Įkraunama...
Įkraunama...

Raudoniukės ir tridienės karštinės pagrindinis ski

Sveiki,
Mes katik persirgom anot gydytojų raudoniuke, jie per daug ir nesigilino, pamatė bėrimą ir nutarė kad tai bus raudoniukė. Buvo aukšta temperatūra (40) 3 dienas negalejom numušti, paskui išbėrė galvytę, tada pilvuką, nugarytę ir paskiausiai kojytes. Stengiausi analizuoti raudoniukės ir tridienės karštinės simptomus, tai jie labai panašūs. Kuo remiantis galima tiksliai nustatyti diagnozę? Kitaip sakant kokie šių ligų pagrindiniai skirtumai? Labai norėtųsi žinoti ar tikrai persirgom raudoniuke. Ir dar, ar gali pernešti šį virusą ne pats ligonis o su juo kontaktuojantys asmenys kitiems, pvz. aplink besisukiojanti sesė nunešti į darželį ir apkrėsti kitus vaikus?

Aciu uz atsakymus
Atsakyti
Pagrindinis skirtumas, kad dažniausia, esant raudonukei išberia kartu su karščiavimu, o esant tridienei- jau nustojus karščiuoti.
Esant tridienei- vaiko būklė būna nebloga, tik karščiavimo momentu jis vangesnis. Prie raudonukės padidėja pakaušio limfmazgiai, o prie tridienės vaikas gali nežymiai suviduriuoti (vieną , kitą kartą skystai pasituštinti).
Atsakyti