Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija su vaiku = vaiko pagrobimas?

Perskaičiau DELFI straipsnį. Kas laikoma vaikų grobimu?
Kaip supratau iš straipsnio, tai moteris, auginanti vaiką, ir negalinti Lietuvoje pragyventi, į užsienį ieškot geresnio gyvenimo išvykt taip pat negali. Kadangi turiu abstrakčių planų kada nors išvažiuoti iš Lietuvos, tai susidomėjau. Gal kas susidūrėte praktiškai? Skambinau į VTAT, tai man paaiškino, kad turiu kreiptis į teismą dėl leidimo išvykti ir bendravimo tvarkos, vaikui esant užsienyje, nustatymo. Mano akimis žiūrint, tai yra didžiulė problema. Teismo procesas su visom apeliacijom ir kasacijom užtrunka 12 mėnesių. Jei jau turi susiradusi darbą, tai juk niekas tiek nelauks. Kitas dalykas, jei neturi darbo, tai neturėsi pagrindo teigti, kad užsieny tavęs laukia geresni gyvenimas nei čia. Advokatė man patarė, kad išvažiavus reikia atsiųsti registruoti laišką su įteikimo patvirtinimu, maždaug tokio turinio: mūsų naujas adresa, telefonas, maloniai kviečiu bendrauti su vaiku tau patogiu laiku. Taip pat, kaip supratau, išvažiavusi galiu kreiptis į teismą su ieškiniu, tačiau bet kokiu atveju išvykimas su vaiku laikomas vaiko pagrobimu. Arba aš kažko šitoj vietoj nesusigaudau. Taigi, gal kas turite praktinės patirties?
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 11:39)
Taip pat, kaip supratau, išvažiavusi galiu kreiptis į teismą su ieškiniu, tačiau bet kokiu atveju išvykimas su vaiku laikomas vaiko pagrobimu.

Vaiko pagrobimu būtų laikomas atvejis, jei jūs išvežtumėte vaiką esant galiojančiai santuokai (be sutuoktinio leidimo), arba jei vaiko gyvenamoji vieta nebūtų nustatyta su jumis.
Iš teismų praktikos - vaiko motinai išvežus vaiką į užsienį (kai vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina tai legalu) teismai nelaiko to trukdymu vaiko tėvui matytis su vaiku. Kas yra didžiausia nesamonė (mano asmeninė nuomonė).
Atsakyti
Mano drauge pries 3 metus issiveze savo tuo metu 2 metu sunu i Airija,ji issiskyrusi,vaiko gyvenamoji vieta - kartu su ja.Jokiu bedu nebuvo.Sunus i Lietuva grizo po 2 metu trumpom atostogom.Jos ex bande skambinti i VTAT,atseit,moku alimentus,o teises vaiko pamatyti neturiu,tai ten tik peciais paguzciojo... Tokia tikrove.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 28 kovo 2007 - 10:56
o klausykit, dabar is kitos puses - mano pussesere Anglijoj susipazino su vietiniu, paginde dukryte, dukrytei suejus 3 metams, pasieme ja ir grizo i Lietuva (praejusia savaite), su dukters tevu nebuvo susituoke, ar cia jau gresia jai buti apkaltintai vaiko pagrobimu? g.gif
Atsakyti
O dukryte Airijos ar Lietuvos piliete?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 11:58)
ar cia jau gresia jai buti apkaltintai vaiko pagrobimu?  g.gif

Taip. Ir vaiko pagrobimas visame pasaulyje laikomas vienu iš sunkiausių nusikaltimų.
Išskyrus Lietuvą, jei tai padaro moteris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 28 kovo 2007 - 11:05
QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 13:01)
O dukryte Airijos ar Lietuvos piliete?


geras klausimas g.gif gime Anglijoj
Atsakyti
na,tai ji tuomet Anglijos ar visgi Lietuvos piliete?Oficialiai,t.y. dokumentuose?
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 13:18)
na,tai ji tuomet Anglijos ar visgi Lietuvos piliete?Oficialiai,t.y. dokumentuose?


gime Anglijoj, registravo Anglijoj, tevas vietinis, gavo tevo pavarde, manau, kad Anglijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 12:26)
gime Anglijoj, registravo Anglijoj, tevas vietinis, gavo tevo pavarde, manau, kad Anglijos  g.gif

JAV už vaiko pagrobimą, priklausomai nuo valstijos, - iki gyvos galvos. Anglijoje nežinau...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 11:52)
Vaiko pagrobimu būtų laikomas atvejis, jei jūs išvežtumėte vaiką esant galiojančiai santuokai (be sutuoktinio leidimo), arba jei vaiko gyvenamoji vieta nebūtų nustatyta su jumis.
Iš teismų praktikos - vaiko motinai išvežus vaiką į užsienį (kai vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina  tai legalu) teismai nelaiko to trukdymu vaiko tėvui matytis su vaiku. Kas yra didžiausia nesamonė (mano asmeninė nuomonė).

Kokia laimė, kad jūsų asmeninė nuomonė dar niekam ne rodiklis. Ir ne tik šiuo atveju. Iš VTAT moteriškės lūpų: jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, tai aš galiu laikinai į užsienį išvažiuoti su vaiku. Jei noriu emigruoti visam laikui, tai išvežusi vaiką be raštiško tėvo sutikimo arba teismo sprendimo, jį pagrobiu. Ir visai nesvarbu, kad kitur vaikas turi geresnę galimybę pragyventi ir kad būnant Lietuvoje tas tėvas prie vaiko geresnio gyvenimo anaiptol neprisidėjo.

QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 11:55)
Mano drauge pries 3 metus issiveze savo tuo metu 2 metu sunu i Airija,ji issiskyrusi,vaiko gyvenamoji vieta  - kartu su ja.Jokiu bedu nebuvo.Sunus i Lietuva grizo po 2 metu trumpom atostogom.Jos ex bande skambinti i VTAT,atseit,moku alimentus,o teises vaiko pamatyti neturiu,tai ten tik peciais paguzciojo... Tokia tikrove.

VTAT dažnai pečiai gūžčioja ir panašu, kad tai pagrindinis jų darbas. Draugė problemų neturėjo todėl, kad ex nesikreipė į teismą.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 12:04)
Taip. Ir vaiko pagrobimas visame pasaulyje laikomas vienu  iš sunkiausių nusikaltimų.
Išskyrus Lietuvą, jei tai padaro moteris.

Taip, taip, moterys - viso blogio šaltinis. O Lietuvoje, kaip žinia, vyrai tik ir diskriminuojami.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 12:27)
JAV už vaiko pagrobimą, priklausomai nuo valstijos, - iki gyvos galvos. Anglijoje nežinau...

JAV tėvai dar ir turi realią pareigą vaiką išlaikyti. Abu. O Lietuvoje motina priversta vaiką aprūpinti nuo galvos iki kojų ir dar neturi teisės išvykti į šalį, kur galėtų tą sėkmingai padaryti.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 13:01)
Iš VTAT moteriškės lūpų: jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, tai aš galiu laikinai į užsienį išvažiuoti su vaiku. Jei noriu emigruoti visam laikui, tai išvežusi vaiką be raštiško tėvo sutikimo arba teismo sprendimo, jį pagrobiu.

Įdomu, kuom VTAT moteriškė remiasi? Beje, visuomet galima pasakyti, kad tai jūs emigruojate visam laikui, o vaikas galės grįžti, kai užaugs.

Pamąstymams.
Atsakyti