Gal ugnis buvo per didelė? Šaiaip tai pirmiau reikia cukrų ištirpint, tada obuolius dėt. Na, ne viskas iš pirmo karto pavyxta 
                
                                    
                
                
                
            
                Kadangi esu tik pradžiamokslė ir nieko dar nemoku per daug kinietiškai gamint, tai pradžiai pagaminau vištieną saldžiarūgžčiam padaže. Gavosi laaabai skanu, receptą ėmiau iš šito skyrelio- ačiū Sagai 
 tik va kilo klausimas- kokius prieskonius reikėtų naudoti vištienai? Na druksa, pipirai tai suprantu, bet gal yra kokų labiau kinietiškų 
 
nežinau ar gerai dariau, bet užbėriau santa marios
                
                                    
                
                
                
            nežinau ar gerai dariau, bet užbėriau santa marios
                Na, aš naudoju imbierą, česnaką, svogūną, svogūnų laiškus, sojų padažą, sezamo aliejų, aišku, druską bei pipirus. Santa Marijos nenaudoju 
 Šiaip tai marinuojant vištieną jokių tokių specialių prieskonių nenaudoju. Kiek suprantu, klausi dėl marinavimo ar kaip? Padažai duoda patiekalams skonį.
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Karambola @ 2006 08 16, 09:55)
Na, aš naudoju imbierą, česnaką, svogūną, svogūnų laiškus, sojų padažą, sezamo aliejų, aišku, druską bei pipirus. Santa Marijos nenaudoju 
 Šiaip tai marinuojant vištieną jokių tokių specialių prieskonių nenaudoju. Kiek suprantu, klausi dėl marinavimo ar kaip? Padažai duoda patiekalams skonį.
aga, būtent, užpyliau sojos padažu, sezamo aliejaus neturiu, o apie imbierą nepagalvojau. Ačiū- kitą kartą žinosiu
                Panelyte, austrių padažą paprastai perku, net neįsivaizduoju, kaip jį pagalimint.
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Karambola @ 2006 08 17, 15:51)
Panelyte, austrių padažą paprastai perku, net neįsivaizduoju, kaip jį pagalimint.
kiek suprantu, klausė apie aštrų, o ne austrių
                as dazniausiai gaminu kinietiska maista, pritaikyta lietuviskam skrandziui  
  
  bo man kazkaip imbieras, arachisu padazas ir kiti sakar makar jau per didele egzotika  
  
labiausiai megstu vistiena ir versiena...
siandien kaip tik dariau vistiena su apelsinu padazu.
procesas labai paprastas. vistienos krutinele supjaustomis plonomis siauromis juostelemis. pamarinuojame sojos padaze su cesnaku. paskui apvoliojame krakmole ir iskepame-apverdame gerai ikaitintuose riebaluose. isgriebiame ir nuvarviname ant popierinio ranksluoscio. toj pacioj keptuvej trumpai apkepame kvadrateliais supjaustyta morka, supilame 1-2 apelsinu sultis. pagal skoni pilame sojos, dedame medaus, druskos, galima truputeli garstyciu. kai viskas susimakaluoja i padaza dedame kepta vistiena ir trumpai pasildome, kol padazas sutirsteja.
                
                                    
                
                
                
            labiausiai megstu vistiena ir versiena...
siandien kaip tik dariau vistiena su apelsinu padazu.
procesas labai paprastas. vistienos krutinele supjaustomis plonomis siauromis juostelemis. pamarinuojame sojos padaze su cesnaku. paskui apvoliojame krakmole ir iskepame-apverdame gerai ikaitintuose riebaluose. isgriebiame ir nuvarviname ant popierinio ranksluoscio. toj pacioj keptuvej trumpai apkepame kvadrateliais supjaustyta morka, supilame 1-2 apelsinu sultis. pagal skoni pilame sojos, dedame medaus, druskos, galima truputeli garstyciu. kai viskas susimakaluoja i padaza dedame kepta vistiena ir trumpai pasildome, kol padazas sutirsteja.
                
                                    
                QUOTE(kregzduce @ 2006 08 17, 17:41)
Lanaa, bet tavo patiekalas a la lietuviškas (nors tikrai nieko lietuviško jame nepastebėjau
                Neskaiciau visos temos  
  Bet gal zinot is ko tas padazas, kur ant zuvies pila saldus toks labai  
  Gal zinot kur tokio nusipirkt  
                
                                    
                
                
                
            
                Tučka, ar toks saldus su pomidorų padažu? Tai kažkur šioj temoj yra mano postas su karpiu chrizantemą, ten yra tas padažas. O šiaip tai saldžiarūgštis padažas daromas iš cukraus (medaus), acto (citrinų sulčių), sojos padažo, galima prieš tai dar pakepint susmulkintą, česnaką, imbierą, porą... Dar galima pilti ketčupo (kaip jau minėjau), vyno...
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Karambola @ 2006 08 18, 08:35)
Lanaa, bet tavo patiekalas a la lietuviškas (nors tikrai nieko lietuviško jame nepastebėjau 
 ) labai skaniai skamba, riex išbandyt 
    




