiriboti nuo kaimynų? O gal turite kokių idėjų, ką dar, be namo, tokiame sklype galima sutalpinti, dar labiau jo nesumažinant? biggrin.gif Kaip tuose keliuose aruose susikurti savo mažytę gražią oazę? rolleyes.gif
Atsakyti
pas mane irgi sklypas mazutis, 5 arai, dar nieko nespejau jame pasidaryti:) bet kiek maciau pas kaimynus, tai jie susodino neaukstaugius medelius nuo kaimynu puses ir siaip daugiau gelyneliai:) as tai planuoju pasodinti pora kurumeliu palei tvora, o gelynu nedarysiu, verciau nusipirksiu krepsiu ivairiu vazonu ir i juos isodinusi geles, pastatysiu kieme, kad jei netycia prireiktu didesnio ploto galima butu patraukti arba joms nuvytus irgi patraukti ir viskas, liktu tik pievele:) na jei turit kokiu ideju patarkit:)
Atsakyti
Musu mazas sklypas (4.5 a.) ir is dvieju pusiu kaimynai. Siaip tai kiema planavom atidziai, vos ne su linuote matavom ir paisem eskizus. Pirmiausia suplanavom trinkeles: iavaziavimas ir takeliai iki namu, kad matytusi, kas lieka. Visa kita zole. Gelyno labai norejau, bet buvo gaila kieme erdve mazinti, tai labai gudriai issprendziau: padariau palei ivaziavima visa juosta ir uzsodinau ilgametem. Labai mane dziugina, kai griztu namo ir vaziuodama naujas gelytes matau smile.gif Kieme pora mazu krumeliu dekoratyviniu. Kadangi labai norisi zalumos, tai prisodinau palei tvoras vijokliniu augalu: vynuoge, raganes, sausuoliu ir pan. Ir grazu, ir privatumo daugiau. Vienmetes zydincias geles susodinu i vazonus ir nesioju, kur man patogu arba kabinu auksciau. Ir normaliai vietos: turim tokia "pasedielke", kuri arciau musu namo ir toliau kaimynu, ir vaiku zaidimu aikstele tilpo. Ir net obeli ikisau, kad pavasari zydetu smile.gif Aisku, zemauge.
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 11 25, 22:04)
Kreipiuosi į visas, kurių namas stovi mažutėlaičiame sklypelyje smile.gif Įdomu, kaip galima sukurti bent jau privatumo iliuziją, atsiriboti nuo kaimynų? O gal turite kokių idėjų, ką dar, be namo, tokiame sklype galima sutalpinti, dar labiau jo nesumažinant? biggrin.gif Kaip tuose keliuose aruose susikurti savo mažytę gražią oazę? rolleyes.gif

Zvirbliuke, o keliu aru jusu sklypas? Mes ir planuojam pirkti nedideli sklypeli, max 10 aru. Tai va wink.gif Na, bet neikaip neissirenkam mes to sklypo kol kas g.gif
Dar dairomes vis wink.gif O kokios siaip pas jus Vilniuj sklypu kainos? Idomu but suzinot wink.gif Mes tai dairomes apie 5000 lt/a. Ziuresim kada mes cia isisgysim g.gif
Atsakyti
nu musu vietoje uz Vilniaus, taj 10000 uz ara sad.gif
Atsakyti
QUOTE (xenzy @ 2004 11 26, 14:34)
nu musu vietoje uz Vilniaus, taj 10000 uz ara sad.gif

Cia 10000 su visomis komunikacijomis? Pas mus Kaune irgi yra sklypu ir po 10000-15000 uz ara, bet mums per brangu unsure.gif
Todel ir ieskomes apie 5000 lt rolleyes.gif
Atsakyti
ne, cia tik uz zeme, komunikacijos dar papildomai, berods 35 000 sklypui (10 aru), siaip brangu.
Atsakyti
QUOTE (Ingute @ 2004 11 26, 12:28)
Zvirbliuke, o keliu aru jusu sklypas? Mes ir planuojam pirkti nedideli sklypeli, max 10 aru. O kokios siaip pas jus Vilniuj sklypu kainos? Idomu but suzinot  wink.gif

10 arų - jau pakankamai normalus sklypas. Mūsų - tik 6... Tačiau ieškojome mieste, kuo arčiau centro, kadangi tikime, jog " namo vertė priklauso nuo 3 dalykų: vietos, vietos ir dar kartą vietos" biggrin.gif

Sklypas Vilniuje gali kainuoti ir 80 000 lt/a, ir 10 000 lt/a - priklausomai nuo vietos. wink.gif

Reklamiste, reikės pasinaudoti jūsų patirtimi ir taip pat pasibraižyti su liniuote smile.gif O ką manot apie tai, kad sklypą pasididinti "niekieno" žemės sąskaita, t.y. yra iš abiejų pusių iki šaligatvio lopelis, kuris nepriklauso niekam ir po kuriuo eina vamzdynai...daugelis kaimynų taip pasidarė, sklypukai akivaizdžiai didesni, tačiau mes baiminamės, kad, jei su vamzdžiais bus problemų, tai visi ir rausis mūsų sklype... g.gif Taigi, gal vis dėl to neverta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 26 lapkričio 2004 - 16:18
Musu sklypas yra tik 3,8 aru g.gif ir is ju 1,2 bendras ivaziavimas smile.gif Kazkodel nesuku galvos del erdves trukumo. vienatve turim sodyboje, o mieste namai - tik porai vakaro valandu terasoje praleisti.
Atsakyti
3,8 a sklypas blink.gif blink.gif neįsivaizduoju kas čia per kišenytė na jis daugiau nei 4 kartus mažesnis už mūsų blink.gif (16,07 a) - neįsivaizduoju ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE (Žmona @ 2004 11 26, 14:52)
3,8 a sklypas  blink.gif  blink.gif  neįsivaizduoju kas čia per kišenytė na jis daugiau nei 4 kartus mažesnis už mūsų  blink.gif  (16,07 a) - neįsivaizduoju  ohmy.gif

Žmona, ne visi gyvena Avižieniuose wink.gif Man patiko mintis, kad sklypo dydis turi būti tiesiogiai proporcingas atstumui nuo miesto centro.

Tarkim, kažkada žiūrėjom porą sklypukų Užupyje, puikioje vietoje ant kalno - po 3, nepilnus 4 arus. Tie trys arai, manau, kainavo kelis kartus brangiau, nei visi jūsų 16. Ar galėtum įsivaizduoti, kiek kainuotų 16 arų sklypas toje vietoje? blink.gif Vargu ar atsirastų daug galinčių tokį nusipirkti (gal tik firma daugiabučio statybai).
Arba sklypas kur nors Žvėryne. Arba kokioje Rudens gatvėje...
Arba - kotedžo sklypas, 3 arai kotedžui - visai normalu...

Paprastai žmogus turi apsispręsti, kas geriau - mažas sklypas centre ar arti jo, ar didelis užmiestyje. Kai kas turi apsispręsti, kas geriau - mažas sklypas ar visai jokio. Tik labai nedaugelis gali turėti viską...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 26 lapkričio 2004 - 17:24
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 11 26, 18:22)
Žmona, ne visi gyvena Avižieniuose wink.gif Man patiko mintis, kad sklypo dydis turi būti tiesiogiai proporcingas atstumui nuo miesto centro.

g.gif na šiaip kaina man net neidomu , šiuo atveju g.gif
wink.gif neiškeiščiau net savo 16 a. į 16 a Žvėryne, Užupy ar dar kažkur mieste man tai nepatinka gyventi miesto šurmuly......tarkitko nuo mano namo iki miesto centro yra 13 km. panašiai tiek pat kiek buvo gyvenant mieste Bukčiuose g.gif
Taip kad nesikarščiuok įrodynėdama kad užmiestis ššššššš, o va miestas thumbup.gif , o jei man reikėtu savo 16 a. Avižieniuose, iškeisti į 4 a mieste, nu reikėtu nežinau kiek man už tai damokėti g.gif
Atsakyti