Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai (VGN)

nestuke.gif
Mielos mamytės, tos kuriom teko gimdyti VGN-se, prašau pasidalinkite savo patirtimi apie ligoninėje suteiktą medicininę pagalbą gimdymo metu. Mane domintų konkrečios pavardės gydytojų ginekologų, anesteziologų, akušerių, vaikučių slaugių ir išsamesni komentarai apie juos iš mamyčių pozicijos.
(-ę). Iki gimdymo man liko maždaug mėnuo, todėl apsisprendimui, pas ką gimdyti, laiko liko nedaug. Iš anksto AČIU!
Atsakyti
Noriu papasakoti viena istorija.
Pries menesi gimde mano vyro sesuo.
Kaip ir dera po triju dienu jos paimti atvaziavo vyras, supakavo du krepsius, vaika ir isejo is pastato.
Staiga jos vyras pasigedo savo rankines (tokia mazyte, kokias daug vyru nesioja dokumentams isideti, pinigams). Prisimine, kad tikriausiai per ta pakavimo procesa, kai vaikas verkia, cemodanu daug, galejo palikti ja gimdymo namuose.
Grizo. Pradejo klausti budinti personala gal kas mate, konkreciai paklause pas ta moteriske kuri juos islydejo.
"Ne", -sako. "Nemateme, nezinome".
O rankinuke - 500 Lt, du mobileji -jo ir jos, visi dokumentai - pasai, Sodros automobilaus dokumentai, mokejimo korteles.
Prase personalo, kad jei ras, paskambintu, paliko telefono nr.

Lauke savaite. Mes jau vyro seseri raminome ir taip ir taip. Buvo atveju, kai vagis tam kad uzdirbti dar papildomu 50 lt skambindavo aukai ir pasakodavo, kad rado dokumentus ir atiduos uz tam tikra atlygi. Bet niekas taip ir nepaskambino...

Praejo menuo.
Viena karta ju bute pasigirdo telefono skambutis. Skambino is policijos. Pasirode, pagavo vyruka kuris bande pasinaudoti ju Visa kortele atsiskaitant degalineje.
Kai vyruka prispaude, jis prisipazino, kad kortele jam atidave jo pazistama, kuri dirba VGN.
Policija nusprende nesikisti i si reikala, pasake siai seimai, kad irodyti tos moteriskes kalte bus sunku - sakys, kad rado rankinuka ir nieko nezino. Na aisku taip ir buvo, ji rado ir neatidave, o ne voge... blink.gif
Ir pasiule nuvaziuoti pas ta VGN darbuotoja i namus graziai pasikalbeti.

Sesers vyras nuvaziavo ten, tai moteriske ne tai, kad neatsiprasinejo, bet ir pasake, kad telefonus jau pardave, pinigus visus isleido ir atidave tik dokumentus - pasa, teises, sodros knygele. blink.gif Net pacio rankinuko neatidave, sake jau nebeturi.
o moteriske tai buvo ta pati kuri juos is ligonines islydejo ir pas kuria vyras prase, kad paskambintu jei ras rankinuka.

Kiek as raginau juos nepalikti sio reikalo, o pranesti ir VGN direktoriui apie ju personalo poelgi ir dar karta i policija nueiti, jie nenorejo - sako daug begiojimo, vaikas mazas, o jie dar Salcininkuose gyvena, nepatogu vazineti i teisma bus, ir nelaimes nieko...

Taip kad mamos, kai busite VGN saugokite savo daiktus ir nepalikite be prieziuros.

p.s istorijoje gali buti netikslumu, nes as kalbejausi us vyro seserimi, bet vazinejo visur jos vyras, taigi istorija isgirsta jau is antru ranku.
Atsakyti
Galiu parekomenduoti tau gydytoja, kuri man Cezari dare, bet ji ir gimdymus priima. Likau patenkinta. Ja man parekomendavo mano drauge, kuri pagimde pas ja du vaikucius ir taip pat buvo ja patenkinta. Paskambinau jai ir susitariau del susitikimo. Susitike viska aptarem, kas neaisku buvo paklausem. Na ji man iskart patiko ir sutarem del gimdymo, kad kai tik pajusiu saremius skambinsiu jai, nesvarbu kokiu paros metu. O jei ne, tai paskyre kada atvykti apziurai. Jai apie 30 metu, labai paprasta ir faina. Jos vardas Agne, pavarde Meskaite. Kai mane perkele i pogimdymine palata, ji ateidavo mane aplankyti, paklausdavo kaip jauciuosi, nes po cezario pas mane buvo komplikaciju (bet cia ne del jos kaltes, o del to kad mano mazius gime 5 kg ir gimda nenorejo susitraukti, daug kr. netekau). tai va. Ji puikiausiai su tuo susitvarke.
Dar noreciau papasakoti apie seseles. Padek Dieve galiu pasakyti. Kai kuriu seseliu aptarnavimas baisus. Viena tokia atejo ryte vaikelio apvalyti ir bambute su jodu patepti ir man rode kaip reikia daryti. Na as paprasiau, kad leistu man pabandyti, kad paziuretu ar gerai darysiu. Tai zinai ka pasake, namie galesi bandyti kiek nori. O kaip ji ta bambute istempe, tai vaikas is to isgascio ar skausmo rekti pradejo nesavu balsu ir net apsisisiojo. Ir taip visos dare. Bet kad jos taip ziauriai su bambute elgesi supratau, tik namuose kai sesele atejo ir parode kaip reikia valyti. Tai vaikas gulejo sau ramut ramutelis ne jokio garselio neisleido. Po to dar nepamirsiu kai ligonines valgykla privire gimdyvems pupeliu sriubos. Na as budama zalia mama pagalvojau, kad taip turi buti, juk ligonine, o tokiu mamu kaip as pilnas aukstas. Tai spekit kas daresi nakti? visi vaikai puse nakties nemiegojo, nes pute pilvelius. O maniskis nuo 9 val. vakaro iki 3 val. nakties akiu nesumerke, ir as taip ji visa laika ant ranku pranesiojau ramindama. Seseles paprasiau kad duotu kokiu laseliu nuo pilvo putimo, taciau jie nieko nedave, nes ir neturejo, nes ju ligonine palanki kudikiams, viskas turi vykti naturaliai. Pasitaike kai kurios jaunos seseles visai nieko. Del seseliu ta pati pasakojo ir mano drauge.
Kai grizom namo tai taip gera buvo, neisivaizduoji.
Tai jeigu noresi jos telefono numerio parasyk, butinai pasakysiu.
O del vagysciu, tai man ir kai kurios seseles, ir gydytojai sake, kad kai iseinu telefono ir pinigu nepalikciau, nes maza koks ilgapirstis uzeis.
Linkiu tau sekmes gimdyme clap.gif ir kad viskas butu gerai.
Atsakyti
as irgi ziauriai nusivyliau Tyzenhauzais (nors vaziuodama buvau prisiklausiusi geriausiu atsiliepimu). Geriausias prisiminimas - akusere LILIA (jei gerai pamenu varda, nes tas laikas kaip pro ruka). Su gydytoja nesitariau, i gimdymo palata pakliuvau is patologinio, kur pralaike kelias dieneles pasibaigus terminui.
Akusere buvo labai maloni ir svelni, o gydytoja (deja, net nezinau, kas ji tokia unsure.gif ) atejo pora kartu apziuret kakleli ir vos ne supriekaistais, kad pastugauju: atseit, gimdysi po keliolikos valandu, cia dar tik pradzia, tipo, pratinkis. O kad sakau, kad visi viduriai krenta, o akys jau sprogineja, tai dzin- pirma karta gimdai, tai pabaigos teks ilgokai palaukt. Gretimoj palatoj gimde kita mama, baisiai ji ten rekaliojo, todel personalas pas ja sedejo. Kai jau jauciau, kad tas kazkas ilgai lauktas bando list, liepiau vyrui atidaryt duris, kad staugciau ir prisisaukciau ka nors. Isgirdo mano gerkle, atleke, tipo, kas yra, ko tu taip reki, o po apziuros gydytoja sukomandavo: "oi, taigi ji jau gimdo, ruoskites!" O gal po 15 min. issiperejo mano auxelis. Itariu, jei ne mano balselis, butu teke vienai su vyru leliuka krapstyt (nors "pirmakartes" tiesiog NEGALI taip greitai gimdyt blink.gif ).
Po gimdymo susiuvinejo mane ir paliko ant stalo:angry: . Sakiau, gal i pampersa lipt, bet nedave nei "valdisko", nei savo leido apsimaut. Nereikia net sakyt, kad po 15 min jau iki puses gulejau kraujo baloj, net nuo stalo pradejo lapset. Rupestingasis personalas tepasake: "Sekmes auginant. Viso gero" blink.gif . Sesutes, atejusios pervezt i palata, buvo pakraupusios ir bent siek tiek apvale brudeli... Suds kazkox prisiminimai... mad.gif blink.gif Man zaliai niex nesake, kad 4h po gimdymo reikia gulet, tai kai tik atveze i palata, nulekiau i dusa blink.gif

p.s. uzsipykusi nieko niekam nedaviau mad.gif mad.gif zarazos mate, kad jauna studentu paracka gimdo, tai niekaip neprisiprasiau nuskausminimo (gal galvojo, kad nesusimokeciau)...
Atsakyti
Gimdymas...keleta minciu ap ji, bei VGN ir gyd.Jarzemskiene.

Mano nuomone ap. Jarzemskiene yra gera: ji tikrai maloni, svelni, rami, gerai ismano savo darba. thumbup.gif
Labai nuostabi yra akusere - Bozena, tai zmogus su kurio gera gimdyti, nes ypatingai supratinga, demesinga ir svelni. thumbup.gif clap_1.gif

Po gimdymo dziugsmu praejus 2 valandom kelia i skyriu. Atsilepimai ap. skyriu - neigiami. mad.gif Personalui triksta kulturos (buvo tik dvi malonios sesutes) likusioms tai nezinau kur tiktu dirbti, bet tikrai ne su vaikias ir pagimdziusioms moterimis. O ap. sanitares tai ir uzsiminti nenoriu, iena i palata net nepasisveikina, tyliai isvalo grindys, spinteles, esanciu zmoniu palatoje visai nepastebi g.gif (ar nenori pastebeti) ir iseina.

Tai tokia patirtis is VGN.

Visoms, kurios dar tik ruosiasi gimdymui linkiu, kad jis butu lengvas ir priziurimas nuosirdziu zmoniu. biggrin.gif O jau pagimdziusioms graziu dienu su mazyliuku rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos. Noreciau pasidalinti dar visai naujais isgyvenimais is VGN. Praeita savaite gimdziau blink.gif Gimdziau pas gyd. Meskaite (susitariau is anksto) ir esu labai jai dekinga. Labai gera gydytoja. Gimdymas buvo komplikuotas uzhsiteses 14 val. ir jei ne ji ir akusere Vera (Veronika), tai jau tikriausiai nebuciau savo jegomis pagimdziusi..
Is pradziu tariausi su gyd. Kasovalskiene (pasiskaiciusi geru atsiliepimu dry.gif ), bet teko ja nusivilti. Isvaziavo i komandiruote, pazadejusi parekomenduoti kita gydytoja (tokiu atveju), bet kiek stengiausi skambinti - nekele ragelio..Labai nemandagu, juolab kad man iki gimdymo buvo likusi 1 diena..Aciu dievui, pati pasiskambinusi i VGN susitariau su Meskaite..
O gyd. Razumas man labai grubus pasirode(jis visas gimdyves apziuri, "apmaigo", nors ir ne pas ji gimdo, kaip gydytoja pasake "nei vienos nepraleidzia"), gal ir geras specialistas, bet as pas toki nenoreciau..
Va kiek prirasiau, tikiuosi, kam nors bus idomu, nes as pries gimdyma si foruma skaiciau issiziojusi tongue.gif

QUOTE(Auges @ 2004 06 16, 18:50)

O 14 val. tai jau uzsitesias gimdymas? Visad galvojau kad pirmas gimdymas gali vykti iki paros rolleyes.gif  Gal klystu, nezinau.


Nezinau,ar cia skaitosi uzsiteses, bet ne tame buvo komplikuotumas. Is pradziu neatsidarinejo kaklelis, veliau dingo saremiai, kazkokios nesamones. Tris kartus gyd. jau norejo vezt ant operacines stalo..Galiausiai gimus vaikuciui, parsidejo l.smarkus kraujavimas is gimdos. Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi..
O Razumas man pasirode toks "poshlas"..Brr, man tokie vyrai, su tokiais juokeliais is esmes nepatinka..Bet galbut jis taip elgiasi tik su tomis, kurios ne pas ji gimdo..
Sekmes visoms, kurios dar laukia savo leliuku atejimo!
Atsakyti
Sveikos, būsimos VGN mamytės,
Kadangi mano žmona sėdėti prie kompo negali ir 14d dėl kirpimo negalės, apie gimdymą VGN parašysiu aš. Parašyti nutariau todėl, kad patys su žmona skaitėm čia pateiktą informaciją apie VGN ir ji padėjo patirti mažiau siurprizų. Taigi:
PATALPOS
Gimdėme eilinėje gimdykloje. Pats komforto lygis ganėtinai mažas, patalpa apie 3*5m dydžio, matinti langai, baltos nykios sienos, senos molinės grindų plytelės, tėčiui atsisėsti tėra tik metalinė pianisto kėdutė.
pogimdyvinėje palatoje skurdoka, nors turėjome tualetą, bet su juo reikėjo būti atsargiam mat klozetas labai judėjo. Beje rankšluosčių neduoda - turėti savo.
PERSONALAS GIMDYME
Gydytoja Jaržemskienė - labai gera gydytoja, puikios nuotaikos, visada matėme tik su biggrin.gif cheese, švelnaus būdo, aukštos kompetencijos. Aplankė palatoje ir po gimdymo. Kaip vyras tikrai rekomenduočiau. Pas ją lankėmės visą nėštumo laikotarpį. Žmona sako, pas ją apžiūra tikrai labai švelni, lyginant su žymiai grubesne Kitovienes apžiūra, kurią irgi teko patirti po gimdymo, nors pati Kitoviene nebloga.
Akušerė Božena - tikrai pateisino iki tol jai forume išsakytas pagyras, labai rūpinasi, o kas man labai patiko - visada informuoja ko tikėtis, ko nenusigąsti ir pan. Žodžiu žmogus mėgsta savo darbą.
Anesteziologė Rima (pavardės neprisimenu, bet trumpais plaukais, apie 45m) - šauni specialistė, sąžiningai savo pareigas atliko iki galo, kas reikiamą laiką ateidavo papildyti nuskausminamųjų.
NUSKAUSMINIMAS
Anot žmonos - neįsivaizduojama, kaip galima pagimdyti be jo. Todėl rekomenduojame daryti epidūrinį, tik nepersistenkite prisidozuoti pačiam gale, nes bus sudėtinga kontroliuoti stumimą, kai skausmo beveik nejusite.
Beje - to aparačiuko, kuris rodo susitraukimų tonusą - tipo skausmo lygį - parodymai tikrai nėra patikimi - tik pateikia tendenciją - ateina sąrėmis ar praeina. 50 proc ar 25proc gali rodyti gan vienodą skausmą.
PERSONALAS PO GIMDYMO
Šiaip jau po gimdymo personalas keitėsi dažnai, beje pasijutau kaip užsienietis kokioje Lenkijos ar Rusijos ligoninėje, kur vietiniai bando kalbėtis - "nu lituviškai vot" Tiesa - Atsargiai su vienos pediatrės Janinos (pavardės ant kortelės neįžlibinau ) "tože havarit na našem jazike" )- patarimais ir atsakymais į klausimus rėžiamus pro nuverstus akinius, kurie kabo ant smetoninės grandinėlės. Verčiau pasiskaitykite patarimus knygose apie kūdikius, atai lieps " su nurmaliaa kimpine ir mūilu kūdikį nurmaliaai nupraausti" ir dar pasisaugokit, kad ausų nenurautų už tai kad kokį maišelį į kūdikio vielinę "karzinką" įdėsite ir atseit zarazą užveisit.
TĖČIO FINANSAI
Gydytojai Jaržemskienei - 600lt (beje iš tikrųjų per daug, aš manau, užtektų 400-500, bet taip žmona norėjo - o kadangi gimdyvei negalima prieštarauti - teko pakloti ir daugiau)
Akušerei Boženai - 50lt
Anesteziologei Rimai - 100lt
Patarimas - susidėti pinigus - jei tokių vešitės - į vokelį ir duoti po gimdymo procedūrų - švelniai įbrukti į chalato kišenę.
Nakvynė - 20lt pirma para 4,39lt sekančios + palikau 10lt tipsų budinčiai akušerei, kuri už mane viską sutvarkė.
Spec. drabužėlis iš agroplėvelės tėčiui - 9,5lt
Vienkartiniai itin juokingi apavai - 1lt, todėl geriau atsinešti savo vidaus šlepetes.
TĖČIAMS
Būtinai eikite gimdyti kartu ir neišlėkite vidury gimdymo į koridorių. Be to išsireikalaukite tas kelias dienas pamiegoti palatoje, nes pati žmona vargiai ar atliks netgi būtiniausius veiksmus po gimdymo pati viena. Anot žmonos - mano buvimas labai pagelbėjo. Ir dar prieš eidami palankykite bent vieną paskaitėlę apie gimdymą, pažiūrėkite filmuką su gimdymu - tada jokių netikėtumų neliks.
Aš manau, galėčiau būti neblogas

tikiuosi šis "straipsnis" pravers, nuo dūšios rašiau
Atsakyti
Tikra tiesa del tu akuseriu - man teko paguleti po gimdymo 5 dienas, tai tokiu ciudu prisiziurejau rolleyes.gif Pas mane pienas atsirado tik 5 diena po gimdymo. O jau pirma diena po gimdymo atejusi akusere liepe ne reciau kaip kas tris valandas zadinti vaika ir maitinti. Na, kadangi as pieno neturejau, tai supratau, kad maitinti turiu priespieniu... Visa laime, kad mano mazuliukas niekaip nepasiduodavo zadinamas ir parpdavo sau kiek noredamas.

Kita diena atejo kita akusere ir tikejimo zodzio atstoves balsu pradejo man aiskinti, kad vaikas turi teise zisti tiek kiek jis nori ir as neturiu teises jo atitraukti pati nuo kruties. Na jei taip tai (jai aisku ne motais kad pieno pas mane nera ir zisti nera ko)... Jau ta pacia diena turejau du nugraustus papus.

Ketvirta diena as neiskenciau paklausti neonatologes - ar nieko blogo, kad smarkiai nukrito mano vaiko svoris (numetem beveik puse kilogramo). Pries tai isklausiusi litanija, kad tai ne mano reikalas, visgi isgirdau, kad svorio numetem per daug ir vakare mums duos misinuka (kodel vakare, as jau nebeklausiau - gal neonatologe tikejosi, kad pas mane pienas atsiras g.gif ). Vakare atejo akusere ir sako, misinukas blogai, maitinsime jusu pienu, tuoj as jums parodysiu kaip ji nusitraukti ir kad stvers man uz papo spaudineti (tik idomu, jei as pieno buciau turejusi, kodel ji buciau turejusi nusitraukti g.gif g.gif g.gif ). Vaje, sako, taigi jus pieno neturit, tai tada atnesiu misinuka.

Vienu zodziu apie pogimdyvini laikotarpi VGN nelabai geri atsiminimai...
Atsakyti
Del rekomenduojamu gydytoju ir personalo, muset, skonio reikalas - kai pamatau tokius susiraukusius ir pasikelusius veidus kaip K.Maciulienes arba Milerio is Vilniaus gimdymo namu, net siurpuliai perbega per kuna. As nei pati pas juos eiciau, nei savo suniuko jiems vezciau gydyti..
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as patirtimi biggrin.gif Gimdziau pas Razuma, o akusere Olga (pavardes nepamenu ir tingiu ieskot, bet jau si moteraite, tai thumbup.gif clap.gif thumbup.gif auksas, nors su ja nesitarem, tiesiog ispuole jos budejimas, o kai budejimas baigesi, tai paprasem pasilikt ir ji sutiko). Apie Razumeli nieko naujo neparasysiu: jis nevaziuoja, jei tai naktis, jei savaitgalis, bet jei atvaziuoja tai thumbup.gif thumbup.gif laugh.gif zodziu prikolnas diedas ir man jis patiko, nes nesukelia bereikalingos panikos, nors padetis gali buti gan rimta...
Tai va, o apie pogimdyvini perioda, tai teisingai kazkas rase, kad personalas ziaurus (dazniausiai), praleidau 4 dienas tai teko visokiu sesuciu sutikt: viena ateina ir skaito morala, kaip soske vaikui - nuodas nr.1, bet maziau kreipkit demesi wink.gif jei kas nepatinka, tai rezkit tiesiai,kad uzsiciauptu...as kai nebeiskenciau, tai irgi pasakiau, o buvo taip: maitinimas buvo ziauri kancia nes mano "blogi" speneliai, o ir tuos vaikas nugrauze rolleyes.gif , tai klykiau ne savu balsu kai vaikas zysdavo, todel maitinau retai...bet nenorejau, kad vaikas alkanas butu, todel issikvieciau sesele, kad nunestu vaika primaitint misineliu (pati negalejau nunest, nes po cezario vos slankiojau). Taigi, po tokio mano zesto, sulaukiau bene konsiliumo visokiu seseliu ir siaip patareju: visos ejo ir klausinejo kodel nemaitinu, maige papus, ir aisku primygtinai liepe maitint...bet as nors ir leisgyve, bet ne is kelmo spirta: isklausydavau ir dariau savo... wink.gif O apie soskes slepima, tai is vis tyliu, prisiklausiau moralu doh.gif kad net buvau pradejus manyt, kad tai koks tai uzdraustas narkotikas, bet vel gi: ne ju reikalas kaip jus auginsit savo vaika!!!!
Sekmes, kita karta vel vaziuosiu i VGN, jug malonu paerzint sesutes laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(viltele @ 2004 10 05, 21:02)
Pasidalinsiu ir as patirtimi biggrin.gif  Gimdziau pas Razuma, o akusere Olga (pavardes nepamenu ir tingiu ieskot, bet jau si moteraite, tai thumbup.gif  clap.gif  thumbup.gif  auksas, nors su ja nesitarem, tiesiog ispuole jos budejimas, o kai budejimas baigesi, tai paprasem pasilikt ir ji sutiko). Apie Razumeli nieko naujo neparasysiu: jis nevaziuoja, jei tai naktis, jei savaitgalis, bet jei atvaziuoja tai thumbup.gif  thumbup.gif  laugh.gif zodziu prikolnas diedas ir man jis patiko, nes nesukelia bereikalingos panikos, nors padetis gali buti gan rimta...

akushere olga tikrai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
o razumeli su pirmuoju ish atostogu ishtraukem - buvo penktadienis, paskutine atsotogu diena jam, o su antruoju - skambinom apie 4 ryto. o jis, zhmogus, priesh tai para budejes buvo. bet abu kartus prisistate po valandos - kak shtyk. taip kad - man jis pakankamai patikimas pasirode shiuo klausimu wink.gif

beje, pas mus aukle dirbo naujagimiu reanimacijos skyriaus sesute, tai ji apie razumo profesionaluma tik gerais zhodzhiais kalbejo, nors apie ji pati kaip asmenybe - visko teko ishgirsti rolleyes.gif
Atsakyti
Mano abu gimdymai verti (arba ne) atskiru istoriju. Bet apie pogimdymine prieziura pasakyti geru zodziu galiu tikrai mazai. Abu kartus gimdziau VGN, jei reiktu vel, vaziuociau tik ten, nes jie pas save laiko trumpiausiai - tik 2 paras.
Personalas (pavadinkim - zemesnysis) neatlaiko jokios kritikos. Storaskures beveik visos.
Suprantu, joms tai rutina, ir jos - ne gaislestingosios, o medicinos seserys, bet VIS DEL TO!...
Antrasyk vaziavau jau pasikausciusi, ir taip lengavai manes neturejo "paimti", bet palatos kaimyne gimde pirmakart, lanke ja ne vyras, o tevas. Jauna, is rajono, nepatyrusi ir daug ko nezinanti. Tai ant jos "pagrojo" kaip reikiant. Nepamenu as tos akuseres(?) pavardes, bet abu kartus su ja susiduriau. Apie 40-45 m., tamsiais ilgais plaukais, susuktais i kuoda. Kadangi gimdziau rugseji, buvo naktys gan saltos. Tai ji pareiske vyrui, kad patys turim pasirupint sildytuvu, jei norim silumos. Laisvu, atseit, nera. Zinoma, po "Dariaus ir Gireno" skrydzio i kisene sildytuvas kaip mat atsirado. Zodziu, nebesalom. smile.gif
Kai vakarine vizitacija dare(berods) gyd. Mileris, mano palatos kaimynei buvo liepta atsistoti. O ji, vargse, irgi tadien pagimdziusi, kraujuojanti, o nei specpaketu, nei kelnaiciu neturinti. Atsistojo, kraujas nubego, akusere pradejo klykti... As jai daviau is savo atsargu, o ji drebanciom rankom ir susitvarkyt negali. Gerai, kad tasyk Mileris akusere "nusodino"...
Kita diena atleke kita akusere (sviesi, irgi ne antros jaunystes). Kazkuo irgi nepatenkinta. I ju pareigas ieina ir naujagimiu prausimas, man buvo juoko, o jai -pykcio, kai nesugebejo uzdet sauskelniu (buvom atsinese savo Huggies), nuplese lipduka.. Tada ir sauskelnes pasidare priesas. smile.gif
Bet virsune buvo tada, kai mano drauge atnese dezute saldainiu seselems "prezentui". Kadangi ju kabinete neradau, veliau paprasiau slaugutes, ji saldainius nunese..
OOO, kokia Dekinga, Maloni ir Svelni atsuoliavo ta pati akusere. Bet esme buvo klausimas "Kuri cia mus taip pavaisino?"
Atsakiau irgi klausimu "O koks skirtumas?"
Nors feisas pasikeite, sypsenos likuciai liko... Bet isvada padare tiesinga. Kadangi mus netrukus suruose namo, tai , kai ji renge musu maziu, ir rubeliai buvo tOOOkie grazus, ir vaikutis tOOOOks mielas ir saunus (cia ji, zinoma, nesuklydo wink.gif ) Net i lauka iki masinos palydejo..
Kaip baigesi palatos kaimynei, nezinau.
Atsakyti