Įkraunama...
Įkraunama...

Mazi raudoni spuogučiai ant skruostukų

Mano mergytei 5 savaiteles, priesh 3 savaites pastebejau, kad atsirado mazi raudoni spuoguciai ant skruostuku po akytem (ish pradziu ant vieno, po to atsirado ir ant kito), manem, kad prakaitine, bet turbut, kad ne, nes pradejo atsirasti ant viso veiduko - smakriuko, kaktytes ir netgi ten, kur prasideda plaukuciai. Spuogiukai tokie raudoni sausi, pastebejau, kad keli spuogiukai turi baltas birshuneles (bet tik keli).
Musu sheimos gydytoja sako, kad cia alergija ir man paskyre dieta (nevalgau pieno produktu, shokolado, rieshutu, citrusiniu vaisiu, saldumynu) ir patare tepti tepalu Excipial su migdolu aliejum ir prausti ramuneliu nuoviru, taip pat ishrashe vaisto Fucithalmic, nusipirkom jo, ten parashyta, kad tai klampus lashai akims, ar galim shiuo vaistu tepti tuos spuogiukus? ar teisingai gydytoja paskyre mums gydyma?
jei tai alergija, man nevartojant tam tikru produktu, per kiek laiko turetu praeiti ? ar ish viso tokie dalykai praeina?
Atsakyti
Nemačius bėrimo, sunku pasakyti ar tai tikrai alerginis bėrimas su prisidėjusia antrine infekcija, ar tai infekcinis bėrimas be alerginio fono. Greičiau tai bus antrasis variantas. Pagal aprašytą skirtą gydymą, jo turėtų pakakti. Fucithalmicus lašai akims yra antibakteriniai, tad veiduko spuogeliams tinka. Hipoalerginė dieta jums tikrai nepakenks.
Jei bėrimas per savaitę nesumažės, o dar labiau plis, tai kreipkitės vėl į gydytoją.Gal būt reiks papildomų tyrimų.
Atsakyti
Miela gydytoja,
Labai aciu uz atsakyma

musu dedels jau tesiasi menesi laiko, bet atrodo po truputi rimsta.
dar noriu paklaust kelis klausimus:
1. Kuo skiriasi alerginis bėrimas su prisidėjusia antrine infekcija ir infekcinis bėrimas be alerginio fono. Ir kuris ish ju blogesnis?
2. Ar imanoma kokias nors tyrimais nustatyti kam leliukas alergishkas?
3. Jei ne, tai kaip mamai ishsiaishkinti nuo ko leliuka beria (visi sako - reikia eksperimentuoti, bet kaip ta daryt?).
4. Jei nuo kokio nors produkto pasireishkia alergija, nustojus ji vartoti, per kiek laiko ji turetu praeiti?
5. Kokie produktai priskiriami alergizuojanciais? (ar gali alergizuoti pvz. arbata, bananai, obuoliai, grikiu koshe, vishtiena, dziuvesiai?) Toks dabar mano racionas + virta mesa ir bulves. Gal sakau ash valgau ne ta, ka reikia?
6. Koks tepaliukas geriausias pamaitinti ir padrekinti sudirgusia ir sherpetojancia leliuko veiduko odele (ash naujoju Excipial ir Linola Fett).

Labai daug visko klausiu, bet labai noriu savo mazei padeti. Ish anksto labai labai dekoju Jums uz atsakymus.
Atsakyti
1, Visu pirma skiriasi bėrimo mechanizmai. Jei tai yra bakterijų sukeltas odos bėrimas, tai naudojant antibakterinius vaistus jos sunaikinamos, ir uždegimas odoje-bėrimai, paraudimas, niežėjimas- sumažėja ir po truputį oda tampa švari, ir bėrimas paprastai neatsinaujina.Jei tai yra alerginis bėrimas, įsijungia imuninė sistema, kada gaminami antikūniai prieš baltymą, iš ląstelių išsiskiria histaminas, kuris irgi sukelia odos uždegimą.Prie alerginio bėrimo dažnai prisideda antrinė bakterinė infekcija, kadangi oda nudraskoma, atsiranda žaizdelės, į kurias patenka bakterijos. Šiuo atveju tik antibakterinių vaistų nebepakaks, reikės ir antialerginių vaistų (tepamų, geriamų), ir dietos, kad nepatektų medžiagos, alergizuojančios organizmą. Bėrimai gali kartotis.
2. Tokiam mažam vaikui, tyrimai gali būti netikslūs, tad praktiškai vienintelė išeitis, reguliuoti dietą, atidžiai stebint, kada pablogėja.
3,Užsiveskite sąsiuvinį, kuriame rašytumėte, ką suvalgėte ir kokia vaiko odelės būklė, ar bėrimai nepaintensyvėjo. taip galėsite atsekti, ką suvalgius bėrimai intensyvėja.
4. Nustojus vartoti alrgizuojantį produktą, odelėje bėrimes neintensyvėja iš karto, bet pilnai bėrimas išnyks tik po kelių savaičių ar net mėnesio.
5. Iš jūsų paminėtų produktų, reiktų vengti vištienos, geriau kiauliena, triušiena, kiti produktai kaip neturėtų alergizuoti, gal tik geriau grikius pakeisti į miežius, ryžius, avižas.
6. Veido odos priežiūrai labai gerai tinka Excipiale su migdolu aliejumi, jame yra cinko, kuris turi dezinfekuojantį poveikį. Taip pat tiks Sebamed, Eucerino, Essex kremai, tiks grynas migdolų aliejus, kakavos sviestas be jokių priedų
Atsakyti