Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į La Tomatina - 2004

biggrin.gif Šiemet pirkdami šašlykams ketčupą, nusipirkome vasaros atostogų pratęsimą Ispanijoje !!!
Norėdama pasigirti iš karto paskambinau tėčiui, ir pati nesuprasdama pasekmių, pasakiau: mes su Edmundu išvažiuojam į Ispaniją. Kitame ragelio gale išgirdau labia nuliūdusį tėčio balsą: kada ? Net nesupratau, kodėl jis nesidžiaugia dukros laime, o taip nuliūdo. Tik po kelių akimirkų susivokiau, kad jis pamanė jog išvykstam uždarbiauti. Kai viskas paaiškėjo visiems buvo gardaus juoko !
Visa kelionė buvo labai smagi ! Mes keliavome dviese su vyru. Pačiame La tomatina mūšyje, tikriausiai, šiemet buvome pirmieji dalyviai iš Lietuvos. Per 1 val. išmėtėme tiek pomidorų, kad jūs nė neįsivaizduojate - 130 t !!!
Iš pradžių vairuotojas mus atvežė į Valensijos regiono kaimelio Bunol geležinkelio stotį ir rankų gestais bei pirštais susitarėme, kad iš čia jis mus paims 14val. (o rankų gestų prireikė todėl, kad jis nemokėjo nė žodelio angliškai, o mes ispaniškai). Tai va išlipom iš taksi ir keliaujau, kur eiti abu nežinom, bet , kaip sakant, laikomės „bandos principo“, kur visi ten ir mes . Ėjom, ėjom vis žemyn ir žemyn gatvele, kol priėjom iki tokios kamšalynės, kad jau niekur nepraeisi ir norėdamas. Toliau stovim laukiam iš kur tie pomidorai atskris, nes gatvelė siaura kaip ir mūsų didmiesčių senamiesčiuose. Pagaliau 12 val. išgirdom patrankos šūvį ir prasidėjo visos linksmybės, jaunimas pradėjo šaukti „Tomate“!!! (Suprask: vežkite greičiau pomidorus) Ir mūsų ta gatvele sugebėjo pravažiuoti 6 didžiausi sunkvežimiai pomidorų (likusius išvertė aikštėje, iki kurios mes jau negalėjom praeiti) Kad suprasti kas ten vyksta, reikėtų pačiam pabūti, nes žiūrint per TV to malonumo niekaip nepajausi. Iš pradžių mėtomi sutraiškyti pomidorai, po to iš jų telieka tyrė, kurią tu susemi ir sviedi į ką nori
[attachmentid=7925]
Būna ir taip Tomatinoje doh.gif

taip viskas vyksta iki 13 val. Po to vėl nuaidi patrankos šūvis ir visas mūšis baigiasi.
[attachmentid=7926]
[attachmentid=7927]
Pagal taisykles (kurias gavome pakeliui i ta gatvelę) po 13 val. negalima mėtytis. Tik mano vyrui teko atsisveikinti su marškinėliais, nes jaunimas prisikabino šaukdamas : kamizelka...(toliau neprisimenu koks žodis, tik aišku, kad tu jau juos maukis ir mesk pats, o jei ne, tai sudraskysim juos į skutelius).
[attachmentid=7928]
Už tai buvome nuo galvos iki kojų pomidoruoti, raudoni. Ir atgal jau, vykti į Valensiją bridome per pomidorų tyrę.
Gaila kad nuotraukų nepavyko padaryti pačio mūšio eigoje, tiesiog objektyvas negailestingai būtų aptaškytas pomidorais ir kažin ar būtume jį išgelbėję. Bet vyras su vaizdo kamera kai ką spėjo nufilmuoti . Vaizdeliai tikrai verti dėmesio !

[attachmentid=7929]
Kankanas
[attachmentid=7930]
SagradaFamilia
[attachmentid=7931]
Gaudi Drakono nasrai. Barselona.
[attachmentid=7932]
Dar Gaudi architektūros. Barselona.
[attachmentid=7933]
Gal man pasukti į kairę?..

Atsakyti
jo, reikia bent kartą gyvenime pabuvot, kad suprast, kame ten malonumas laugh.gif doh.gif O iš kur kilus tokia tradicija, ką ji reiškia? ir ar ten visi mėtosi - ir senimas ir jaunimas? O nebūna traumų unsure.gif ar ten absoliučiai visi pomidorai jau sutežėliai ir neskauda gaut tokią "gniūžtę"?
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2004 12 01, 11:36)
jo, reikia bent kartą gyvenime pabuvot, kad suprast, kame ten malonumas  laugh.gif  doh.gif  O iš kur kilus tokia tradicija, ką ji reiškia?  ir ar ten visi mėtosi - ir senimas ir jaunimas? O nebūna traumų  unsure.gif  ar ten absoliučiai visi pomidorai jau sutežėliai ir neskauda gaut tokią "gniūžtę"?

Tradicija labai senai kilus nuo 1944 ar dar seniau. Nieko šis festivalis nereiškia, tiesiog miestelio jaunuoliai neturėjo ką veikti karštą dieną ir pradėjo mėtytis pomidorais. Ir tai pasidarė tradicija, dabar festivalis pritraukia minias žmonių iš viso pasaulio, vien tik šiai 1 val. pramogai !!!
Atsakyti
Pomidorų "kaukė" kūno odai megalol.gif thumbup.gif
[attachmentid=7935]

Tiesiog privalau kada nors tokią pasidaryti yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(darius75 @ 2005 01 19, 02:39)
ale sekas, as tai tokiu dalyku nelaimiu  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif


Leiskite paklausti: o bent kartą ar bandėte užpildyti lošimo lapelį ? doh.gif
Niekas nesako, kad ir man taip kasdien po kelionę nubyra... Per keliolika metų - nuskilo kaip "aklai vištai grūdas" 4u.gif
Atsakyti
Labai gražus ir linksmas pasakojimas, gal yra kas neseniai grįžo iš Ispanijos, pasidalintų šviežiais įspūdžiais. Ir nebūtinai su pomidorais susijusiais lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monika: 19 birželio 2006 - 08:49