Įkraunama...
Įkraunama...

Geras medus

QUOTE(rivera @ 2012 01 26, 16:05)
Visi medus labai skirtingi smile.gif. Siuo metu man skaniausias yra rudeni sunestas is misko ir misko palaukiu. As ji vadinu moterisku biggrin.gif, lengvas saldumas, aromatingas nu toks labai labai  nestuke.gif .

man irgi toks pats skaniausias thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 02 17, 21:43)
Nilana,
drinks_cheers.gif  su tavimi,bet medaus kokybė priklauso ir nuo pačio bitininko.

   Jeigu,jis biteles šers cukrumi,tuomet ir medaus kokybė bus antrarūšė.

   Yra lietuvoje dar bitininkų,kurie prekiauja aukštos kokybės medumi.

    Jeigu geras medus,be priedų,tuomet ir skonis skiriasi.


O kuo dar galima? visuomet verdam sirupą iš cukraus g.gif

Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 03 16, 15:43)
Gal is tarybiniu laiku liko tas mitas, kad is cukraus medu gamina ir visi bitininkai yra nesaziningi? biggrin.gif
Pacios paskaiciuokite, kiek kainuoja cukraus kilogramas.. O bites medu uz dyka juk nesa biggrin.gif


Nieko nebūna už dyką. O ypač medaus. Žinoma, bitė algos tiesiogiai neprašo, bet ką iš jos atimam, reikia kompensuoti. Jei suskaičiuot įrangą, vaistus, priežiūrą, tai o-go-go, kiek išeis.
Atsakyti
As tai pasigirsiu, kad siuo metu turiu puikaus meducio is Graikijos thumbup.gif man is viso vidurziemio juros saliu medus skanesnis, kadangi jis ten kazkodel visuomet skystas is labiau kvepiantis nei pas mus, bet cia gal tik man taip atrodo g.gif
nes as skysta medu megstu daug labiau nei musiski sukietejusi, o is tu krastu parveztas jis nekieteja net ir ilgai stovedamas, nesvarbu ar graikiskas, marokietiskas ar dar koks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2012 02 18, 01:20)
Butent nuo bitininko. Ir nesvarbu kokio dydzio pas ji bitynas didelis ar mazas. Ir neskaitant to, kad meduje gali buti deta kazkokiu priemaisu, medus ir be ju gali but nekokybiskas. O tai piklauso nuo bitininko, jo isprusimo, jo sazines.

P.s. biciu cukrumi neseria. Bites maitina cukraus sirupu ruosiant jas ziemai. Nes meduti mes is ju atimame wink.gif. Kadangi jis bitems ziemoti yra netinkamas (dazniausiai), turi per daug minraliniu medziagu. O mums tai superine gamtos dovana, vejant visokias ligas lauk ar siaip pasmaguriavimui.

Taip tu teisi butent nuo bitininko. Geriausia, kai gali nuvaziuoti pas bitinka ir pasiziureti kur ir kaip jis ta medu suka ir kur laiko. Mes niekada nevengiam nusivesti zmoniu ir parodyti patalpas kur medus yra sukamas. Gal todel ir nedingsta seni klijentai, neziurint kainos perka. O be to didesni bitynai ne tik gydo bites bet ir kiekviena pavasari tiria jas.

O del medaus skanumo sunku ka pasakyti, vieniems grikiu medus skaniausias, kitiems jis dek kvapo ir spalvos nepatinka. Net ir visu nuvertintas rapsu medus ir turi savo verte, jis daugiau yra dietinis ir tinkamas zmonems turintiems skrandzio problemu. Ar netgi lipciaus medus, Lietuvoje jis mazai vertinamas, o Vokietijoje jis brangiausias.

Na, kad bitem netinka ziemai medus tikrai nesutiksiu, nebent tik vyrziu medus, bet Lietuvoje gausiai zydinciu virzynu mazuma.
Atsakyti
Laba diena . Pažiūrėjau į temos pavadinimą ir pagalvojau, kad čia tiks. Man atrodo svarbu šis pasisakymas- peticija dėl bičių http://www.avaaz.org...e_bees/?tAgsTab . Kam atrodo svarbu, reikėtų pabalsuoti
Atsakyti
gavau dovanų medaus,
bet jis kažkodėl rūgštus g.gif
Atsakyti
Laba, kiek perskaičiau, supratau, kad nemažai žinovių apie medutį yra. Įdomu, pirkau medų pavasarį (baltas) - sukietėjo per savaitę, vėliau gal rugpjūčio gale, vėl nusipirkau (buvo pirmadienis), sakė išsuktas savaitgalį, šviesus (beveik toks pat baltas), tik spėjau supilti į stiklainiukus, praėjo apie savaitę - vėl sukietėjo. Suprantu, kad jis turi kažkiek sukietėti, bet ar normalu, kad taip, kad šaukštu jo nepakabini, kietas, kietas, įrankiai beveik linksta? Ir per tokį trumpą laiką?
Atsakyti
QUOTE(ciu @ 2014 09 25, 22:14)
Laba, kiek perskaičiau, supratau, kad nemažai žinovių apie medutį yra. Įdomu, pirkau medų pavasarį (baltas) - sukietėjo per savaitę, vėliau gal rugpjūčio gale, vėl nusipirkau (buvo pirmadienis), sakė išsuktas savaitgalį, šviesus (beveik toks pat baltas), tik spėjau supilti į stiklainiukus, praėjo apie savaitę - vėl sukietėjo. Suprantu, kad jis turi kažkiek sukietėti, bet ar normalu, kad taip, kad šaukštu jo nepakabini, kietas, kietas, įrankiai beveik linksta? Ir per tokį trumpą laiką?

pavasari pirktas medus yra klevu, blindziu, pieniu- kieteja labai greitai buna sviesus. Rudeni galejote nusipirkti rapsu medaus kuris kieteja t.p. labai greitai, buna labai kietas (kaip taukai is saldytuvo) smile.gif. Tokio medaus laiku neissukus gali jo ir nebeissukti, sukieteja koriuose wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(daibava @ 2014 09 17, 21:19)
gavau dovanų medaus,
bet jis kažkodėl rūgštus  g.gif



Galimi keli variantai, todel butu sunku pasakyti kodel medus rugstus.
1. gali buti suruges- turetu susisloksniuoti (virsui skystas apacioj tirstesnis), putoti, skleisi rugesio kvapa.
2. medus sunestas is tokiu augalu kuriu nektaras rugstesnis. Kiekvieno meto medus gali buti skirtingo skonio, priklauso nuo tuo metu zydejusiu augalu. Kiekvienas avilys gali prinesi skirtingo skonio medaus. Yra labai daug niuansu del to skonio.
Siais metais ir mums atnese medaus su rugstele kuria uzgozia saldumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2014 09 26, 12:59)
pavasari pirktas medus yra klevu, blindziu, pieniu- kieteja labai greitai buna sviesus. Rudeni galejote nusipirkti rapsu medaus kuris kieteja t.p. labai greitai, buna labai kietas (kaip taukai is saldytuvo) smile.gif. Tokio medaus laiku neissukus gali jo ir nebeissukti, sukieteja koriuose wink.gif.

ačiū už info 4u.gif
Atsakyti