Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(merepopins @ 2005 11 21, 12:42)
Nerimama, o migdolų aliejus būtinas? Iš pradžių pagalvojau, kad migdolų esencija minima, bet iš tikrųjų tai aliejus, ar ne? g.gif O kitoks aliejus netiktų -- vien dėl šio kepinio pirkti kažkaip nesinori.  ax.gif

Aš pyliau migdolų esencijos (kvapiklio) ir tiko kuo puikiausiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 10, 16:53)
Greitas ir skanus VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Paruošimas trunka apie 15-20 min.Trapus ir greitai suvalgomas pyragas:))
Skanaus

Gaminau ir aš šį pyragą - tikrai skanus ir greitai bei paprastai gaminamas. tik man buvo kiek per saldus - nos dėjau mažesnę cukraus normą, bet kitą kartą dėsiu dar mažiau. Kadangi iškepiau gana vėlai vakare - tai negalėjau nuvyti nuo pyrago vyro, kad nakčiai nepersivalgytų doh.gif taigi tikrai skanus pyragas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolile: 24 lapkričio 2005 - 13:25
Dziaugiuosi,kad patiko smile.gif
Atsakyti
Kartais vietoj razinu dedu pjaustytus konservuotus persikus arba dziovintus abrikosus.Taip pat labai skanu ir jau kitoniska smile.gif
Atsakyti
Štai paprastas ir greitas vaflinis kokosų - karamelės pyragas tongue.gif
user posted image
Į jo sudėti įeina sviestas , rududu, kokosai , razinos, kava , šokoladas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerimama @ 2005 11 24, 23:37)
Štai paprastas ir greitas vaflinis kokosų - karamelės pyragas  tongue.gif
Į jo sudėti įeina sviestas , rududu, kokosai , razinos, kava , šokoladas  ax.gif

Gal galima tikslesni sio stebuklo recepteli...atrodo pasakakiskai skanus... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Beviltiska @ 2005 11 25, 00:08)
Gal galima tikslesni sio stebuklo recepteli...atrodo pasakakiskai skanus...  drinks_cheers.gif

Anoks čia stebuklas, sviesto 200g ištirpinu ir sudedu rududu, paverdu ir tepu ant lakštų, kiekvieną lakštą ant kremo lakštą apibarstau kokosu ir razinomis, ant viršaus šokoladinis-kavinis glajus iš 50g juodo šokolado, gabaliuko sviesto ir šaukštelio kavos (pašildau ir aplieju). Bet šiaip tai patarčiau į sviesto ir rududu masę sudėti apie 100g kokoso smulkesnių drožlių, porą saujų razinų ir pavirti, o tuomet tepti ant lakštų (sunkiau bus aptepti lakštus, bet užtai skaniau) .
Atsakyti
Sveikos, gal kas žino, kodėl nukrenta pyragas? Kol kepa taip gražiai pakyla, o paskui nukrenta. verysad.gif Orkaitės net neatidarinėju, kad oro nepatektų. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 10, 17:53)
Greitas ir skanus VARŠKĖS PYRAGAS

Trupininė tešla;

1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.

Įdaro tešla :

3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.

Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Paruošimas trunka apie 15-20 min.Trapus ir greitai suvalgomas pyragas:))
Skanaus

Kepiau pagal šį receptą thumbup.gif , šį tą pakeitus pagal save, vietoj razinų dėjau įvairių gabaliukais supjaustytų džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, melionų, kriaušių ir apie 2 stiklines) iš vakaro pamerktų ir ryte nusunktų, tešlai kiaušinių trynius iki purumo išsukau su cukrumi ir tada sudėjau visa kita (miltų pyliau kol pasidarė trupiniai) ir tešlą kol įdarą pasiruošiau įkišau į šaldymo kamerą. Po to daugiau nei puse tešlos sudėjau į tortinės apačią, o likusią ant viršaus biggrin.gif Na žodžiu interpretacijom fantazijai ribų nėra ir prigalvoti daug galima biggrin.gif Štai rezultatas
user posted image
inga ir man taip būdavo, o pasirodo per mažoj temperatūroj kepdavau doh.gif Aš visada ant 150, o pasirodo reikia 180-200 laisniu dažniausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inga. @ 2005 11 25, 18:21)
Sveikos, gal kas žino, kodėl nukrenta pyragas? Kol kepa taip gražiai pakyla, o paskui nukrenta.  verysad.gif Orkaitės net neatidarinėju, kad oro nepatektų. schmoll.gif


Kiek žinau, tai priklauso nuo miltų kiekio. reikia labai tiksliai jų įdėti. Tik dabar nepamenu ar sukrenta pyragas kai miltų per daug ar kai per mažai g.gif lyg tai kai per daug, o gal abiem atvejais blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti

Štai šiandien sugalvojau, kad noriu kažko tokio, na ir kažkas tokio išėjo.
Pasigaminau trapią tešlą iš kiaušinio trynio,3 šaukštų cukraus 15 šaukštų miltų ir šaukštelio kepimo miltelių.Ją idėjau 0,5h į kamerą. Po to išklojau į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą ir pirštais prispaudžiau. Kepiau orkaitėj 150laipsnių apie 20min. Po to išėmiau ir palikau vėst. Kremui 1 stiklinė pieno sumaišiau su 2 šaukštais krakmolo, sudėjau 100g sviesto ir 200g kondensuoto pieno, gerai išsukau ir taip pat palikau vėsti.Persikus ( konservuotus) nuvarvinau supjausčiau. Tuomet ant atšalusio kepinio supyliau atvėsusį kremą, palaikiau šaldytuve ir kai kremas apstengo sudėjau persikų puseles kivius ir spanguoles, visa tai dar apliejau standikliu (yra pardėj pirkti tokie maži pakeliai Tortenguss parašyta ant jų, tai paruošiau pgl instrukciją ir apipilyau tortą).

user posted image

Atsakyti
TRUPINTAS PLOKŠTAINIS
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis smile.gif
Atsakyti