QUOTE(ciu @ 2014 09 25, 22:14)
Laba, kiek perskaičiau, supratau, kad nemažai žinovių apie medutį yra. Įdomu, pirkau medų pavasarį (baltas) - sukietėjo per savaitę, vėliau gal rugpjūčio gale, vėl nusipirkau (buvo pirmadienis), sakė išsuktas savaitgalį, šviesus (beveik toks pat baltas), tik spėjau supilti į stiklainiukus, praėjo apie savaitę - vėl sukietėjo. Suprantu, kad jis turi kažkiek sukietėti, bet ar normalu, kad taip, kad šaukštu jo nepakabini, kietas, kietas, įrankiai beveik linksta? Ir per tokį trumpą laiką?
pavasari pirktas medus yra klevu, blindziu, pieniu- kieteja labai greitai buna sviesus. Rudeni galejote nusipirkti rapsu medaus kuris kieteja t.p. labai greitai, buna labai kietas (kaip taukai is saldytuvo)
. Tokio medaus laiku neissukus gali jo ir nebeissukti, sukieteja koriuose
.
Papildyta:
QUOTE(daibava @ 2014 09 17, 21:19)
gavau dovanų medaus,
bet jis kažkodėl rūgštus
Galimi keli variantai, todel butu sunku pasakyti kodel medus rugstus.
1. gali buti suruges- turetu susisloksniuoti (virsui skystas apacioj tirstesnis), putoti, skleisi rugesio kvapa.
2. medus sunestas is tokiu augalu kuriu nektaras rugstesnis. Kiekvieno meto medus gali buti skirtingo skonio, priklauso nuo tuo metu zydejusiu augalu. Kiekvienas avilys gali prinesi skirtingo skonio medaus. Yra labai daug niuansu del to skonio.
Siais metais ir mums atnese medaus su rugstele kuria uzgozia saldumas