Įkraunama...
Įkraunama...

Užienio vaikų įvaikinimas

sveiki, gal kas esate susidurusios su sia tema. Uzsienio zvaigzdes sekmingai isivaikina treciojo pasaulio vaikelius: Madonna, Angelina Jolie... Gal kas esate susidure, ar imanoma, ir ar sudetinga butu Lietuvoje isivaikinti vaikeli ish Afrikos ar Azijos valstybiu. Kokios butu proceduros, kur pirmiausiai reiktu kreiptis - ar i Lietuvos ivaikinimo tarnybas, ar ish karto ieshkoti kazkokiu firmu ar tu shaliu tarnybu.
Atsakyti
Kiek žinau, LR piliečiai negali įsivaikinti "užsieniečių", kadangi pačioje Lietuvoje labai daug vaikų, kuriems trūksta šeimos. Lietuva pati yra "šalis-donorė" (sorry, gal per grubiai, bet neradau kito žodžio), jos vaikučius įsivaikina užsieniečiai.
Atsakyti
Kaip jau rase Pippi, Lietuva yra salis-donore, tiksliau, vadinama "kilmes salimi". Cia istrauka is Ivaikinimo tarnybos atsakymo pilieciui, besidominciam vaiku is uzsienio saliu ivaikinimu:

"Tarnybai nežinomi vaikų įvaikinimo iš užsienio atvejai. O vaikus iš Lietuvos įvaikina užsienio piliečiai. Pagal 1993 m. gegužės 29 d. Hagos konvenciją dėl vaikų apsaugos ir bendradarbiavimo tarptautinio įvaikinimo srityje Lietuva laikoma „kilmės šalimi“, t. y. šalimi, iš kurios įvaikinami vaikai. Užsienio valstybės, kurių piliečiai įvaikina vaikus iš kitų šalių, yra „priimančios šalys“ ir jos „kilmės šalių“ piliečių prašymų dėl įvaikinimo nepriima.
Lietuvoje gyvenantys asmenys, norintys įvaikinti vaiką iš užsienio, turi žinoti, iš kokios konkrečios šalies jie pageidauja įvaikinti vaikelį ir ar toji šalis yra prisijungusi prie Hagos konvencijos. Prisijungusios šalys prie šios konvencijos ir jų centrinės valdžios institucijos nurodytos internetiniame puslapyje http://www.hcch.net Jūs galėtumėte užklausti prisijungusios prie minėtos konvencijos valstybės centrinės valdžios institucijos, ar yra galimybė įvaikinti iš tos šalies į Lietuvą. Gavusi teigiamą atsakymą šeima turėtų kreiptis į mūsų tarnybą ir parengti įvaikinimui reikalingus dokumentus. Pagal Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 3.217 straipsnio 4 dalį būsimiesiems įtėviams, ketinantiems įvaikinti vaiką iš užsienio, išvadą, ar nėra įstaymų numatytų kliūčių įvaikinti ir ar būsimieji įtėviai tinkamai pasirengę įvaikinti, nutartimi patvirtina Vilniaus apygardos teismas."

Bet Hagos konvencija, kiek man zinoma, neapibrezia teisiniu santykiu su pvz. Afrikos salimis, nes jos nera prisijungusios. Todel, mano supratimu, ivaikinimas turetu buti atliekamas ne Lietuvoje.
Manau, kad jums butu prasminga pasiskaitineti foruma Ivaikinimas.lt. Ten galima uzduoti klausimus ir gauti atsakymus is kompetetingu specialistu. Gal butu aiskiau, kur reikia kreiptis toliau.
Bet, visu pirma, manau, jums reiketu uzduoti sau klausima "Kodel mes norime ivaikinti?" ir pabandyti labai nuosirdziai sau patiems i ji atsakyti. Nes kur besikreiptumet, i kokias tarnybas beeitumet, jus veliau ar anksciau butinai isgirsite klausima "Kodel jus tai darote? Kokie jusu motyvai?"
Ir is tikruju, kodel jus norite tai padaryti? Argi turi reiksmes vaikelio odos spalva, garbanoti plaukai ar kilmes salis? Juk ivaikinimas - tai kur kas daugiau, nei noras pasidziaugti egzotiska vaikelio isvaizda. Tai brandzios asmenybes apsisprendimas, meiles israiska. O jei nori atiduoti kam nors savo meile, tai gal nebutina ieskoti taip toli? Jie, istroske meiles ir silumos, cia pat, salia musu...
Bet kokiu atveju linkiu surasti ta, kuriam padovanosite savo meile ir siluma smile.gif
Atsakyti
labai aciu Jumilai už atsakyma.
o bugen tai galeciau irgi panasiai atsakyti 'tai ar jau Lietuvoje mažai našlaičių, kam tu savu vaiku...?"
o tai ka, jei jau naslaitis vaikas koks laosietis, ar malietis, tai jam jau jokiu shansu normalu gyvenima tureti? Lietuvoj vaikai vistiek daugmaz normaliai gyvena, o tuose krastuose - tiesiog reikia pamatyti...

o del mados, ash uz tokias madas, jei jos padeda vaikams!
Gal pasaulis Madona ir pasmerke, bet mane asmenishkai jos pavyzdys paskatino...
Atsakyti
kadangi gyvenam ne Lietuvoje, tai siek tiek domejomes ivaikinimu is visu saliu. Vis tik apsistojom ties Lietuva, tiek del kalbos, tiek del noro istraukti nors viena mazuteli is vaiku namu - butent is gimtosios salies ir dar del ivairiu, smulkmenu, kurias sudejus tampa ne tokios smulkmenos.

Visu pirma jums kainuos nemazai ivaikinimas is kitos salies: keliones, mokesciai, gyvenimas... Kai kurios salys kelia reikalavimus, kad gali ivaikinti tik vede, ir kartu pragyvene 5, kai kurios - 7 kai kurios ne maziau 10 metu. Kai kurios reikalauja, kad busimieji iteviai gyventu salyje 6 savaites, taip susipazindami su kultura... butina, kad abu tevai praleistu butent 6 savaites be pertrauku - o vis tik sunku gauti tokias ilgas atostogas.
Kiti, kai jau surandamas vaikelis , deda skelbima i laikrasti, jog tas ir tas zmogiukas ruosiamas ivaikinimuis ir isvezimui i kita sali. ir skelbimas kartojamas 2 metus, norint isitikinti ar neatsiras gimines, norintys ji priglausti pas save, arba neatgis kokios seimos patriotizmo jausmas ir jie ivaikins mazuli, kad tik neisvezt jo is salies...

zodziu.. kad ir koks jusu apsisprendimas bus - jis vis tiek pagirtinas. Galu gale nesvarbu is kokios salies - svarbu geri norai, ryztas...
Atsakyti
4u.gif jei jau vaikintis,tik savo salies vaikelius.Lai afrikietukus kiti remia blush2.gif yra daugybe norvegu,svedu,amerikieciu kurie galetu ir noretu juos isivaikint .O mes ir savo nelaimingu zmogiuku per akis turim unsure.gif
Atsakyti
As nemanau, kad butu daug problemu isivaikinti vaikuti is kitur. As irgi uz tai, kad pirma isivaikinti savo salies vaikuti, bet man atrodo cia jau ne musu reikalas kokia zmogaus motyvacija ieskoti toliau. Amerikieciai irgi isivaikina vaikus dazniausiai is Azijos ir P.Amerikos valstybiu ne todel, kad ju salyje tokiu vaiku nera, o nes JAV labai sunku isivaikinti amerikoniuka ir dar jei neturi daug pinigu. Pas juos gyvuoja foster sistema ir yra kiti niuansai.

Lietuva negali drausti tokio isivaikinimo, nes ta sprendzia valstybe kurios globoje tas vaikutis yra dabar. As ieskociau informacijos ju puslapiuose, nes abejoju ar Lietuvoje tokia istaiga yra kuri atstovautu isivaikinimui "paruostus" vaikus is Azijos g.gif Bet kad Lietuva neleis isivezti jau ivaikinto savo vaiko kaip cia kazkas pamaste, tai tikrai net nepagalvociau... Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Aš tik už savo šalies vaikiukų gelbėjimą- jei jau tokios Lietuvėlėje "geros" salygos, ko prancūzai ir amerikiečiai taip pakraupsta, ir ko reikia po to vaikams psichologo pagalbos? g.gif , na gal pasirodysiu, patriotė ar nacistė, bet tegul pirma vargšus lietuviukus gelbsti, o tik po to malaiziečius ir meksikiečius- ir dar reikia gerai pagalvoti: jūs abu šviesūs, o jūsų vaikutis meksikietis? g.gif , atminkite vieną: vaikai mokyklose būna labai žiaurūs.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 09 14, 17:19)
Aš tik už savo šalies vaikiukų gelbėjimą- jei jau tokios Lietuvėlėje "geros" salygos, ko prancūzai ir amerikiečiai taip pakraupsta, ir ko reikia po to vaikams psichologo pagalbos?  g.gif , na gal pasirodysiu, patriotė ar nacistė, bet tegul pirma vargšus lietuviukus gelbsti, o tik po to malaiziečius ir meksikiečius- ir dar reikia gerai pagalvoti: jūs abu šviesūs, o jūsų vaikutis meksikietis?  g.gif , atminkite vieną: vaikai mokyklose būna labai žiaurūs.



as ir TIK uz lietuviuku gelbejima. Bet su vyru pasisnekam, kad jei butume pradeje ivaikinima tarkim is Rusijos - vaikeli butume gave kazkur po 3 men nuo dokumentu tvarkymo pradzios... praejo metai, o mus "guodzia", kad vaikuti tikrai gausime po 2 metu....Rodos lietuviai tiek daug "gero" nori tiems vaikams, kad net ir is vaiku namu nenori paleisti.

Siandien kaip siandien - jei tai yra imanoma - as tik uz uzsienieciu vaikiuku ivaikinima.
Atsakyti


Siandien kaip siandien - jei tai yra imanoma - as tik uz uzsienieciu vaikiuku ivaikinima.
[/quote]


unsure.gif tai cia vien tam,kad butu patogu globejams?O lietuviski vaikiukai tegul tupi vaiknamiuose,kam jie rupi?Gal zmones paparasciausiai vaikosi egzotikos ir populiarumo,noredami isivaikinti uzsienietukus? g.gif
Atsakyti
Nyte su chebryte - ar isiskaitei ka rasiau?
Lietuviskais vaikiukais pirmiausia turetu pasirupinti valstybe - keisdama ivaikinimo tvarka. Man asmeniskai ilgi delsimo periodai nepriimtini. Gera darba darome mes - kodel turime jaustis taip, tarsi ivaikinimo tarnyba yra tie, kurie daro mums paslauga, leisdami isivaikinti...

tai tik mano, susinervinusios mintys - aisku lauksim mes tuos dar 2 metus ir isivaikinsim is Lietuvos. Bet as nenustebciau, jei kai kas prades ieskoti budu kaip galima greiciau ir is uzsienio...
nors, jei tai daroma del "egzotikos" - tuo atveju susilaikau nuo komentaru. Tai tegu buna tos seimos reikalas.
Atsakyti
QUOTE(buuuchepaula @ 2007 09 15, 07:55)
Bet su vyru pasisnekam, kad jei butume pradeje ivaikinima tarkim is Rusijos - vaikeli butume gave kazkur po 3 men nuo dokumentu tvarkymo pradzios... praejo metai, o mus "guodzia", kad vaikuti tikrai gausime po 2 metu....Rodos lietuviai tiek daug "gero" nori tiems vaikams, kad net ir is vaiku namu nenori paleisti.

Siandien kaip siandien - jei tai yra imanoma - as tik uz uzsienieciu vaikiuku ivaikinima.


Jums taip sakė, kad įvaikinimas iš Rusijos vyksta greičiau? g.gif Aš vis paskaitinėju amerikiečių forumus, tai susidarė įspūdis, kad įvaikinimas iš Rusijos kaip tik yra labai komplikuotas ir ilgai trunkantis. Įvaikinimo tvarka ir taisyklės ten yra dažnai keičiamos.

Šiaip nepasakyčiau, kad Lietuvoje gyvenantiems LR piliečiams įvaikinimas truktų ilgai - neprireikia ir metų. Ir kainuoja nebrangiai (kažkur jau buvo apie tai kalbėta). Tuo tarpu vykdant tarptautinį įvaikinimą tai kainuotų dešimtimis tūkstančių dolerių.

O dėl psichologo pagalbos įvaikintiems vaikams - jo reikia visai ne dėl sąlygų globos namose (beje, sąlygos Lietuvos globos namuose yra laikomos vienomis geriausių).
Atsakyti