Įkraunama...
Įkraunama...

Naminis alus

Nuj o duona praktiskai kas diena ar kas dvi reikia pirkti ;D
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Gaminu aš namie alų, per daug netvarkos tikrai nebūna, ir išvis čia tinginių darbas smile.gif trunka ilgokai, bet nepersidirbi visai...
Atsakyti
Mes visus priedus perkame cia www.naminis-alus.com
Atsakyti
Mano vyras daro alų. Gan neblogas gaunasi. Darbo nedaug, tačiau laiko reikia nemažai alui paruošt. O daro tai visokį ir šviesų ir tamsų ir porterį ir su medumi. Na nuo draugų tai neatsigina. O perkasi salyklą, apynius, mieles Biržuose, ten vietoje ir susimala grūdus. Įranga keli plastikiniai kubilai po 30l (būna Senukuose), savadarbis filtras, termometras, hidrometras ir didelis puodas. Na o čia jo Porterio receptukas:
PORTERIS SU MEDUMI
22 l.

Salyklas:
1. Bazinis šviesusis salyklas 3EBC 5 kg.
2. Miuncheno salyklas 13 EBC 0,5 kg.
3. Karamelinis salyklas 220 EBC 1 kg.
4. Skrudintas juodasis salyklas 1200 EBC 0,5 kg.
Bendras SRM 45, EBC 120

Apyniai
Magnum kartieji 20 g. 60 min. virimo
Tradition aromatiniai 10 g. 20 min. virimo
IBU 24.78, santykis IBU/OG 0,33

Medus 0.7 kg. Pabaigoje virimo

Sausos mielės Safale S04. 11,5 g., starteris 30 min.

Eiga:
Sumaltas salyklas užpilamas 14 l 70 C vandens, salintamas 2 val., salinimo metu kas 30 min. 2k. užpilama verdančio 1,5 l vandens.
Tekinama du kartus, užpilant po 10 l. 80 C vandens po užpylimo palaukiama po 30 min. Ištekinama apie 25 l misos. Misos pradinis OG 1075.
Pirma fermentacija nuo 4-5d. FG 1012, ABV 8,25 %.
Išpilstyti į butelius, 4-5 d. laikyti kamabaryje, 3-4 sav. šaltai rūsyje, šaldytuve.

Atsakyti