Esu nėščia 11 sąvaičių, prieš pora metų gydžiausi chlamidijas, po tyrimų jų neberado, dabar vėl nerimauju, nes vargina panašūs požymiai: neaiškios išskyros, uždegimo požymiai, perštėimas. Labiausiai baiminuosi dėl vaikučio, nes ginekologė išbarė, kad nepasitikrinau dar sykį prieš neštumą, laukiu tyrimo atsakymų ir ruošiuosi kovai, bet ar nebus tai kova su malūnais? Ar tai išgydoma?!

Štai ką radau nete:
Chlamidijos sukelia vaikams akių arba plaučių uždegimą. Požymiai yra pūlingos akys, paraudę arba sutinę akių vokai. Dažniausiai pažeidžiamos abi akys. Šie požymiai pasireiškia praėjus 3-15 dienų po gimdymo. Praėjus šešioms- dešimčiai savaičių po gimdymo gali pasireikšti plaučių uždegimas, kuriam būdinga betemperatūrė eiga ir ilgai trunkantis sausas šiurkštus kosulys. Nustačius diagnozę gydoma antibiotikais.

Man rūpi gydymas, ir ka turėčiau žinoti eidama pas savo ginekologę teigiamo tyrimo atveju, kokių priemonių turėčiau imtis, ačiū


radau SM :
Nėštumui gali būti pavoinga tik lytiniu keliu perduodamas chlamidijų potypis.Tokiu atveju ivyksta persileidimas.

santykiavau tik su vyru, jei pasigavau šias bakterijas kad ir viešajam tualete, užkrėčiau vyra, pati išsigydžiau, o vyras ne, jis galėjo mane vėl užkrėsti... tada viskas jau, kaip suprantu, tikrai nėra jokių priemonių išgydyti.....?!