Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto gaminimas vaikui

Mano vaikučiui greitai bus 7 mėn. Už savaitės pradėsiu dirbti 4 val.per diena. Mažylis jau valgo 2 košes- per pietus daržoves su mėsa ir prieš miega kruopų su mamos pienu. Na, ir iškylo klausimas- ką daryti dėl maisto gaminimo vaikui:

1) ar patikėti košės virimą auklei (močiutei);
2) košę išvirti iš ryto ir palikti, kad auklė tik sumaitintų;
3) keisti maiko maitinimosi grafiką, kad galėčiau paruošti pati (realiai tai būtų tik apie 15 val).

Mamytes, pasidalinkite patirtimi, kaip darėte jus
Atsakyti
Aš perdaviau auklei visą maisto gaminimą. Mes pirmą savaitę buvom kartu, tai prižiūrėjau, kad išmoktų, parodžiau kur ir kas yra. Ant šaldytuvo buvo grafikas su kiekiais ir laiku, kada maitinti. Grįžus visada paklausdavau, kaip sekėsi. Sutarėm, kad dalis paruoštos košės yra paliekama šaldytuve - tiosg patikrindavau, kaip pavykę. Jokių netikėtumų nebuvo.
O pradėjus dirbtilabai trūksta laiko. Todėl nesinorėdavo to trupučio, kurį gali turėti sau kai vaikas užmiega, praleisti ruošiant maistą rytojui.
Atsakyti
Na as tai prasau, kad aukle gamintu vaikuciui. Tureciau is vakaro kruva laiko praleisti prie puodu..Taciau musu aukle puikiai susitvarko, net pati paragauju ka pagaminusi kai griztu, isties skanu ir vaikas sako noriai valgo thumbup.gif
Kai mano mama ziurejo Aguti, tai visai apie grafikus ir laikus negalvojau, pasitikejau mama ir jai puikiai viskas pavykdavo, bet jei tau atrodo, kad grafikas reikalingas ir jus taip visada jo laikydavotes, tai reiketu ji atsispausdinti ir tau bus ramiau ant sirdies. Manau viskas bus gerai, juk dirbsi tik 4 valandas.
Atsakyti
Kol mokiausi o vaikas kelias val budavo su aukle tai mesiska kosyte paruosdavau pati, o grudines kosytes aukle ir pati isvirdavo, juk didelio meno tam nereikia. Dabar kai dirbu viosa diena, aukle viska gamina pati.
Atsakyti
as pati aukle tad irgi siulyciau kad aukle pagamintu maisteli, nes pastovejes vis tiek ne toks koks katik pagamintas
Atsakyti
Sveikos Mamos,man iškilo tokia dilema -jei auklytei moku nuo 1000 iki 1200 lt į mėnesį,ar galiu reikalauti ,kad iš esamų produktų išvirtų mažajai sriubytę ir panašiai,ar Jūs pačios viską paruošiate iš vakaro,o auklytė tik pašildo maistelį?
Atsakyti
As manau, kad aukle turetu vaikui gaminti valgyti (maniske ir gamina, bet ne visai seimai, o tik dukrai).
As noriu, kad vaikas gautu kokybiska ir sviezia maista, todel tai buvo aptarta priimant i darba. Tai vienintelis "pasalinis" mano vaiko aukles darbas...
Atsakyti
Aisku, kad turi teise reikalauti to smile.gif Juk tai ne pasalinis darbas, o darbas, susijes su vaiko gerove. Vaikui sveikiau valgyt ne pasildyta maista, o sviezia. Juk nepritaisysi is vakaro 5 patiekalu visai dienai blink.gif
Tiesa, as pati planuoju kasdien is vakaro pataisyt dukrai pietus, nes pati zinau, kas dukrai skanu . O su auklyte sutarem, kad ji virs vaikui koses ir pan.
Atsakyti
Maisto gaminimas vaikui,ieina i aukles pareigas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 08 13, 15:10)
Maisto gaminimas vaikui,ieina i aukles pareigas. 4u.gif

Taip, sutinku be jokių kalbų 4u.gif Pasiklauskite bet kurioj auklių agentūroj... Šviežio maisto gaminimas VAIKUI yra viena iš auklės pareigų, už ką ji ir gauna atlyginimą. O maisto gaminimas kitiems šeimos nariams yra apmokamas atskirai. Taip pat auklė gali rinktis, ar ir pačiai valgyti vaikučio maistą, ar gamintis atskirai sau pagal poreikį.
Čia jau ne į temą, bet auklei dar priklauso sutvarkyti vaikučio žaidimų vietą ir valgymo vietą...
Atsakyti