Su raugintais kopūstais pas mus situacija tokia: MB tėvai raugia ir mano mama raugia, tai karts nuo karto parsivežam iš tų ar kibiriuką 5litrų ar 3litrų stiklainį prisikrovę, nes nedaug mes jų valgom.
Man augurkai labiau marinuoti, rauginti - per rūgštūs

agurkų tai ir marinuotų ir raugintų namie pasidarom
Beje, pernai vasarą ir rudenį tiek stiklaininių gėrybių prigaminom, kad dabar žiūriu neapvalgom...

QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 22, 18:35)


aaa

QUOTE(dirty_kiss @ 2009 03 22, 19:10)
Ir dar, tokia atrakcija pabaigti užsigulėjusias temas pasidarė,


QUOTE(Miaška @ 2009 03 22, 19:17)
Mama laikydavo balkone. Iš vakaro kirvuku įšalusius pakapodavo, per naktį porcija atšildavo... 

bet tokie atšildyti jau tik troškinimui tinka



as nieko pati nekonservuoju, nemarinuoju, tik uogu uzsisaldau ziemai viena kamera ir svieziai raugtu agurku karts nuo karto nedideli puoda padarau. Kitka atsivezam is anytos, bet kad kazkaip nedaug tesuvalgom. Darzoviu galeciau ir daugiau is kaimo uzsivezt, bet kad ta pati problema - neturiu kur laikyt. Ir rusy pas mus, ir balkone per silta (nors ir laikom per visa ziema pravirus langus) ir per sausa, darzoves migom suvysta
Ai, dar svarainiuku rudeni vis parsitempiu is anytos ir pasidarau sunkos su medum, o pacius svarainius sudziovinu, kaip obuoliukus - vaikai labai megsta pagrauzt. Darbas tai aisku uzknisantis tuos citrinukus darinet, bet verta viena diena pavargt
Jeigu tureciau virtuvej vietos atskiram dideliam saldikliui, tai oi kiek atsargu galeciau prisiruost - ir darzoviu saldytu, ir grybu, ir dar visokio bieso



Maniskiai nelabai puolasi nei prie uogieniu, nei prie saldytu uogu. Bet va jau trecia savaitgali radau iseiti kaip atitustinti saldytuva. Kepu "Paskenduoli". Tai vysnias jau sunaudojau, liko dar vienas maiselis saldytu zemuogiu. Keliaus ir sitos i pyraga, nes tirstam kokteiliui nelabai tinka. Marinuotu agurku jau keleri metai kaip nedariau. Anyta tuo pasirupina.
QUOTE(niedulis @ 2009 03 22, 21:24)
Maniskiai nelabai puolasi nei prie uogieniu, nei prie saldytu uogu. Bet va jau trecia savaitgali radau iseiti kaip atitustinti saldytuva. Kepu "Paskenduoli". Tai vysnias jau sunaudojau, liko dar vienas maiselis saldytu zemuogiu. Keliaus ir sitos i pyraga, nes tirstam kokteiliui nelabai tinka. Marinuotu agurku jau keleri metai kaip nedariau. Anyta tuo pasirupina.
nagi, pasakok, kas cia per paskenduolis

Pas mane irgi vysniu dar like, tai sakiau, kepsiu gal kita savaitgali toki idomu torciuka su vysniu idaru

Gal jau ir vel kartosiuos, bet papasakokit, kaip pas jus reikalai su skalbimu? As tai laabai daug skalbiu, kas antra diena tai visada, o kartais ir kasdien po partija



QUOTE(SilRa @ 2009 03 22, 20:17)

QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 22, 21:37)
nagi, pasakok, kas cia per paskenduolis
-----
Gal jau ir vel kartosiuos, bet papasakokit, kaip pas jus reikalai su skalbimu? As tai laabai daug skalbiu, kas antra diena tai visada, o kartais ir kasdien po partija
Ir neisivaizduoju, kaip pamazint to skalbimo
Plius kad ir lyginimas prisideda (turiu durna mada viska lygint, niekaip negaliu atprast) 

-----
Gal jau ir vel kartosiuos, bet papasakokit, kaip pas jus reikalai su skalbimu? As tai laabai daug skalbiu, kas antra diena tai visada, o kartais ir kasdien po partija



Man irgi įdomus paskenduolio receptas.
-------
Skalbiam kažkur į savaitę 2-3 kartus, nes po treniruočių aprangos susikaupia, MB rankšluostis ir šiaip nešiojami drabužiai. Kartais jeigu nedaug, tai rankom pratrinu, jei tik viena apranga būna. Patalynės, rankšluosčių, apatinių nelyginu, nors pas mane šeimoj moterys tokius dalykus įpratę lyginti...
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 22, 21:46)
Mes net lygintuvo neturim
isigyt neplanuoju, kadangi tektu paskui lyginimu uzsiimt 


geras


QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 22, 23:04)
kad musu rubai pagrinde sportinio stiliaus, tai kostiuminiu kelniu, svarku ar sijonu kasdienai nera ir nereikia. Jei yra poreikis - i valykla. Patalyne ir ranksluosciai nelyginami nusipirkti. Uzuolaidu nera.