Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Sonatina @ 2006 04 13, 10:23)
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės

O kiek čia maždaug gramais gautųsi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2006 04 13, 11:57)
O kiek čia maždaug gramais gautųsi? g.gif

Jei neklystu, tai ~400g. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 04 13, 12:06)
Jei neklystu, tai ~400g.  4u.gif

vienas indelis 185 g.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 13, 01:23)
Vakar išbandžiau naują pyrago receptą 4u.gif  Buvo labai skanu smile.gif

user posted image

Šokoladinis pyragas Trupinėlis

1 3/4 st. miltų
1 1/2 st. cukraus pudros
1/2 st. kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 indeliai Mūsų švelniosios varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
vanilė
1/2 st. smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Pasiruošti 30 x 22 cm keturkampę arba 24 cm apvalią formą (būtinai iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais).
Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėti 2 stiklines.
Likusius suberti į paruoštą ir formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinį.
Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes.
Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.
Visiškai ataušinti (galima šaldytuve). Supjaustyti į gabaliukus.

P. S. man kažkodėl nesigavo trupiniai, tai įmaišiau 150 g grietinės ir viskas buvo OK. Čia vartojama matavimo stiklinė turėtų būti 240 ml (amerikietiškas standartas).  Riešutus naudojau graikiškus.

user posted image

atrodo thumbup.gif ,bet ar nesaldus gavosi?
Atsakyti
Na, mums visiems pasirodė kaip tik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 13, 14:41)
Na, mums visiems pasirodė kaip tik 4u.gif

šiandien žadu išbandyti šį receptą thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 04 13, 13:37)
atrodo thumbup.gif ,bet ar nesaldus gavosi?



Turėjau garbės šito gėrio paragauti.. bigsmile.gif assa.gif nail.gif Tai žinoma, kad saldus, nes tai vistik PYRAGAS... laugh.gif Va.. o kad ne per saldus, tai tikrai.. sakyčiau skonis toks kaip tik.. smile.gif Tokio įkyraus saldumo burnoje tikrai nelieka.. essen.gif ok.gif
Atsakyti
Na ką, bandysiu ryt kepti tą "Trupinėlį" smile.gif Tikiuosi viskas pavyks, nes rytoj į svečius ateina MB šefas su žmona ir draugais doh.gif Nesinorėtų pasišiukšlinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letta: 13 balandžio 2006 - 13:58
QUOTE(Letta @ 2006 04 13, 14:58)
Na ką, bandysiu ryt kepti tą "Trupinėlį" smile.gif Tikiuosi viskas pavyks, nes rytoj į svečius ateina MB šefas su žmona ir draugais doh.gif Nesinorėtų pasišiukšlinti...

Siaip patarimas - pries visokias svarbias sventes ar ivykius nevertetu eksperimentuoti, geriau gaminti jau isbandyta ir pavykusi patiekala wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2006 04 14, 08:19)
Siaip patarimas - pries visokias svarbias sventes ar ivykius nevertetu eksperimentuoti, geriau gaminti jau isbandyta ir pavykusi patiekala wink.gif

Paparastai man pirmas blynas gaunasi neprisvilęs, nes darau pagal receptą, o jau vėliau pradedu tobulinti receptus, eksperimentuoti ir gaunasi kartais gerai, o kartais nelabai hihihi.gif
Atsakyti
šiandien kepiau išgirtąjį kavos žiedą...tik ne į keksinę, o į paprastą skardą kepiau.. nu tikrai labai skanus...tik va jau kai glajų uždėjau,tai man per saldu....bet čia turbūt, kad išvis neesu saldumynų mėgėja smile.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau savo firminį pyragą:

user posted image

Tešlai:
75 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
4 tryniai
150 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
vanilinio cukraus

Apelsinų arba mandarinų, arba konservuotų persikų

Baltymų viršutiniam sluoksniui:
4 baltymai
200 g cukraus
pakelis migdolinių plokštelių

Paruošti tešlą: cukrų ištrinti su sviestu. Po vieną sudėti trynius ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, supilti pieną. Tešlą sukrėsti į folija išklotą kepimo skardą ir gražiai išlyginti. Kol plaku baltymus, tešlą įdedu trumpam į orkaitę. Išplakti baltymus iki standžių putų, suberti cukrų ir dar paplakti. Ištraukiu iš orkaitės tešlą ir ant jos dedu pjaustytas skilteles apelsinų arba mandarinų arba konservuotų persikų. Ant vaisių dedu išplaktus baltymus. Baltymų masę pašiaušti šakute, viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. Dabar reikia ne kepti, o džiovinti gan ilgai, apie 45 min ant labai silpnos ugnies, aš dar pradarau orkaitę. Kai su ranka palietus baltymus, jaučiasi, kad kietas viršus, tada jau galima traukti - pyragas gatavas. Man tai jis labai švetiškai atrodo ir skonis jo niam niam. Aš jį pati sugalvojau blush2.gif
Atsakyti