Sveikutės,
noriu iškelt šią tema į viršų.
Aš jau 11 savaitė laukiuosi. Pasidariau visus rekomenduojamus kraujo tyrimus. Viskas gerai, išskyrus tai, kad man nustatė ūmią chlamidijozę

Nezinau ką ten tiksiai tas skaičius reiškia, bet rezultatas buvo 16,3

Mano gydytoja pagal kitus tyrimus kažkaip sprendžia, kad buvo užsikrėsta 1-2 mėnesių laikotarpyje. Taip pat minėjo, kad galima užsikrėsti ir kontaktiniu būdu (t.y. naudojantis viena antklode ar tuoletu), nes tiek dėl savęs tiek dėl vyro esu 110% tikra, juo labiau kad užsikėsta buvo neseniai.
Mums skyrė abiems antibijotikų (skirtingų), bet prigasdino, kad tai padidina persileidimo tikimybę, bet gydyti būtina nedelsiant. Taip pat prigasdino apie galimas pasekmes leliukui
Net nežinau kur dėtis, nes nejaučiu jokių simptomų, o reikia gert antibijotikus, taip pat net neįsivazduoju kur mes galėjom tą zarazą pasigaut
Gal kam teko gydytis nuo šios bėdos nėštumo metu, kaip sekėsi ir kaip viskas baigėsi

Labai jau bijau kad leliukas gali pabėgt ar jam tai pakenks
Tiesa, chlamidijų tyrimas nėra kompensuojamas ligonių kasų, tai džiaugiuos, kad nepagailėjau Litų ir šį tyrimą pasidariau
Beta,
Sunku man tave paguosti, kadangi mano situacija yra truputį kitokia. Aš chladimiozės tyrimus pasidariau irgi savanoriškai (tiesa, šiuo metu dar tik ketinome planuoti vaiką) - ir ką gi, man irgi rado ūmią chlamidiozę - rezultatas 19. Aš irgi taip pat kaip ir tu galiu garantuoti dėl savęs ir vyro, tai taip išeina kad galėjau užsikrėsti per bendrus tualetus ar rankšluosčius. Simptomų irgi jokių nėra (nes matyt dar irgi tik pati pradžia). Taip kad matyt taip jau būna, kad ne vien lytiniu būdu ši liga plinta, ir nėra čia kur ieškoti kaltų

Šiandien eisiu pas gydytoja ir tikriausiai mums abiems su vyru (nors jis nesityrė, ar turi chlamidijų) skirs antibiotikus.
Pasistenk nusiteikti optimistiškai, manau vistiek jau beveik 3 mėn. nėštumas, tai jei iki šiol nepersileidai, tai viskas turėtų baigtis sėkmingai. O jei paskyrė vaistus, tai juos vartoti būtina, nes vaistai mažiau kenkia nei pati infekcija. Ką darysi, kad ne viskas gyvenime vyksta taip kaip mes norime, aplinkui pilna infekcijų ir virusų, ir mažai kuri nėščiąjai pavyksta visiškai apsisaugoti nuo jų

Gal būt ir nelabai tave paguodžiau, bet linkiu tau ir tavo žirniukui sveikatėlės ir sėkmės