Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimas nėštumo metu

Tai va... susirgau
Jau nuo treciadienio jauciausi blogai, temperatura buvo nedidele, pradejo skaudeti gerkle, kosciu...
Penktadieni nuvariau pas terapiauta. Gydytoja pasiziurejo, sako, nu gerkle paraudus, o temperatura tai - lydinti nestuma, nieko tokio. Nu as ir patikejau smile.gif

Man dvi pirmas nestumo savaites temperatura laikesi, bet paskui nukrito, bet tada visai kitokia savijauta buvo...

O stai siandien atsikeliu - 38.3. Jezau, ka daryti? Vyras laksto po kambari kaip koks isprotejes, vysto mane. biggrin.gif Iskvieciau greitaja, o ten atvaziavo kazkokia moteriskaite, patukseno man per inkstus, paklause ar jauciu vaikucio judesius ir isvaziavo... ohmy.gif O ka man daryti? huh.gif Tipo, kreipkis i savo terapeuta... Kreipiausi i terapeuta - vienintelis pasiulymas - guleti. Tai gi as jau nuo penktadienio guliu! blink.gif

Neduok tu dieve susirgti nesciai....
Atsakyti
tada,kai as buvau nesčia irgi buvau apsirgusi.Taip pat skaudėjo gerklę ir buvo temperatūra.Lygiai taip pat vyras nezinojo ką daryti.Buvo žiauriai silpna-atsikeldavau is lovos o viskas aplinkui sukasi...........
Taigi geriau daug arbatų.Nuo temperatūros l. padeda liepžiedžiai.Jei gerklė raudona kuo dažniau skalauk vandenėliu su druska.Kaklą gali apsirišti degtinės kompresu.Manau svarbiausia nevartoti jokių vaistų, nebent būtų extra atvejis.Nes kaip bebūtu jie kenkia vaikučiui.Kantrybės ir greičiau sveik.
Atsakyti
Lali, sirgau ir as prie kelias savaites sad.gif panika pradzioj buna kaip ir tavo, blyn temperatura 38.4, ka daryt neaisku. Tai man liepe negert nieko, net nuo temperaturos, nebent uzkiltu iki 39 ir virsaus, gert daug skysciu, gulet ir ciulpt nuo gerkles ka nors, ai dar i nosi liepe lasint lasiukus, nes dar sloga buvo.
O va del vaistu ir zoliniu preparatu- sake, geriau nieko. Nors cia Kanadoj del tu zoliniu tai juokinga biski, negaima tipo nes poveikis neistirtas iki galo.
Baisiausiai man buvo del temperaturos, prisiklausiau kad gali pakenkti vaikui, tai panikavau labai, tai mancia daktarai isaikino, kad geriau jau temp. negu vaistus gert, tipo maziau kenksminga, nebent ta tamp labai auksta ( 39+)

sveik ir svarbiausiai nepanikuok, pasveiksi, be to tau jau 21 sav, sake nuo 16 sav. jau ne taip baisu smile.gif
Atsakyti
nestuke.gif Patarkit kaip issigydyti uzpuolusia sloga doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Plauk nosi juros vandeniu,gerk zoleliu arbata su citrina. Gali pasidaryt inhaliacijas su druska ar su ciobreliais. Tinka ir eucabalo tepalo inhaliacijos. Sveik!!!
Atsakyti
Siulyciau atsisakyti gleiviu gamyba skatinancio maisto..is tokiu pagrindiniai yra pieno produktai, bananai..
L. padeda homeopatiniai vaistukai mercurius solubilis.
Sveik! ir sekmes su mazuliu!
Atsakyti
Dekui jums merginos uz patarimus rolleyes.gif ! vakar man vaistinej pasiule "sinupret",sake galima nestuke.gif ,nes jie yra augaliniai. Ka jus manot apie juos doh.gif ?
Atsakyti
As nescia naudojau Vibrocil,ji reikia lasint i nosi. Jis tinka ir nescioms ir visai maziems kudikeliams. O del sinupret...nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Neglaite @ 2005 01 11, 08:34)
As nescia naudojau Vibrocil,ji reikia lasint i nosi. Jis tinka ir nescioms ir visai maziems kudikeliams. O del sinupret...nezinau.

As irgi vibrocil naudojau ir mazyliui lasinau, kol nenuejau pas Lor gydytoja,kuri isputus akis pasake,kad ju naudoti nestukems kaip ir negalima. Israse vaistukus is vokieciu vaistines,bet kaina ju schmoll.gif
Beje man labai padejo Rhinocort Aqua,nors ju kaina irgi virs 20lt,bet uzteko kelias dienas ryte ir vakare isipurksti ir praejo visos slogos( jie man labai pavasari pravercia,kai alergija uzpuola).
Atsakyti
O aš tai būdama penktą-šeštą savaitę sirgau ne tik sloga, bet visu baisiu gripu. Dvi savaites iš lovos nepasikėliau. Labai negerai, dabar dėl to siunčia į genetikos centrą.
Kai sirgau, man pasakė, kad pirmais nėštumo mėnesiais negalima jokių vaistų, jokių lašų į nosį, jokių čiulpinukų gerklei ir t.t. (išskyrus jūros vandenį skalavimui). Jei jau labai blogai - tada antibiotikai.
O va besibaigiant neštumui galima daugiau vaistų naudoti.

Gal kam buvo panašiai nutikę - baisus gripas nėštumo pradžioje? Papasakokite kuo baigėsi, nes aš labai bijau.
Atsakyti
Tai va, jei jūs sergat antroje nėštumo pusėje, nėra taip baisu, kaip pirmus tris mėnesius. Tik nuo aukštos temperatūros gali būti persileidimas (neduok Dieve).
O aš kai sirgau apie šeštą savaitę, tai man tiesiai pasakė, kad tuo metu bet kokie virusiniai susirgimai ypač pavojingi, nes gali susiformuoti įvairūs defektai. Dabar man penkiolika savaičių ir aš gyvenu didžiulėje baimėje. Kitą savaitę einu į genetikos centrą tirtis (tik girdėjau, kad nelabai ten ką jie pamato). Gal kuri buvot panašioje situacijoje?
Atsakyti
Man pasildytos druskos rysuliukai i medziaga isuktos ant nosies padejo, ir stebuklingai veikia (jau po vieno karto pagerejo) fizioterapija jei yra galimybe poliklinika kokia salia - tiksliau kvarcine lempa minute i viena snerve sviete, minute i kita, ir pinute i gerkle. Super! Tai gal ir namu salygm su ta kvarcine lempa galima schmoll.gif , ji zudo mikrobus tiesiog...
Atsakyti