Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Sonatina @ 2006 04 07, 08:37)
Vakar išsikepiau trupininį pyragą su juodųjų serbentų uogiene smile.gif Buvo skanu ax.gif

user posted image

user posted image

o jei su melyniu iskepciau irgi gal nieko?
Papildyta:
QUOTE(smike @ 2006 05 14, 20:02)
Sveikos, šiandien kepiau labai skanų pyragą. Turėjau spanguolių kameroje ir nežinojau kaip sunaudoti, tai pasiknisusi internete radau labai gerą receptuką.  mirksiukas.gif Taigi:

SPANGUOLIŲ PYRAGAS

Reikės:
200 g spanguolių,
1,5 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 stiklinių miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
0,5 stiklinės aliejaus,
0,5 stiklinės pieno,
vanilinio cukraus,
druskytės.

Spanguoles sutrinti šakute (nepadaryti tyrės, jei kas darys kombaine), sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų sultys. Tada išspaudas (ne visai sausas) sumaišyti su puse stiklinės cukraus.
Tešlai kiaušinius išsukti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Trečdalį masės supilti į paruoštą kekso formą, per vidurį sudėti pusę spanguolių masės (formos kraštų ji turi neliesti, nes kepimo metu pridegs), kitą trečdalį tešlos, vėl spanguoles ir likusią tešlą. Kepti apie 40-50 min. vidutinio karštumo orkaitėje. (Mielai parašyčiau kiek tiksliai laipsnių, bet orkaitė, kurioje kepiau, tragiška- nei laipsnių, nei padalos matosi, todėl reguliavau tik pagal liepnos dydį  doh.gif )

Beje, aš naudojau rupius kvietinius miltus, nes jie man žymiai skanesni, todėl pyragas tamsus!  mirksiukas.gif Bet laaaabai skanus ir neriebus.
Glaistą padariau iš cukraus pudros ir sulčių, išsiskyrusių varvinant uogas.  thumbup.gif

Skanaus bandysiančioms.  4u.gif

nu dabar kepa smile.gif sugalvojau kamera istustint, o ten gerio....smile.gif nu jei patiks, tai dabar visa seimyna valgys , kol kamera istustes biggrin.gif
Atsakyti
Na, kaip pavyko? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2006 07 14, 22:46)
Na, kaip pavyko?  smile.gif

superinis!!!ACIU UZ RECEPTA smile.gif beje, ka daryt kad virsus nesuskiltu?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 15, 10:38)
O aš vakar kepiau keksiukus su persikais
KEKSIUKAI SU PERSIKAIS

12 keksiukų:
12 puselių konservuotų persikų
125 g minkšto sviesto
125 cukraus
3 kiaušiniai
150 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
25 g tarkuoto juodojo šokolado

Persikus sudėti į sietą ir nuvarvinti. Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo . Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Įmaišyti tarkuotą šokoladą.
Įkainti orkaitę iki 175C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių (patepti riebalais ar iškloti popierinėmis formelėmis). Išdėlioti tešlą į formeles. Per vidurį dėti po gabaliuką persiko, jį šiek tiek įspausti į tešlą.
Kepti 15 - 20 min.
Iškepusius išimti iš formelių ir ataušinti ant grotelių. Ataušusius pabarstyti cukraus pudra.
P. S. vietoj persikų įdėjau konservuotus mango, bet manau be reikalo, nebent dėti šviežius smile.gif Jeigu persikai labai dideli, tai supjaustyti į ketvirčius... 4u.gif

Neturiu keksiukų formelių ir mačiau parduotuvėse tokius popierinius. Ar juose taip pat gerai iškepa kaip metaliniuose? 4u.gif
Atsakyti
Ne, popieriniai skirti įdėti į metalinius, kad nereikėtų tepti riebalais... Geriau nusipirk metalines formeles atskiras arba yra pirkti tokios vientisos skardelės su 6 arba 12 skylių... O geriausiai, tai žinoma, silikoninės - nereikės nei riebalais tepti, nei popieriaus dėti ir išimti labai lengva...

Na žinoma, gal ir galima bandyti tik popieriniuose, bet tada bent jau sudėti po kelis į vieną, kad gautųsi tvirčiau... Bet garantijų, kada tešla neišdribs, nėra... schmoll.gif
Atsakyti
Viskas aišku, nes aš niekaip nesuprasdavau kaip jose iškepa smile.gif Turiu tik tokias labai mažas formeles, tai tokių mažų popierinių formelių nemačiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 18, 10:05)
Ne, popieriniai skirti įdėti į metalinius, kad nereikėtų tepti riebalais... Geriau nusipirk metalines formeles atskiras arba yra pirkti tokios vientisos skardelės su 6 arba 12 skylių... O geriausiai, tai žinoma, silikoninės - nereikės nei riebalais tepti, nei popieriaus dėti ir išimti labai lengva...

Na žinoma, gal ir galima bandyti tik popieriniuose, bet tada bent jau sudėti po kelis į vieną, kad gautųsi tvirčiau... Bet garantijų, kada tešla neišdribs, nėra... schmoll.gif

na as kepiau popierinese ir metalinese ir lygiai taip pat iskilo kaip ir metalinese smile.gif gal man tiesiog pasiseke smile.gif))
Atsakyti
keliames i nauja tema stai cia, kol musu neuzdare
Atsakyti
Vakar kepiau tokį pyragą:
Manų pyragas su citrinų sirupu

Reikės:
250g nesūdyto sviesto
stiklinė rafinuo cukraus cukraus pudros
3 truputį paplakti kiaušiniai,
šaukštelis vanilės esencijos,
stiklinė manų
3/4 stiklinės džiovintų tarkuotų kokoso riešutų
1 1/4 stiklinės miltų su kepimo milteliais

Citrinų sirupui
3/4 stiklinės cukraus
stiklinė vandens
plonais griežinėliais supjaustyta citrina

Orkaitę įkaitinti iki 180laips. Aukštais kraštais 23 cm skermens skardą ištepti ištirpintu sviestu arba aliejumi. Formos dugną ir sieneles išklokite pergamentiniu popieriumi, išriebaluokite jį. Dubenyje 10min sviestą trinkite su cukrumi. Po truputį suleiskite kiaušinius, kaskart rūpestingai išplakite. Supilkite esenciją, suberkite manus, maišykite 5min.
Mišinį perdėkite į didelį dubenį, suberkite kokoso riešutus. Metaliniu šaukštu įmaišykite persijotus miltus. Maišykite tol kol masė pasidarys vientisa.
Masę vienodo storumo sluoksniu sukrėskite į skardą, palyginkite paviršių. Kepkite 1h arba tol, kol į pyragą įbedę ir ištraukę smaigą pamatysite, kad jis palieka švarus. Ant karšto pyrago užpilkite šaltą sirupą. Kai atauš, ištraukite popierių. Pyragą į stalą duokite su citrinos griežinėliais ir grietinėle.
Paruoškite citrinų sirupą
Ant šiltos viryklės prikaistuvyje maišykite cukrų ir vandenį, kol cukrus ištirps, sudėkite citriną. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštumą ir neuždengę, nemaišydami palengvėle pavirti 15min.

Gavosi taip:
user posted image

p.s. masę dėjau tiesiai į skardą, popieriaus neklojau, čia neparašyta, bet citrinos griežinėlius išgriebiau iš sirupo ir pyliau tik skystą masę 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti