Įkraunama...
Įkraunama...

Visi klausimai apie alergijos tyrimus

Neseniai 1,4 metų vaikui darėm alerginį mėginį dėl alergijos pienui (lašino ant odelės ir braukė). Jis alergijos neparodė. Maždaug apie savaitę bandom mišinį pieno pagrindu "Similac Advance" (su nukleotidais). Ir pastebėjau, kad atsirado ant kojų rausvų pleiskanojančių dėmelių. Jų vaikas nesikaso. Ar tai gali būti alergija pienui? Kodėl tada mėginys šito nerodė? Naujų produktų įvedusi mišinuką nedaviau. Nei gryno pieno, nei kitokio mišinuko vaikas irgi nėra gėręs. Tebemaitinu krūtimi.
Atsakyti
kartais odos mėginiai neparodo alergijos maisto produktams, ypač jei reakcija yra vėlyvo tipo. Geriausias rodiklis yra odos reakcija į suvalgytą maisto produktą.Jei pradėjo berti, bandykite išsiversti be pieno, varškės, galite pabandyti kefyrą, natūralų jogurtą, gal nuo jų nebers.
Atsakyti
Pavasariais ir vasaros pradžioje "teka" nosis, čiaudulys, akių perštėjimas, smulkūs bėrimai ant rankų ir kojų bei niežėjimas, odos išsausėjimas ir pleiskanojmas. Kraujo tyrime eozinofilų kiekis nebūna nepadidėjęs, odos dūrio testas neigiamas (po kontrolinių 15 min. praėjus geram pusvalandžiui - stiprus niežulys). Kaip būtų galima patvirtinti arba paneigti alergijos diagnozę?
Atsakyti
Diagnozė yra nustatoma ne tik iš laboratorinių tyrimų, bet ir iš klinikinių(ligos) simptomų. Paūmėjus ligai reiktų kreiptis į gydytoją, gal būt tuo metu atlikus tyrimus bus rasti pakitimai,galima atlikti nosies išskyrų tepinėlį, kraujo tyrimus dėl bendro Imunoglobulino E kiekio ir dėl specifinių atitinkamiems alergenams.
Atsakyti
As esu alergiska maistui (sokoladui, bandelems, sausainiams ir viskam kas skanu... sad.gif ), tad riboju smalizavima tokiu maistu. Neseniai pastebejau, kad mano mazyliui (1.5 men.) paberti skruostukai, nugarytes virsus, ties kakliuku ir krutine... (mane beria tose paciose vietose, tik man skruostu neberia). Matyt suvalgiau virs normos doh.gif doh.gif ...
Ar tureciau mazyli vezt pas gydytojus ir daryti tyrimus(ar jam reikia gydymo), ar tiesiog man visiskai atsisakyti tokio maisto ir kol kas niekur nesikreipt? blink.gif
Atsakyti
Visų pirma jūs turite laikytis hipoalerginės dietos ir vengti tų produktų, nuo kurių jus beria. Apsilankykite pas gydytoją, kad paskirtų gydymą priklausomai nuo bėrimų sunkumo. Daryti kažkokius specialius tyrimus tokio amžiaus vaikams nėra tikslinga, nes jie bus netikslūs. Tačiau tik pamačius vaikelį galima spręsti apie tyrimus ir gydymą.
Atsakyti
Noreciau paklaust, kiek yra tikslus tyrimas (konkretaus pavadinimo neprisimenu) alergologijos centre uz 150 lt alergenams nustatyti? Ar pasidariusi ji busiu rami, kad vaikas tikrai vieniems ar kitiems dalykams nealergiskas/alergiskas?
Kas per tyrimas yra IgE? Ar jis taip pat tikslus? Kodel alergologe neskiria jo, noredama isitikinti, kad vaikas tikrai alergiskas, ar tai tik pseudo alergijos forma?
Ar gali gydytoja supainioti vaiko zandu raudoni, atsiradusi nuo nusalimo ir alergija?
Nes dabar kelias dienas nevedu vaiko i lauka (siaip jis kasdien miegodavo kieme), ir zandu raudonis beveik pranyko.
Taip pat dar karta noriu paklausti, koks yra salutinis Ketotifen tepalo poveikis?

Aciu labai uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
1 metu 4 men vaikas sirgo bronchitu. Gydytoja pradejo kalbeti apie astma. Kokius tyrimus reiketu pasidaryti, kad isiaiskinti, ar serga sia liga. Jei nepaveldima, tai nuo ko igyjama si liga
Atsakyti
tyrimo už 150Lt(kai kur 180Lt) metu paimamas kraujas iš venos ir nustatinėjami antikūnai prieš atskirus alergenus: maisto, buitinius ar jų mišinį (viso 36 rūšių).Jo atlikimo tikslingumą gali spręsti tik gydytojas, o jo rezultatai vertinami kartu su klinika ir kitais tyrimais kompleksiškai.Jo tikslumas tikrai nėra 100proc, užsieniečių duomenimis kartais tikslumas tik 25 proc. Ig E- tai imunoglobulinų kiekis kraujyje. Bendras Ig E kiekis rodo alergiją, bet jis būna padidėjęs ir prie kitų ligų, pvz. kirmelių, tad jo irgi vertinti vienareikšmiškai negalima.
Kartais nušalę žandai, ypač jei atsiranda spuogeliai, tikrai būna panašūs į alerginį bėrimą, kaip buvo konkrečiu atveju, negaliu komentuoti.
Norint išvengti skruostų nušalimo, būtinai prieš einant į lauką patepkite neutraliu riebiu kremu.Tepalo su ketotifeno ryškaus šalutinio poveikio nėra, tai ne hormoninis tepalas.
Atsakyti
Jei jūsų vaikelis tik vieną sykį sirgo bronchitu, labai nerimauti nereikėtų, ypač jei giminėjenėra sergančių astma.Bronchinė astma tai lėtinis bronchų uždegimas, kurį dažniausiai sukelia įkvepiami alergenai.Mažiems vaikams pirmas signalas, virusinės infekcijos fone arba be jos atsirandantis švokštimas, apsunkintas alsavimas, pasikartojantys obstrukciniai bronchitai.
Atsakyti
Dekoju uz ankstesnius atsakymus.

Noreciau pasitikslinti del IgE tyrimo. Jei tyrimas rodytu, kad alergijos nera, ar tai butu visiskai tikslu ir galetu issklaidyt abejones? Kur galima butu privaciai pasidaryt si tyrima ir kiek jis tikslingas 8 men kudikiui?

Siuo metu tiek as, tiek vaikas bandome laikytis hipoalergines dietos. Bet maziukas labai blogai valgo kita maista, isskyrus mano piena. Bijau, kad pritruks vitaminu. Anskciau duodavau Hipp tyreles, jas mielai kirsdavo, o mano gaminto maisto nenori. Ar galiu duoti bent slyvu tyrele, kad nors kiek gautu vitaminu?

Kiek laiko reikia laikytis hipoalergines dietos, kad isrysketu rezultatai ir vel butu galima bandyt kitus produktus?


Ar teisybe, kad jei zandai raudonuoja ne nuo alergijos, tai tepant antihistatiminiu tepalu, raudonis nedingsta? Kita vertus, ar tikslinga tepti (juolab, kai neniezti), nes tepalui panaikinus berimus galima nebesusekti, nuo ko beria (nesimatys reakcijos)?

Aciu.
Atsakyti
Tyrimus bendro IgE kiekiui nustatyti daro Baltijos ir Amerikos klinikoje.Tačiau iki 1m. reiktų palaukti. Šis tyrimas nagali pilnai paneigti ar patvirtinti alergiją, bet informacijos duotų.
Jei labai jau nevalgo namie gaminamo maisto ir bėrimai nestiprėja, galite pabandyti ir pagamintas tyreles, bet reiktų rinktis tik vienos sudedamosios dalies.Labai atidžiai perskaitykite sudėtį.
Hipoalerginės dietos reikia laikytis nuolat, o naujus produktus bandyti įvesti, jei bėrimas nublykšta, neplinta.Jei bus alerginė reakcija į maisto produktą, tai joks tepalas neužmaskuos.
Atsakyti