Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
duociau vaikui tecio varda tik vienu atveju... jei tecio nebebutu... o gyvenant seimoje kreiptis i du zmones tuo paciu vardu man kazkaip nelabai schmoll.gif na nebent jei tecio vardas sutaptu su duktos, bet ir tai ne... pvz. pakvieskite Donatą... kurį? Jį ar ją taip ir lieka neašku...
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 02 19, 12:07)
Mano pusbrolis turi Tevo varda.. na tiesa pasakius biski makalyne gaunasi.. Pvz .: Kaip Andrius laikosi ? Kuris? senasis smile.gif  biggrin.gif

Nu betgi kaip faina, liuksiškai skamba!
-Kaip Andrius laikosi?
-A? Senasis gerai. Jaunasis irgi puikiai. biggrin.gif
Liuks! 4u.gif
Atsakyti
pradejau galvoti del vardu, ir mastau kazkur esu skaiciusi, kad geriu neduoti nei savo nei seneliu vardus vaikuciams g.gif ka jus apie tai galvojate?
Atsakyti
aš neduočiau. nebent krikšto vardą. g.gif priežastys tokios:
1. negražūs man jų vardai schmoll.gif .
2. jei duodi vieno iš senelių, kitas gali įsižeisti
3. fantazijos trūkumu nesiskundžiu, todėl galiu surasti ir ką nors naujo, negu buvo giminėj mirksiukas.gif
4. esu skaičius apie vaikui užkraunamą senolių lemtį su jų vardu. nors ir nepasakyčiau, kad labai tikiu tokiais dalykais, bet atsarga gėdos nedaro mirksiukas.gif
Atsakyti
As prietarais linkusi netiketi,bet seneliu vardu neduociau,nes uztenka ,kad vyras,jo tevas ir dar senelis su tais paciais vardais doh.gif .Kiek gi gali ta grandine testis.. rolleyes.gif
Atsakyti
Mes galvojom duot mūsų mažiui prosenelių vardą Vincas, bet kažkaip jaučiu neduosim nes bus per sunkus vardas mažyliui kol jis mažas. Nors vyro vardas Vincas man gražu wub.gif
Atsakyti
mano tecio vardas ne isretuju, ale vis tiek nedaznai sutinkamas ir be to tiktu pire mano vyro vardo, bet dar cia tik vienas is tarpiniu variantu ir tai dar nezinau blush2.gif
Atsakyti
Aš neduočiau nei senelių, nei mudviejų su vyru vardų. Kam reikalingas dubliavimas, be to, argi maža vardų. Be to, tikiu, kaip jau buvo rašyta, su vardu perduodama aura.
Atsakyti
nelbai tikiu as tom aurom... man siaip grazu kai duoda seneliu vardus... pati kai reikejo senai senai rinktis sutvirtinimui varda pasirinkau mociutes... zinoma nereikia kad giminei kas antra karta su tuo paciu vardu butu doh.gif bet jei dar senelis labai labai geras buvo, tai kodel gi ne smile.gif
Atsakyti
mūsiškis pavadintas mano senelio vardu. tai atsitiktinumas - vyras pirmagimį sūnų seniai norėjo Jonu pavadinti.
žodžiu, prietarais netikiu, o senelių, prosenelių ir pan. vardais vadinčiau tik tokiu atveju, jei tie vardai man patiktų.
tiesa, mūsų giminėje trijų kartų moterys turi Marijos vardą, tai tikrai jau nevadinčiau dukros Marija, nors vardas ir labai gražus.
Atsakyti
Mano vardas kaip mano močiutės tongue.gif Gerai, kad vards tikrai gražus wub.gif Bet šiaip nepatinka, nes šaukia, atsiliepiam abi doh.gif

Savo bernužėliui galėjom duot senelių vardą, nes tiek mano, tike vyro tėvų vardai Antanas tongue.gif

Bet šiaip man labiau patinka vardų įvairovė, o ne tie patys iš kartos į kartą
Papildyta:
oi, tik dabar įsiskaičiau į klausimą - mirusio. Ne, nė už ką schmoll.gif Nebent būtų laaaaaaabai seniai miręs... Neduočiau
Atsakyti
Tikrai neduočiau, nebent tai būtų man pats gražiausias vardas, bet tikrai ne dėl to kad jis yra kažkieno (senelio ir pan.).
Atsakyti