Įkraunama...
Įkraunama...

Labai mažai geria skysčių

Mūsiškis irgi beveik negerdavo- iki metukų, o dabar geria ir geria apsisukdamas, tai vandenį, tai arbatą, tai kefyrą, tai pienuką, eina iš proto dėl šviežiai spaustų sulčių... Gastroenterologas mums sakė, kad jei negeria, tai nereikia kišti, nebent yra dehitratacijos požymių (arba vaikas negeria sirgdamas- prakaituodamas, viduriuodamas ir pan, kai netenkama skysčių, tada nori nenori reik girdyt, kitaip laukia reanimacija... )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rikutis: 15 balandžio 2008 - 06:22
o kokie yra dehidratacijos pozymiai?


pati uzklausiau,pati ir atsakau biggrin.gif
Skysčių ir druskų netekimo požymiai priklauso nuo to, kiek jų netekta.

Kai netekta 3-5 procentų skysčių ir druskų: gleivinės (akys ir burna) pasidaro sausokos, padidėja troškulys, sumažėja šlapimo išskyrimas.
Kai netekta 6-9 procentų skysčių ir druskų: didysis momenėlis įdumba, gleivinės sausos, oda vėsi (šaltoka), pilkšvo atspalvio, akys įdubusios, rankos ir kojos šaltos (vėsios), pakitęs vaiko elgesys – į aplinką gali reaguoti sulėtintai.
Kai dehidratacija sunki - netekta 10 ir daugiau procentų kūno skysčių, visi jau minėti požymiai dar stipriau išreikšti. Temperatūros pakilimas leidžia įtarti, kad viduriavimo ir dėl jo kilusios dehidratacijos priežastis yra infekcinė (užkrečiamoji) liga.


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cutka: 15 balandžio 2008 - 07:35
mes negeriam kol kas visai, nes mano pienuka pries kiekviena maitinima dar traukia, tad nematau reikalo. nebebt kai dabar silta lauke truputuka vaikisku sulciu.
Atsakyti