[quote=Heiki Heiki!,2005 07 14, 10:01]
Vakar pirmą kartą bandžiau pagaminti kinietišką patiekalą. Gaminau saldžiarūgštę vištieną. Tą pačią, kuriai, manau, ir reikalinga ta traški plutelė

Ir visai neblogai gavosi

Pirmą kartą iš savo mylimiausiojo tiek pagyrimų sulaukiau

(šiaip tai turiu pešte išpešti, ar skanu jam...

)
Štai manasis receptukas:
4 gabalėliai vištienos filė
vištienos prieskonių
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
aliejaus kepimui
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir palikti valandai pasimarinuoti (mano pastebėjimas - ar negeri mano prieskoniai buvo, ar per mažai jų dėjau... marinavosi mėsytė 8 valandas ir vis tiek jai truputėlį skonio trūko. Gerai, kad nors padažas buvo. Kitą kartą dar marinuojantis kokios rūgštelės reiks įmesti - ar sojų padažo, ar citrinos...).
Kai jau prisimarinuoja, į polietileninį maišelį supilti krakmolą, miltus, mėsą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai gerai išsivoliotų. O tada į gerai įkaitintą aliejų
Saldžiarūgštis padažas:
3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai aliejaus
8 skiltelės susmulkinto česnako
Tereikia viską sumaišyti ir pakaitinti, kad ištirptų medus.
Baigiant kepti mėsą, supilti padažą ir patroškinti 1-2 minutes (mano pastebėjimas - tą daryti ant labai silpnos ugnies (nors ir tas gali negelbėti, nes keptuvė yra labai įkaitusi..), nes kitaip nė velnio ten nieks nesitroškina, o iš padažo gaunasi toks marmeladas

bet vis tiek žiauriai skanu).
savaitgali dariau si patiekaliuka, na zinote