Įkraunama...
Įkraunama...

Uždekime žvakelę Tadukui

Dariau laida apie TADUKA. Dalis informacijos is Danielos psl.

Švedų medikai padarė stebuklą. Į Šiaulių rajone Micaičiuose gyvenančią šeimą, devynerius metus diena iš dienos kovojusią dėl sūnaus gyvybės, pamažu grįžta gyvenimo džiaugsmas – Tadas, sergantis itin reta genetine liga, Wiscotto Oldricho sindromu sveiksta.

Lig šiol jis tebegydomas Hudingės universitetinėje ligoninėje, esančioje prie pat Stokholmo. Tačiau dabar abu su mama specialioms procedūroms ten skrenda kas kelios savaitės – po kiekvienos procedūros vaikas jaučiasi vis geriau.

Liga pasirodė, kai berniukui tebuvo šešios paros. Išmatose ir šlapime pasirodė kraujo. Kraujavo ir iš burnytės, ausų. Rankutes ir pilvuką išbėrė keistais taškeliais. Tyrimai rodė, kad kraujyje sparčiai nyksta trombocitai. Iš pradžių manyta, kad tai vėžys, bet kai diagnozė nepasitvirtino, Lietuvos medikai taip ir nenustatė, kuo serga kūdikis. Tik jie neabejojo „ilgai negyvens“.

Mama nesutiko taikstytis su likimu – palikusi ligoninę, moteris pasiryžo bet kokia kaina išgelbėti vaiką. Dvejus metus ji rinko pinigus ir 1998 m. išvyko į Angliją tyrimų.

Su kūdikiu ant rankų angliškai nekalbanti moteris pravėrė vienos garsiausių pasaulyje Londono Didžiojo Ormondo gatvėje esančios vaikų ligoninės duris. Po padarytų tyrimų atsakymas atėjo faksograma: Viskoto Oldricho sindromas. Vienintelis gydymas – kaulų čiulpų transplantacija.

Berniukas ištvėrė dvi kaulų čiulpų persodinimo operacijas. Pirmoji daryta 1999 m. lapkričio mėnesį Lenkijoje, Vroclavo imunologijos instituto imunoterapijos skyriuje. Tačiau brito donoro kaulų čiulpai neprigijo ir reikėjo skubiai daryti antrą operaciją. Antrosios operacijos metu buvo persodinti prancūzės donorės kaulų čiulpai. Bet, nors vaiko organizmas kaulų čiulpų neatmetė, komplikacijų išvengti nepavyko. Taduką ištiko krizė – organizmas atmetė odą ir ji visiškai nusilupo. Ant kūno atsivėrė negyjančios žaizdos. Liga pažeidė akis, kepenis... Vos Tadukas ištardavo žodį, plyšdavo lūpos, įtrūkdavo liežuvis. Gal todėl vaikas, nors dabar jaučiasi pakankamai neblogai, kalba tyliu balsu, tarsi bijotų su kiekvienu ištartu žodžiu patiriamo skausmo. Toks odos atmetimas mediciniškai vadinamas Graftu (Graft Versus disease).

O vieną rytą pabudęs Tadukas nebematė mamos ir vis klausė, kodėl išjungta šviesa. Tą akimirką nė vienas nesuprato, jog Tadas prarado regėjimą.
Lenkijos medikai Taduką dėl Grafto gydė metus, tačiau ligos įveikti nepavyko taikomas metodas buvo neveiksmingas, jie pasiūlė kreiptis į Austrijos arba Švedijos specialistus.

Trejus metus berniuko mama vėl sugaišo beieškodama klinikų, kur būtų sėkmingai išgydomas Graftas, ir pinigų, kurie leistų ten pakliūti.

Per tuos trejus metus Tadui „sudegė“ viena akis, odą nieštėjo, ji luposi. Vėliau visas kūnas buvo nusėtas vandeningomis geltonomis pūslėmis, kurios nuo prisilietimų sutrūkdavo. Vaikas negalėdavo judėti ir net bijodavo pravirkti procedūrų metu, kad neplyštų lūpos.

Pagaliau atsirado galimybė išvykti į Švediją. Švedijos medikai pradėję gydyti berniuką, tepasakė, kad jeigu į Švediją būtų atvykę tik pradėjus reikštis Garftui, ligą jau būtų pamiršę.

Moteris lyg stebuklą prisimena ir tai, kaip antrą rytą Švedijos ligoninėje po kelių iš vakaro išgertų tablečių ir kūną sutepto tepalo dėl skilinėjančios odos sutrauktos plaštakos ir iki galo neišsitiesiantys pirštai išsausėjo – odelė pamažu ėmė gyti.

Hudingės ligoninėje pirmiausia Tadui buvo padarytos dvi akių operacijos, nes dėl netinkamo gydymo berniukas beveik nematė. Paskui medikai operavo burną, dantis.

Kaskart nuvykusį į Švediją Taduką medikai tiria, suleidžia reikiamų vaistų, baseine atlieka specifinę mankštą.

Sūnelio sveikata dabar jau sparčiai taisosi, tačiau A. Mikalauskienei nerimą kelia finansiniai rūpesčiai.

Jie dar metus vazines i Svedija. Dabr isvyksta gruodzio 20d.
Kas karta ten apie 11 tukst. jie moka uz Taduko gydyma....
O kur dar tvarsliava, tepalai, nieko LT nera tinkamo siai retai ligai gydyt. man mama sake,kad viska turi siustis is uzsienio....


Tado mamos Aušros Mikalauskienės mob. tel. +37061158990

Sąskaita banke:

LT117300010038513223, AB bankas HANSABANKAS,

BANKO KODAS 73000

Mama sake, kad kai baigs gydyma, savo laika zada skirti pagalbai kitiems...

Kai kalbejau kviete aplankyt Taduka,pati mama zadejo apsilankyti musu skyrelyje ir forume. Lauksim Ausra cia
wub.gif






Atsakyti
Tadukas
Atsakyti
Tadukas
Atsakyti
Mane labai žavi mamos tikėjimas, stiprybė ir kantrybė wub.gif Nenuleido rankų, kovoja kiekvieną dieną. Sękmės Aušrai ir Tadukui heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
Opinigus pervedinėti tiesiog, kaip sąskaitos papildymą?Būtinai pervesiu
Atsakyti
QUOTE (NERA @ 2004 12 09, 08:41)
Opinigus pervedinėti tiesiog, kaip sąskaitos papildymą?Būtinai pervesiu

taip, tiesiog. Gali mokejimo paskirtis irasyt Tadukui.
Atsakyti
As, labai gaila, bet prisideti galesiu tik po Nauju. Ka galejau, simet padariau. Negaliu seimos savo palikti visai be dovaneliu.
Nuosirdziausiai linkiu Tadukui ir mamytei ir toliau nepaluzti, kovoti uz savo ateiti, tik heart.gif eti savimi ir kitais zmonemis. heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
Stiprybes ir sekmes Jums,miela Ausra, ir Jusu suneliui. wub.gif zaviuosi jusu stiprybe wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šmurka: 18 gruodžio 2004 - 23:09
DANIELOS tinklapyje perskaiciau zinias apie Taduka:atlaikes dvi kaulu ciulpu transplantacijas ir iveikes reta genetine liga,berniukas susirgo karcinoma-odos veziu.Liga uzdelsta,nes nuo pat pavasario vaiku onkohematologinio skyriaus medikai nesiteike tevams apie ja pranesti,slepe informacija.Placiau skaitykite www.daniela.lt skyrelyje Nuomones.Gaila vaikelio verysad.gif Kiek dar jam reiks iskesti?.. verysad.gif
Atsakyti
Nu kas čia dabar?Kaip galima nepasakyti blink.gif
Atsakyti
blush2.gif Atsiprasau,kad suklaidinau.Informacija skyrelyje Naujienos,po to spausti-Nuomones.
Atsakyti
Ish tiesu sunku suprasti sad.gif Ir pikta, ir liudna... sad.gif Mano supratimu, tokiais atvejais nuslepti nuo mamos tiesa - tiesiog nusikaltimas sad.gif Biopsija buvo daryta balandzhio menesi ir rezultatus gydytojai zhinojo. Tachiau mamai nieko nepraneshe, gydymo taip pat jokio neskyre... Tiesiog nesuprantama sad.gif
Atsakyti